Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jeanlicorne

Problem z jelitami i wypróżnianiem się

Polecane posty

Mam dość męczący problem, który trwa już trochę czasu i się coraz bardziej denerwuję. Zaczął się w październiku, kiedy bardzo bolało mnie opróżnianie się. Przed opróznieniem bardzo bolał mnie brzuch i szybko musiałam iść na ubikację. Niestety jak doszło co do czego to czułam przy tym fatalny ból i krwawiło. Mama stwierdziła, że to żylaki. Uzywałam wielu maści, czopki i piłam herbatki. Pomogło aczkolwiek nadal ciężko mi z opróżnianiem się, przed pójściem do ubikacji boli mnie brzuch i jak ide do ubikacji to czuję dyskomfort, nie leci mi krew, ale nadal. Boje sie ze moge miec problem z jelitem grubym. Prawda jest taka, że cierpie tez na jelito wrażliwe bo kiedy sie denerwuje boli mnie brzuch i mam rozwolnienie. Nie wiem po prostu jakie zrobic badania, do kogo sie udac i czy to bardzo boli :-( boje sie ze to moze byc cos powaznego.

Gość sama nie wiem911
no to moze po prostu idz do lekarza?? ...

Gość też mam podobny problam2084021
i nie mogę się zebrać do proktologa bodajże bo to chyba lekarz od jelit i tych rzeczy ale nie jestem pewna. najpierw powinnaś iść do lekarza pierwszego kontaktu opowiedzieć wszystko a on powie co dalej... tak mi się wydaje... ja się we wtorek wybieram

Gość Andzia z parku
Ten lekarz pierwszego kontaktu powie, albo i nie powie. Poszłabym do dobrego proktologa. Piszę to z doświadczenia bliskiej mi osoby. NIE rodzinny, tylko DOBRY proktolog.

A ile kosztuje taka wizyta? wiem, że są też badania że np trzeba przytrzymać jakąś maź w jelicie, ale to chyba chirurg odbytu.

Gość exit110
Też lekarze próbowali mi wmówić wrażliwe jelito. Sama upomniałam się o skierowanie na helicobacter i to był strzał w 10. Po 6 latach uwolniłam sie od bólu brzucha i do tego mogą byc pasozty Sok na odrobaczenie Czosnek POLSKI. 10 główek nie ząbków, jeśli dla większej ilości osób to wiecej. Pokroić/ zmiażdżyć i zalac sokiem z kiszonych ogórków. Odstawić w chłodne, ciemne miejsce na 10 dni i później również tak przechowywać. Sok podawać dzieciom przed snem 5 ml można trochę rozcieńczyć (niedobre paskudztwo ), dorosłym 10 ml. Można zjadać również czosnek z tej mikstury( dorośli). Stosować miesiąc. Nie więcej niż 2 razy w roku. Sok może mieć różną barwę, zależy to od czosnku w której porze roku robimy miksturkę. Sok nie może Wam sfermentować, bo zdarzył mi się i taki przypadek, ale chyba było wtedy za ciepło. Cały czas obserwować kał,a jak coś znajdziecie to oddać do badania... Po kilku latch obserwacji mojej dzieci siebie i męża wiem, że nadpobudliwość u dzieci , nerwowość, kłopoty w nauce - koncentracja, zgrzytanie, złe sny, krosty na pupie, osad na zembach, psujące się zemby, czerwone pieprzyki, kaszel równiez szczekający, w nadmiarze kichanie i bekanie, popękane naczynka, nadmierna otyłość, chudość, podsiniałe oczy, krosty - są od pasożytów. Nie wszystke te obajwy muszą występowac jednocześnie. Dzieci mają coraz więcej tasiemczyc (zbiorowe żywienie w szkołach, przedszkolach, psy i koty). Na tasiemca możecie kupić lek Yomesan/Niclosamide z aptek internetowych za granicą. Bez recepty. Vermox też kupicie . Mi zniknął NIEPRZYJEMNY ZAPACH Z UST, krosty, łamliwe paznokcie, grzybica między palcami u nóg, kamień nazębny, mąż mniej chrapie i mówi, że ogólnie czuje się jakis lżejszy... Dziecko brało zentel 3 dni // 2 tyg. przerwy // Vermox 3 dni //. Nic nie znalazłam w kupie.// znów 2 tyg przerwy i zastosowałam powyższy przepis u swojego dziecka przez kilka dni, potem podałam mu Vermox (ciągle stosując sok z czosnku) i to co zobaczyłam w kupie to był szok... Musicie ostrożnie przeprowadzać odrobaczanie gdyz bardzo silnie zarobaczony organizm może nie poradzić sobie z toksynami po robalach, tzw wstrząs anafilaktyczny. Jedzcie dużo ogórków kiszonych, kapusty kiszonej, cytryny. Robaki uwielbiaja zakwaszony organizm, a nie znoszą środowiska zasadowego. leki, farmaceutyki pomagaja tylko wtedy kiedy wspomagamy je naturalnie, nie jemy słodyczy, mąki itp....Lekarze próbuja wmówic nam rózne choroby, nie wierzcie we wszystko co usłyszycie. Nieświeży oddech prawdopodobnie = TAsiemiec. Kupcie Niclosamide / Yomesan najlepiej 2 opakowania bo nie zawsze jedno wystarcza. Poczytajcie o tym leku w necie. Kupcie w aptece on line, za granicą, holandia, niemcy, belgia. Chyba, ze macie kogoś znajomego za granicą. Dobrze tez podac pozostałym członkom rodziny...W Polsce lek nie jest dostępny, zakazany przez Ministerstwo Zdrarowia. A ludzie chodzą do lekarzy. Ci diagnozują coraz to nowsze jednostki chorobowe (wrażliwe jelito, Halitoza itp.) tylko nikogo nie mogą wyleczyć i tak dorabiamy koncerny farmaceutyczne dokupując kolejne dawki leków które zamiast leczyć czyszczą nam portwel i powodują kolejne dolegliwości. Jaki mieliby z nas pożytek gdyby szybko nas wyleczyli !?? Mi pomogła w diagnozie Wega Medica w Warszawie, ale od dawna podejrzewałem, że to moze być tasiemiec. Powiedzieli, jaki lek kupić.... dodatkowo, w bardzo wielu przypadkach u dzieci ale nie tylko występuje włosogłówka. To nie prawda, że bytyje tylko w jelicie. Potrafi je przebijać i przenikac do tkanki podskórnej.Powoduje bóle nóg (w szczególności na odcinku między kolanem a stopą, "popękane" naczynka, rozdrażnienie, "złe" sny, niespokojny sen, bladość - powoduje anemię, szczekający kaszel, swędzenie skóry. Lek np. Vermox najlepiej podać w nów (faza księżyca) i robić kąpiele przeciwpasożytnicze z miodu i mąki, po lekach lub w pełni... Trudno ją usunąć samymi lekami bo przenika do organizmu. Nie słuchajcie, że to zabobony, bo tak piszą ludzie których poważne problemy zdrowotne nie dotyczą. Toksokaroza (glista psia, kocia) też może dawać podobne objawy. Choroba z piaskownic. Na to można zrobić badanie krwii w lepszym labolatorium. Pomagajcie SWOIM DZIECIOM bo nikt za Was tego nie zrobi...chyba, że wolicie aby lekarze faszerowali je sterydami, antybiotykami, itd, itd...

Gość lenka_31
Prócz odrobaczania proponuję picie soku z marchewki, świeżego soku.

najbardziej prawdopodobna wydaje się tutaj glista ludzka kiedys miałam coś takiego. Moje problemy zaczęły się ponad miesiąc temu zaczęłam mieć nudności ale nie wymiotowalam do dziś je mam i dodatkowo czuje w gardle ucisk i jakby taką gule. 3 tydzien biore prazol niestety nic nie pomaga. Ostatnimi dniami zrobilam test na helikobakter druga kreska wyszla ale bardzo malo widoczna :( mam juz dość nie moge normalnie funkcjonowac bo non stop mnie mdli badz uciska gardło czeka mnie we wtorek gastroskopia

Gość lenka_31
exitt 110- zgadzam się z tobą w 100% też ciagle ludziom to probuje uswidaomisc, jednak w odpowiedzi czesto syłsze ze jestem przwrazliwona :-o

Gość lenka_31
kamila- spróbój zappera albo nalewka z orzcha czarnego.

Gość lenka_31
Poczytaj o zapperach. Ja się odrobaczyłam nalewką z czarnego orzecha, moja rodzinka też, do tego sok z marchewki. A póxniej kupiłam zapper i mamy spokój.

Gość lenka_31
wyczytłam ze masz gliste ludzka :-o

Gość lenka_31
a skąd wiesz ze nie masz ?

bo akurat pod tym kątem od razu mialam robione badania z 3 tyg temu bralam zentel nawet wiec nie mam

Gość lenka_31
no wiem bo już rozczytałam twojego posta. Badania czesto nie wykazuja pasozytwó, nawet robione kilkakrotnie. Przeleczeniem sie zentelem tez nie koniecznie musiało poskutkowac.

Gość lenka_31
Nie. Masz objawy jak najbardziej spowodowane nieodpwoednim jedzeniem.

tak sie składa ze nie jadam fast foodow czy jakis mozno smazonych rzeczy jesli to zalezaloby od pokarmu to juz miesiac temu byloby mi znacznie lepiej a to sie ciagnie juz 2 miesiace

Gość Supremus Dux
lenka_31 Ty jesteś lekarzem ? Znasz się na układzie pokarmowym człowieka ?

Gość lenka_31
Nie trezba być na fast foodach, wystarczy zywkła polska kuchnia, duzo nabiłau, mięsa, cukry, biała maka i refluks masz jak znalzał. Poczytaj o tym.

Gość lenka_31
Supremus Dux- a to trzeba być lekarzem żeby doradzić człowiekowi co może mu dolegać ? wystarcza wąłsne doświadczenia i lata problemów zdrowotnych moich i ludzi na około z jamkimi się spotyka.

zrobią gastroskopie i zobacze co powiedzą powtórze kjeszcze raz test na heliobakter i na pasozyt

Gość lenka_31
A co do ukąłdu pokarmowego to żadna wielka filozfia :D Ludzie mają za autorytet lekarzy, ale lekarz uczy się tylko jakie leki na co podwaac i jakie objawy ma dana choroba. Lekarz cie nie powie ze masz zła diete tylko przpisze ci leki które cie nie wylecza a zalecza chwilowo obajwy a przyczyna w dalszym ciagu bedzie :-o

poza tym u mnie nawet jak zjadłam cos lekkiego to nudnosci miałam wiec nie sadze ze odrzywiam sie nieprawidlowo bo dziwne by raptem przez 2 miesiace non stop bylo zle

Gość lenka_31
Przcież ja ci na siłe nie bede wmawaic jak nie chcesz tego przyjac. Refluks jesj tobjawem złej diety i wpływ w jaki sposób odzywiałas sie całe zycie. To ze zjesz cos lekkeego zdrowa cie nie uczyni. Mam refluk za soba i wiele innych dolegliwosci które wyleczyłam dieta, wiec wiem co mówie. Lekarze mnie afszerwali tabeltakami i było tylko gorzej.