Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rude dredy

czy ja sie nadaje na matke?

Polecane posty

Gość rude dredy

w tym roku kończe 27 lat i zaczeło mnie to zastanawiac, czy w ogóle miec dzieci. Mimo wieku nadal wyglądam(rude dredy, glany) i zachowuje sie jak zbuntowana nastolatka i raczej nie szykuje sie by sie cos w tym temacie zmieniło. Poza tym jestem strasznie niedopowiedzialna, pale(bynajmniej nie papierosy;) ), pije, i nie umiem o siebie pożądnie zadbać a tym bardziej o hipotetyczne dziecko. Jak myślicie, zostac bezdzietną? a może urodzone dziecko uczy odpowiedzialności?

Gość 5-0-15
No to sobie odpowiedziałaś na mądre zapytanie!

Gość aspir123
tu sie takich pytań nie zadaje, bo zaraz cię jędze zjedzą. Poza tym, uważam że jesli poznasz odpowiedniego mężczyznę i wejdziesz w poważny związek to twoj światopogląd się zmieni.

Gość rude dredy
no własnie widze ze juz pierwszy post to prymitywne bluzgi ale widziałam że w tym dziale tego forum raczej siedzą spokojniejsze osoby niz w pozostałych. :P mówisz ze zmienie światopoglad? problem w tym ze ja juz mam taki charakter. Zawsze bylam troche "inna".

dziecko nie nauczy cię odpowiedzialności, raczej nawał obowiązków zrobi z ciebie sfrustrowaną kobietę jakich tutaj na forum wiele, co się czepiają i wyzywają z byle powodu

Gość paulka8625
Wiesz to że masz dredy itp to nie jest przeszkoda - taki twój styl i sposób bycia. ja uważam że dziecko nie spowoduje że staniesz się dojrzała i taką typową "mamuśka":)

Wiesz co, no nic na siłę. Jeśli poczujesz, że chcesz mieć dziecko, to będziesz je miała, i tyle. Nie ma co dumać i zastanawiać się, czy się nadajesz, bo to i tak życie zweryfikuje. A fajną mamuśką można być i z dredami i w glanach:) Nie jest powiedziane, że na matkę to się nadają tylko grzeczne, przeciętne dziewczynki:P

Gość kazdy dojrzewa w roznym
tempie. Nieraz 20-latka jest zupelnie dojrzała i moze zakladac rodzinę. U Ciebie jest odwrotnie - masz 27 lat, a mentalnośc, co najwyzej, studentki 1 roku, ale raczej nastolatki. Wszystko jest kwestią czasu, dorośniesz i Ty. Nie polecam robienia dziecka z obowiązku. I ono będzie nieszczesliwe, i Ty. Nadejdzie czas na to, że sama zechcesz, a teraz ciesz sie swoim beztroskim zyciem.