Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prezes Wertyp

Mniejszosci narodowe w Poslce. Niepokojace grupy i statystyki.

Polecane posty

Gość ror zapomnialas dodac najwazni
"no i to jest wlasnie przykre;/ ze spoleczenstwo juz tak nisko upada w zakresie wiedzy podstwowej o swiecie" wiesz co? przykra to ty jesteś:O napisałam że nie wiem i nie obchodzi mnie gdzie jesteś wiec nie będę zgadywać która masz godzinę.I powtarzam,nie wiem co ma do tego wiedza o świecie. "nie mowisz na temat - twoim tematem postow jestm ja" bo wiem że to lubisz, celowo sprawiam ci przyjemność:D poza tym ty rzadko kiedy mówisz na temat, zazwyczaj rozkminiasz wypowiedzi innych

Gość Juz w kilku
topikach, czytalam jak Prezes Wertyp z naboznym wrecz szacunkiem wyraza sie o Skandynawach, a w szczegolnosci o Dunczykach. Ponoc byl w Sandynawii wiec skad tak zaklamane pojecie o Danii?

Gość Juz w kilku
Prezes ty tepaku w Dani to Ty moze i byles na jakiejs trzydniowej wycieczce objazdowej skoro takie duroty wypisujesz. bylem dziwko i mam nawet wuchte fot na kompie z tego pobytu. dunki to jest esencja kobiecosci. chodza na silownie, sa skromne, nie wulgarne w ubiorze. Zakladam ze Dunki dlatego sa dla Ciebie esencja kobiecosci, ze zadna Cie nie chciala, no coz Dunki bardzo lubia obcokrajowcow ale, zeby jakas zwrocila na Ciebie swoja uwage to musisz przedewszystkim byc zadbany- to tak na jedna noc, na wiecej nocy to trzeba prezentowac soba cos wiecej niz tylko glupote. A i Dunki sie maluja, kup okulary. prawo tez maja dobre. zadnych dziwek, zadnych obcokrajowco z poza EU bez jezyka dunskiego. zrobili tak jakis czas temu. tych co zostali to przymusem ucza cywilizacji.- Zadnych czego? Dziwek? No interesujace, ze przewodnik wycieczki objazdowej nie zabral was na Istedgade, no ale moze nie byliscie w Kopenhadze. A co do obcokrajowcow bez dunskiego to bedac na trzydniowej wycieczce objazdowej nie miales okazji tego stwierdzic, ale musze Ci powiedziec, ze jest ich mnostwo i nikt na sile ich do niczego nie zmusza. aborcji polka tam nie zrobi. dunki rzadko robia.- A niby dlaczego nie zrobi. Jesli ma ubezpieczenie to prosze bardzo, nawet jej opieke psychologa zapewnia. A co do Dunek jeszcze raz - trzy dni w danym kraju to zamalo by stwierdzic czy Dunki robia czy nie robia aborcje, ale zapewniam Cie robia i w przeciwienstwie do Polski nikt tu ich za to nie pietnuje. dunczycy tez spoko. nie lataja za polkami, ba nawet dla nich to wstyd miec kobiete z poza Skandynawii.- Ale juz honorem i powodem do dumy jest miec kobiete z Tajlandii, Rosji, a jakos nie zauwazylam by malzenstwa polsko- dunskie ukrywaly sie w ogromnym wstydzie. tam wiekszosc ludzi jest 2 lub 3 jezyczna. kazdy napie**ala po angielsku, czesto tez po niemiecku. Co do angielskiego masz racje, ale jesli chodzi o niemiecki, to wnioskuje, ze Twoja trzydniowa wycieczka objazdowa dotyczyla Jutlandii przy granicy z niemcami. No coz, jedz kiedys troszke dalej to moze i horyzonty myslowe Ci sie rozszerza.

Gość lekarz ROR
Proszę nie atakować mojej pacjentki . Terapia jaka ją poddajemy wymaga kontaktów z ludźmi. Niestety zec względu na ekstremalny poziom agresji werbalnej nie może ona utrzymywać kontaktów bezpośrednich a jedynie za pomocą internetu .O skutkach terapii poinformujemy użytkowników forum . Niestety środki farmakologiczne u tej pacjentki nie dają efektów .Prosimy traktować ją wyrozumiale .Inaczej trzeba będzie powrócić do lewatywy i zawijania jej w mokre prześcieradła.

Gość MalaMi2727
W Polsce widać jest większa różnorodność, może w Danii wszystkie Dunki są trójjęzyczne, piękne, wierne, ale to nie znaczy, że w Polsce takich nie ma. Znam doskonale angielski i niemiecki, tak samo jak moje dwie siostry. Najstarsza jest mężatką, jest wierna, a zawsze miała ogromne powodzenie. Samej siebie nie wypada mi chwalić ;). Moja młodsza siostra też ma jednego chłopaka, niedawno się zaręczyli, jest naprawdę piękna i inteligentna. Przykre, że myślisz, że takie kobiety nie istnieją. W TV i na disco są tylko puste lale, które najbardziej się rzucają w oczy... Nie myśl tak wąsko i się nie zadręczaj obrazem Polek, który narzucają media. Biedaku ;).

nie o to chodzi. tylko musialem odp. tej idiotce. sprostowac. porownalem do dunek. po prostu maja inna mentalnosc.

Gość Juz w kilku
Wertyp tepa palo oczywiscie, ze Polka moze zrobic w Danii aborcje, wystarczy ze jest tam legalnie. Mam legalna prace, ubezpieczenie zdrowotne zachodze w ciaze ktorej nie chce ide do lekarza rodzinnego i mowie jak sprawa sie ma i tyle. Nie musze miec zadnego obywatelstwa. A jesli chodzi o to, ze Ty i twoi koledzy nie zaliczyli Dunki to wcale sie nie dziwie. Myc sie trzeba kolego. No i niestety polacy zasluzyli sobie na zla opinie wsrod dunek, to i nic dziwnego, ze chetniej pojdzie z turkiem niz polakiem. Byles kurierem. Czyli co avisbud? Troche wiecej trzeba by zaimponowac dziewczynie.

turek tez nie zaliczy. chyba ze tam sie urodzil i jest naprawde przystojny. akurat dunki, ogolnie skandynawki gardza facetami z tych rejonow. owszem polacy maja opinie biedakow, ale jesli chodzi o napasci na kobiety, to juz turki wiada prym, i taka maja opinie- psycholi. aborcji polka nie zrobi, ale za pewne jak ma te zatrudnienie, papiery, numer podatkowy, a to sie dlugo zalatwia. to pewnie da sie. a ty co tam robisz?

Gość Juz w kilku
Co sie niby dlugo zalatwia? To pracowales w koncu w Danii czy nie bo z tego co piszesz to raczej nie bardzo. Polacy oprocz opini biedakow maja jeszcze opinie zlodzieji i pijakow. Ale jak juz napisalam ciezko na te opinie zapracowali. I zauwaz ja pisze o opini jaka maja polscy mezczyzni. A co do domniemanych napasci przez turkow. Wystarczy poczytac gazety i obejrzec telewizje by dowiedziec sie ile z nich jest spowodowane przez dunczykow a ile przez osoby med anden etnisk baggrund. A co do Twojego pytania, ja tu zyje kolego.

Gość Juz w kilku
A jaka to perspektywa. Mezczyzny, ktory nidy nie byl w ciazy, wiec skad niby ma wiedziec jak to jest z aborcja w Danii. Czy tez mezczyzny, ktoremu nie udalo sie zaliczyc Dunki, wiec skoro jemu i jego kolegom sie nie udalo to wniosek moze byc tylko jeden, dunki nie sa puszczalskie i nwet nie patrza na mezczyzn spoza Skandynawii. A to co ja turobie i gdzie pracuje to juz wybacz moja sprawa.

Gość Juz w kilku
Zajmuje sie obserwowaniem charakterow ludzkich z szczegolym uwzglednieniem przypadkow nieuleczalnych. Innymi slowy co Cie to interesuje?

Gość Juz w kilku
Spokojnie, spokojnie. A wytlumacz mi prosze co ma wspolnego zawod ktory wykonuje z tym co pisze. I jaki ewentualnie zawod bedzie potwierdzeniem prawdziwosci moich slow. Czy bedzie dla Ciebie satysfakcjonujace jesli napisze, ze siedze na kasie w Bilce ? Moge tak napisac. Ale czy ja faktycznie jestem kasjerka w Bilce, pracuje w Skacie, banku, sprzatam, pracuje w szpitalu, przedszkolu, jestem na zasilku dla bezrobotynych, czy tez dostaje bistand z komuny nie zmienia faktu, ze Twoje przekonania o dunkach i dunczykach maja niewiele wspolnego z rzeczywistoscia.

"wiesz co? przykra to ty jesteś napisałam że nie wiem i nie obchodzi mnie gdzie jesteś wiec nie będę zgadywać która masz godzinę.I powtarzam,nie wiem co ma do tego wiedza o świecie" to zwykla ignorancja - na zaszdie ja mama wieczor to "caly swiat" ma wieczor ;-)) as easy as it is;-)) co ma do tego wiedza? ze czlowiek posiadajacy ja - nie przytacza frazesow w odniesieniu do "calego swiata" ;-))) "bo wiem że to lubisz, celowo sprawiam ci przyjemność poza tym ty rzadko kiedy mówisz na temat, zazwyczaj rozkminiasz wypowiedzi innych" tak coi sie tylko rybko wydaje, ze lubie gdy o mnie mowia- podkreslam to bo nader czesto to sie wydarza, ale stosunek moj do tego jest obojetny, nie wiesz co lubie - tego na forum nie oglaszam;-))

"lekarz ROR Proszę nie atakować mojej pacjentki . Terapia jaka ją poddajemy wymaga kontakt (...)Inaczej trzeba będzie powrócić do lewatywy i zawijania jej w mokre prześcieradła." ;-)))) no prosze jak sie niektorzy - moim "kosztem" - lansuja;-))))) zeby chociaz zabawni byli - a tu takie poczucie humoru niczym tadeusz drozda;//

Gość ror juz się ci sie
psychotropy skończyły i znów zaczynasz.Mam nadzieje że w kolejce po receptę cię przepuszczą, przecież to ciężki przypadek:D

" [zgłoś do usunięcia] ror juz się ci sie psychotropy skończyły i znów zaczynasz.Mam nadzieje że w kolejce po receptę cię przepuszczą, przecież to ciężki przypadek" o nastepna lansiara;-))) popzdrawiam cieplutko;-)

Gość ror juz się ci sie
ja ciebie też biedulko:D

" [zgłoś do usunięcia] ror juz się ci sie ja ciebie też biedulko" to rozumie sie samo przez sie - tak maja fani;-)))

Gość polska język - trudna język..
A może te "polki ich sciagly", żeby sobie z nimi poprawnie pogadać po polsku? Podstawową wolnością w dzisiejszym świecie jest możliwość migracji. Ludzie przemieszczają się z różnych powodów - jedni jadą z biedniejszych krajów do krajów wyżej rozwiniętych, żeby zdobyć doświadczenie i nowe umiejętności i wrócić z nimi do Ojczyzny, inni uciekają z własnych krajów ogarniętych jakimś globalnym nieszczęściem i z wdzięcznością podejmują w nowym kraju takie prace, których "tubylec" nie tknie. Różnie bywa, ale reguła jest prosta: skoro ja mogę osiedlać się w innych krajach, to w drodze wzajemności powinnam akceptować, że inni mogą to także robić. Wytykanie innym, że są gorszymi imigrantami to nieporozumienie, bo nie ma gorszych i lepszych. Rozumiem, że można nie lubić KOGOŚ, ale nie należy rozszerzać tego nielubienia na wszystkich przedstawicieli danej grupy, bo ludzie są różni. Nie każdy Polak to złodziej, nie każda Polka to dziwka. Chcielibyście, aby Was (zwracam się do zdeklarowanych rasistów) w ten sposób określano tylko i wyłącznie dlatego, że jesteście z Polski? ROR, wyczuwam w Tobie pokrewną duszę:) Czy Ty też kumplujesz się z panem Rorschachem?

Gość Juz w kilku
o i moj ulubiony temat odzyl.

"Prezes Wertyp ROR nic nie wnosisz w dyskusje. nie psuj mojego tematu" twoje zdanie i prosby lataja mi kolo nosa - zawsze robi to na co mam ochote;-))) a "argumenty" "bo ty..." to wierz ze mnie jedynie bawia;-))) z reszta ty zwracasz sie zawsze do mnie, zebrzac o uwage , fantazjuszesz o mnie - wiec wychodze naprzeciw twym oczekiwaniom;-)))))) lubie zadowalac;-)))