Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marthe509

steper czy kołyska do brzuszków

Polecane posty

Gość marthe509

Witam Mam pytanko dotyczące domowego spalania kalori w zaciszu domowym. A mianowicie Które z urządzeń jest Waszym zdaniem skuteczniejsze steper czy kołysanka do brzuszków. wiem że działają one na całkowicie innych partie ciała bardzo bym chciała troszkę schudnąć a niewiem które z tych urządzeń jest lepszym rozwiązaniem.

Gość gerghrwhr
żadne z tych

Gość IMO12356
A ile masz kasy?

Gość marthe509
Do IMO12356 Kasa jest bez znaczenia bardziej mi zależy na skuteczności. I żeby owe urządzenie nie zajmowało zbyt dużo miejsca dlatego pomyślałam o tych urządzeniach.

Gość Anafilaksja26
Stepera używałam systematycznie przez dobre 4 miesiące. Codziennie ćwiczyłam, a w każdym następnym tygodniu zwiększałam minuty ćwiczeń i tak doszłam do 1,5 h stepowania dziennie. Powiem szczerze, że efektów nie widziałam żadnych:D Pomimo nieobjadania się. Najlepsze efekty, wręcz spektakularne osiągnęłam biegając. Biegałam 2 razy w tygodniu, zaczęłam od 2 km, a potem już 5 km. Efekt oszałamiający już po 1,5 miesiąca. Podsumowując: Ćwiczenia na steperze są koszmarem... Nudne, monotonne, ciężko wytrzymać nawet te 15 min. Ponadto efektów odchudzających stanowczo brak.. Wręcz istnieje obawa o nadmierne rozbudowanie ud. Bieganie, dieta - to najlepsze czynniki odchudzające.

Gość IMO12356
marthe509 "Kasa jest bez znaczenia bardziej mi zależy na skuteczności." To bieżnia, lub rowerek stacjonarny (z naciskiem na rowerek - dobry...a co dobre, to kosztuje). ;)

Gość najlepsze jest bieganie
inwestujesz jedynie w dobre buty i już możesz biegać przy bieganiu najszybciej się chudnie, poprawia kondycję i pozbywa celulitu i boczków, dobrze też wyszczupla i ujędrnia nogi

Gość IMO12356
Generalnie najlepszy jest basen. Ale wiadomo jak to jest z basenami. ;)

Gość gerghrwhr
orbitrek ,rower, bieżnia - to polecam