Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieznana24

Wiem, że pełno tu takich tematów ale nie zabijcie mnie za to - ciąża???

Polecane posty

Gość nieznana24

Witam dziewczyny! Moje pytanie brzmi następująco. :) Zastanawiam się czy mogę być w ciązy? Wyjaśniam już dokładniej całą sytuację. :) Kochaliśmy się 15 stycznia dzień po tym jak skończyła mi się miesiączka a zabezpieczyliśmy się gumką. Po około 2 tygodniach po tym, wieczorem dopadł mnie straszny ból głowy i mdłości i ciągle bym najchętniej jadła. Przytyłam nawet 3 kg. Zrobiłam sobie test jakiś tydzień temu ale wynik był ujemny, a dziś znowu zaczynam świrować bo powinnam dostać miesiączkę a tu cisza. A moje cykle są raczej dość regularne 28 - 30 dni. Nie mogę pozwolić sobie na dzidziusia bo nie dawno zmieniłam pracę. :( Normalnie zaczynam świrować. Poradźcie coś! Proszę! :) Może nie potrzebnie tak wariuję!

Gość nieznana24
Zapomniałam dodać że nie doszło u niego do wytrysku!

Gość rumianek dzbanek
Ty na poważnie? Ciąża w gumce i bez wytrysku? ... ... ... Co do twojego pseudo ciążowego objawu tycia, to ja jakiekolwiek kg zaczęłam zauważać w 23 tygodniu ciąży, a nie z miejsca.

Gość rekonka
no moze byc cianza , moze dotknal cie palcem umazamnym w spermie ??? ale to napewno ciaza

Nieznana jak dl mnie nie jestes w ciaży.... a do @ masz jeszcze troche czasu więc spokojnie... :) Nie nakręcaj się.

Gość nieznana24
no dobra mówicie że nie ciąża, dla świętego spokoju zrobiłam dziś rano test wyszedł tak że nie jestem w ciąży, a miesiączki jak nie było tak dalej ani śladu, do tego po południu zrobiło mi się strasznie niedobrze, bardzo bolały mnie jajniki i wogle jakoś słabo się czuje a do tego drażnią mnie zapachy. Tak na marginesie zrobiłam test Quick View podobno najlepszy z dostępnych testów. Czy jest możliwość że wynik testu jest błędny?

Gość Wkurzonaaaa
Wkręcasz sobie, a psychika może zdziałać wiele. To paniczny strach przed ciążą, dlatego tak to u Ciebie wygląda.

Gość molk
od 15.01 minęły już ponad 3tyg. test jest wiarygodny a ty się sama wkręcasz.

15 stycznia ? wiesz kiedy masz dni płodne? to jedno... Drugie... myślałam, że jak dochodzi do wytrysku, to się w ciążę zachodzi, a nie kiedy go jest brak :) Pozdrawiam

Ty no... wiesz, że kobieta ma różny organizm. Niekiedy okazuje się, że jest ciąża, ale urojona... masz nawet 2 kreski, brzuch Ci rośnie, zatrzymanie okresu. Dziewczyno, Ty weź się uspokój. Gumka to nie 100% pewności, że Cie uratuje przed dzieckiem :) ale do tego jest potrzeny jeszcze wytrysk:P no... chyba, że sie kochasz bez zabezpieczenia i tzw niekontrolowany preejakulat wraz z niewielka ilością słabych plemników, przedostanie się do pochwy. W ten czas istnieje ryzyko zajścia w ciażę, ale małe, bo te plemniczki są " wadliwe" choć ja raz w taki sposób zaszłam w ciaze, ale niestety stracilam ją. Najwyrazniej bylo to przyczyną slabego nasienia, wadliwego itd... ale dziś jestem szczesliwą mamą 2 dziewczynek, więc jest ok, a Tobie radze na przyszłość uważać OK :)

Gość odlacz internet
dziecko drogie !!! ksiazki sa bezpieczniejsze od seksu :D

Gość jajajajjajajajjajajajjajajjaj
miałam podobny problem. Okres dostałam miedzy 5-6 stycznia według moich cyklów kolejny powinien być 4 lutego. Do dzisiaj była cisza. Z nerwów zrobiłam 3 testy ciążowe, każdy negatywny :) przeczytałam tutaj na forum, że na przyspieszenie opóxniającego się okresu pomaga KWIAT CZARNEJ MALWY. Tak tak to działa! wczoraj wypiłam chyba 7 szklanic. Niezbyt przyjemne to w smaku..aby wyluzować poszłam ze znajomymi do pubu wypiłam 3 piwka, humorek sie poprawil, wyluzowałam się.. dzisiaj rano wypilam jeszcze jedną szklanicę. 15min temu poszlam do łazienki i co widze!! Ciotunia przyjechała czerwonym porche :) :) :) moja radość nie miała końca :) Głowa do góry, nie stresuj się bo to nie pomaga. Zakup to ziółko w sklepie zielarskim (ja dałam za to cudo 4zł). Jeśli nie jesteś pewna czy mogłaś zostać zapłodniona proponuje ci zrobić badanie krwi na poziom beta hcg w każdym labolatorium takie badanie wykonują. Daje 100% pewności już w 7 dniu ciąży. Powodzenia :)

Gość jajajajjajajajjajajajjajajjaj
nie słuchaj głupot o zapładnianiu palcem. Niepokalane poczęcie zdażyło się raz. No chyba że chcesz zostać świętą ;)

Gość nie jestes w ciąży.
Nie ma opcji. Mówisz ze głowa Cie boli nie ma okresu itd. Dziewczyno stres to główny gwoźdz programu. Przez stres możesz w ogóle nie mieć okresu. Nakręcasz sie i dziwisz ze nie ma okresu. Jak można tyc w pierwszych dwóch tygodniach :-D tyjesz bo jesz i zajadasz nerwowe oczekiwania na okres. Popros faceta niech zrobi Ci masaż pupy i brzucha dolnej partii. To przyśpieszy okres :-) macica tez sie chętnie wyluzuje jak rerwujesz jej tyle stresu.

Gość nie jestes w ciąży.
serwujesz Miało być.

Gość nieznana24
No dobra wyszło na to że moje dolegliwości związane są z grypą żołądkową. Jednak miesiączka spóźnia mi się 4 dni, wiem że w ciąży raczej nie jestem więc może macie jakieś inne pomysły co do tego? W piątek ide do ginekologa ale może macie jakieś porady?

Gość hjvjhbjb
nieznana ile dziecko masz lat? :/ raz, ze glupie pytanie zadajesz, czy mozesz byc w ciazy po tym, jak mieliscie gumke i brak wytrysku, a teraz, ze sie spoznia...skoro piszesz, ze jestes chora, to raczej jasne jest, ze miesiaczka spoznia sie przez chorobe? jak taka jestes nieswiadoma w temacie "seks", to moze w ogole go nie uprawiaj? bo mam wrazenie, ze wszystkie te posty pisalo dziecko:/

Gość olala24
Witam! Mam do was takie pytanie, czy z gumki może górą uciec nasienie? Już tłumaczę skąd takie pytanie. Mój facet ostatnio kupił jakieś inne gumki z jakimś dodatkowym nawilżaniem czy czymś takimi wczoraj podczas "zabawy" nagle coś wyciekło spod gumki górą. I zastanawiam się czy mogła to być ta substancja nawilżająca czy właśnie plemniczki w białej mazi. Zastanawiam się czy taka sytuacja jest możliwa i czy mogę spodziewać się że za 9 miesięcy zostaniemy rodzicami. Co prawa nie panikuję bo w sumie mogła bym być już mamą, ale mój facet troszkę się tą sytuacją zdenerwował i chce żebym po 2 tygodniach zrobiła sobie test. Jak myślicie dziewczyny? Ma się ten mój mężczyzna czym denerwować?

Gość dfwewr
Czytając wątki na kafe od dłuższego czasu mam wrażenie , że nastolatki i młode kobiety zaczynające współżycie seksualne myślą, że od włożenia penisa zachodzi się w ciążę...i nie ważne, że nie było wytrysku.., że była gumka.., że w czasie okresu był ten seks...jak włożył - to ciąża. To jest po prostu szokujące! Odrobina elementarnych wiadomości z biologi była by dla tych dziewczyn/kobiet wskazana...

hey dziewczyny, mam normalnie schizy ze jestem w ciązy, błagam pocieszcie mnie, że sobie to wmawiam otóz moja sytuacja wygląda następująco: Okres dostałam około 7/8 lutego, gdy miałam już końcówkę okresu(praktycznie go nie było) czyli 15/16 kochałam się bez zabezpieczenia- stosunek przerywany. 26 zauważyłam brązowe upławy, później zmieniły się one na białe i przezroczyste. Dziś mnie zaczął boleć brzuch mniej więcej na wysokości pępka. Dodam że mój cykl trwa 30/32 dni. Jakie są szanse że to ciąża?

Gość ciekawska88
Hej dziewczyny! Mam do was pytanko! Bo coś mi się nie zgadza. Na wstępie od razu dodam, że nie schizuje tylko racjonalnie się zastanawiam. Mianowicie: w niedzielę ryczałam o wszystko jak porąbana, a od poniedziałku bolą mnie jajniki. Jakby tego było mało od wczoraj mam problemy z brzuchem. Boli mnie i do tego zbiera mi się na wymioty. Jak wróciłam wczoraj z pracy to przespałam cały dzień tak się fatalnie czułam. Miałam nadzieję, że mi przejdzie. Niestety dziś w pracy to myślałam, że będę zwracać. Zresztą cały czas mam takie uczucie. I tu moje pytanie czy myślicie, że jest sens kupować test ciążowy, żeby sprawdzić czy to może ciąża? Zawsze kochaliśmy się z zabezpieczeniem i bardzo uważaliśmy ale wiadomo jak jest.

Gość niezła wymówka na obżarstwo -
ciąża heheheheheeeeeeeeeee

ciekawska88 jeżeli czujesz mdłości i brzuch Cię boli to zrób test dla pewności, żadne zabezpieczenie nie daje 100%.