Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reniferowa ze wsi

Jutro idę na kulig. Czy jesli się tak ubiorę to nie zmarznę?

Polecane posty

Gość reniferowa ze wsi

Przygotowałam sobie takie ubrania jak niżej. Jestem strasznym zmarzlakiem i boje się ze zmarznę. coś zmienic, dołożyc? Jak wy byscie się ubrali? -grube rajstopy 200 den -leginsy -spodnie nie za grube bo nie mam. materiałowe z takiego jakby sztywniejszego płótna - skarpetki normalne -skarpetki grube z takiego "misia" -podkoszulkę na ramiączkach długą zeby wpuścic w rajstopy - bluzkę na długi rękaw - gruby zimowy golf taki długi prawie do kolan - kamizelka wełniana robiona na drutach tez dłuzsza za tyłek - gruba pikowana kurtka rozmiar większa niż noszę z podszyciem z "misia" i kapturem - buty zimowe jakby kamasze ocieplane długie za łydkę. nie przemakają. tez rozmiar większe ze wzgledu na skarpety - czapka na czapkę kaptur - dwie pary rękawiczek, jedne polarowe i na wierzch materiałowe

Gość locitan
Może skarpety wełniane zamiast misia?

Gość reniferowa ze wsi
nie mam wełnianych mam tylko takie misiowe:(

Gość Małe pytanie mam
Będziesz wstanie się w tym poruszyć?Ja chyba bym nie mogła się ruszać.Myśle,że jeśli będziesz wstanie się ruszać to powinno być Tobie ciepło.W końcu na cebulę:)Ja bym jedynie dodała okulary przeciwsłoneczne.Bo jeśli idziesz na taki kulig jak ja chodzę to nic nie będziesz widziała podczas jazdy.No i może zamiast jednej czapki bym założyła taka czapkę zwana kominiarka,żeby twarz nie zmarzla no i szalik.

Gość reniferowa ze wsi
kominiarki nie mam ale czapke naciągne i ten golf bo on jest taki długi pod szyją ze mozna prawie pod oczy naciągnąc. okularów nie biore bo jeszcze połamie;)

na kuligu się rozgrzejesz, na pewno nie zmarzniesz raz, że będziesz cały czas w ruchu dwa, że zwykle w trakcie kuligu jest postój i dają coś na rozgrzanie od środka ;) najważniejsze to ciepłe rękawice i szalik plus czapa jak się jedzie w saniach, to strasznie wieje - pęd powietrza lodowatego kaptur pewnie spadnie, więc radzę porządną czapę i szalik dookoła tyle wystarczy, reszta tak jak normalnie chodzisz

Gość pdfsf
powinnno być ok...brzmi cieplo

Gość przy tych temepraturach to
tylko spodnei termoaktywne takei narciarskie, ktore sa dobrze wyizolowane, o zapalenei pluc latwiej niz latwo, wiec szkoda oszczedzac na zdrowiu