Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blanka1

Każdy ma

Polecane posty

Bardzo chciałabym zostać dobrze zrozumiana... W mediach, w miejscu pracy, w sklepie wszyscy gadają o tej kobiecie. Dominuje oczywiście: "Sama jestem matką i...jak ona mogła...ja bym nigdy...kara śmierci". Nie jestem psychologiem i nie aspiruję do tego miana. Wiem jednak tyle, że każdy ma "potencjał". Fritzl nie urodził się z myślą, że "zrobię sobie dzieci z własną córką i będę ją trzymał w piwnicy". Matka Magdy...nikt z nas nie wie jakie były relacje w tej rodzinie, jakie były jej relacje z mężem, na ile ta dwójka była (nie)gotowa do małżeństwa i rodzicielstwa. Zanim wyjedziecie na mnie z mordą...usprawiedliwić to nie to samo co spróbować zrozumieć mechanizm. Dlaczego Beata, bohaterka filmu "Plac Zbawiciela" próbowała zabić własne dzieci (i siebie)? Film jest oparty na reportażu prasowym. Z góry wiadomo jak się skończy, potem mamy rekonstrukcję ostatniego roku z życia bohaterów. Z pozoru normalna rodzina, mąż, żona, teściowa, dwójka dzieci, a głębiej studium psychicznego i fizycznego znęcania się, zadawnione żale, ludzie którzy nigdy nie powinni zakładać ze sobą rodziny, toksyczna relacja matka-syn, brak wsparcia, sytuacja bez wyjścia, stopniowa degradacja, zaciskająca się pętla. Katarzyna W. ma 22 lata, małżeństwo podobno przeżywało kryzys, teściowie, którzy być może widzieli jak powoli cały ten obrazek się rozsypuje, może woleli milczeć niż próbować pomóc. Oboje bez pracy, dziecko się "przytrafiło", a potem okazuje się, że zabawa w dom jakoś ich przerasta, nie jest już tak miło jak w wenezuelskich telenowelach. Wiem, że nie ona jedna została matką w młodym wieku, JA TYLKO PRÓBUJĘ ZROZUMIEĆ MECHANIZM. Każdego można złamać, matka Magdy to był bardzo podatny grunt.

Gość marky mark one
chory kraj...Brak systemu prewencji i rozpoznania psycho-patologicznego. To praktycznie zamyka temat.Zaczyna się w wieku dziecięcym.Kto nie uchwyci i nie zredukuje zaburzeń, ma marne szanse na wyprostowanie psychy