Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

champagne

kompleksy dziewicy

Polecane posty

Wiem, że na pewno narażę się na okrutną krytykę.. no ale cóż.. zaryzykuję. Mam 28 lat.. nadal jestem dziewicą. Ten stan mnie zasmuca i przeraża. Pewnie myślicie że jestem brzydka.. otóż wcale nie chodzi o wygląd. Dlaczego tak jest? Nie wiem.. zawsze byłam bardzo nieśmiała i starałam się walczyć ze swoimi słabościami i kompleksami. Niestety walka okazała się porażką. Zawsze widziałam w sobie jakieś przeszkody, które blokowały mój kontakt z ludźmi, więc próbowałam je usunąć. No ale lata mijały, przeszkody i blokady narastały... a ja ciągle nie byłam gotowa aby kogoś poznać.. no bo przecież trzeba najpierw 'blokade' usunąć. Teraz mam wrażenie że życie mi przeleciało.. jestem już stara. Czy mam jeszcze szanse żeby się zakochać.. tak po raz pierwszy? Nigdy nie miałam chłopaka.. wiec za bardzo nie wiem jak to jest. Doradźcie coś...

Staram się otworzyć juz tyle lat.. i nic. Było kilku 'kolegów' w moim życiu, ale mówiłam sobie że to tylko przyjaźń.. chodzenie do kina, na piwo itp. A im kłamałam mówiąc że jestem lesbijką i tylko przyjaźń wchodzi w gre.

Czułam podniecenie wymieszane ze strachem i wstydem. Bałam się że jak mnie pocałuje to co zrobie? Nie mam doświadczenia w tym temacie. Więc uprzedzałam z góry że nic z tego nie bedzie.

mloda napisalem do Ciebie na innym temacie :) champ chcialbym z Toba pogadac ale nie o zboczonych rzeczach...

nie masz ochoty spróbować? nic się nie stanie poczujesz dużo przyjemności nie musisz iść do łózka od razu. nieśmiałość jest kompetencją pracuje się na nią wymówkami. Nie boisz się dzieci?

moim zdaniem to jestes ofiara tej indoktrynacji w polsce o podlozu katolickim (nie chodzi mi o stopien twojej wiary) - ale wmawia sie zwlaszcza kobietom ze seks to cos zlego, ze piwreszy raz to niemalze najwazniejsze wydarzenie w zyciu ,ze tylko z milosci - a nigdy z ciekawosci czy zwyklej huci itd.;-/ taki przerost formy nad trescia;/ wydaje mi sie ze dla dojrzalego faceta to bedzie bez roznicy czy sie juz byzkalas czy nie - koles sie zakocha w tobie - a nie w fakcie ze posiadasz kawlaek blonki w pochwie;/ na dzieiwce - w sensie ze musi byz dziewica - leca faceci kt boja sie porownan i pod znakiem zapytania stawiaja wlasna meskosc;/ jednym slowem - jelsi sie otworzysz na facetow to wszuytsko bedzie oki, a z zcasem i technik sie nauczysz;-))

wiesz a calowanie czy bzykanie to nie sa skomplikowane czynnosci - nawet jak nie wiesz co i jak to daj sie prowadzic - jak w tancu;-)) to naprawde banalnie proste;-)

Nie wiem jak sie na privat odpisuje:) Nie boje się dzieci, ciąży... nie o to chodzi. Mam w sobie dużo wstydu, nie dałabym rady się rozebrać.. tym bardziej że mężczyźni są wzrokowcami... badają kobietę wzrokiem od stóp do głów. Poza tym po przeczytaniu postów typu bułka czy motylek, albo ogolone czy nie... moje kompleksy narastają.

Dziękuję za porady:) Od razu mi lepiej.. kiedy je czytam to się nawet uśmiecham... że jest jeszcze nadzieja:)

" Mam w sobie dużo wstydu, nie dałabym rady się rozebrać.. tym bardziej że mężczyźni są wzrokowcami... badają kobietę wzrokiem od stóp do głów" wiesz trema przed premiera to rzecz normalna;-) mozesz [powiedziec gosciowi tuz przed ze to premiera - jelsi wasza znajomosc do tego moemntu dotrze, to kolo na bank jest toba zainteresowany i mozliwe ze raczej podejdzie do tego jak do "wyzwania" ;-)) kazdy pierwszy raz wyglada inaczej - nie muisz masdzerowac naga po pokoju w te i we wte - to samo przyjdzie z zcasem;-) kumpel mojego mezzczynzy ostatnio poznal 33-letbia dziewice - byl troche zdezorientowany bo laska bardzo ladna ale z trudna przeszloscia i poki co wzielo go na maksa;-)

motylek czy bułka są postami osób z kompleksami bo to bez znaczenia dla facetów jest. Nie jesteśmy wzrokowcami porostu kobiety nas nie uwodzą nie wychodzą z inicjatywą, piękna kobieta to zadbana. wasze ciało jest tak skonstruowane że strasznie nas podnieca. Sam miałem mnóstwo kompleksów nikt cię z tego nie wyleczy musisz się zawsze przełamywać ja tak robię i jakoś idzie z rozwojem. Żyjemy w strefie komfortu ale gdy nam czegoś brakuję trzeba wyjść z ciepłej otoczki.

Ciesze sie że są normalni faceci, którym nie przeszkadza czy kobieta ma doświadczenie czy nie.. Będę próbować stać się bardziej pewna siebie i swojego ciała.

jeśli jesteś z łodzi z chęcią bym cie poznał w sposób poznawczy bez skojarzeń . dziewictwo w pewnym sensie jest atutem. trzymaj sie

Niestety podbeskidzie. Ale w Łodzi bywam czesto w Atlasie na koncertach:) Może kiedyś...