Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiaisiaisiaia

krwawienie, plamienie - już miesiąc.Co robić ?

Polecane posty

Gość asiaisiaisiaia

Jestem tu pierwszy raz, PROSZĘ o pomoc,nigdzie nie moge jej znalezc. 3 miesiące brałam sylvie20 po czym zrobilam przerwe na 3 miesiące (obecnie mieszkam we francji i nie mialam jak zdobyc tabletek). po tej przerwie znów zaczelam brac sylvie20. dostalam okres ale zagapilam sie i wzielam pierwszą pigułkę drugiego dnia okresu.okres trwał ok. 10 dni ale przez caly miesiac bylo plamienie koloru brązowego,czasem czerwony.w tą sobotę wzielam ostatnia pigulke nadal plamiąc.niedziela-krwawienie, dzisiaj tez. nie wiem czy brac juz pigulke z nastepnego opakowania? czy to juz okres? czy nadal to krwawienie i plamienie co trwa miesiac ? Prosze odpiszcie,wszedzie mnie olewają a ja nie wiem co robic. mam 22 lata.

Gość Perw na odchodne
Weź normalnie pierwszą tabletkę z nowego opakowaniu po zrobieniu przerwy, w przypadku Sylvie to chyba 7 dni.

Plamienia do 3 opakowania to norma przy tabsach, bierz dalej, jesli nie minie to dopiero lekarz. Nie wskazane są takie przerwy, bo organizm może 2 raz nie zaakceptować tabsów.

Gość przerwy nie maja nic do rzeczy
pigulki mozna odstawic w kazdym momencie (gdy sie np.zle po nich czujesz), chociaz przerwa w srodku cyklu moze go dodatkowo rozregulowac. Nieprawda, ze "organizm sie nie przyzwyczai". Jesli bedziesz plamic nadal po przerwie 7dniowej idz do lekarza, bo moze sie okazac, ze pigulki trzeba zmienic na inne. i jeszcze jedno - podczas przyjmowania hormonow nie ma czegos takiego jak okres. Bo skoro piguly zatrzymuja owulacje, to nie ma tez zluszczania macicy. Krwawienie (slabsze niz przy klasycznej monstruacji) z odstawienia jest wynikiem spadku hormonow we krwi.