Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama-dwulatka

mamy dwulatków-proszę o radę -jedzenie

Polecane posty

Gość mama-dwulatka

mam 2-letniego synka, i zastanawiam się, czy jedzenie mojego dziecka nie jest zbyt monotonne. codziennie zupa, kanapka, brak mi pomysłów. poradżcie, co ciekawego można podać, aby urozmaicić menu? jakieś zdrowe, wartościowe przekąski? co Wasze dzieciaczki lubią jeść?

oj kochana pełne pole do popisów ja na kolację np. gotuję młodemu płatki owsiane na wodzie, wychodzi lekka papka i do tego starte jabłko (połowa) - młodzieniec bardzo to lubi, a i troszeczke dosładzam jajecznica ze szczypiorkiem

Gość mi jej nie szkoda
sprobuj moze : gulasz angielski, klopsiki w sosie paprykowym lub pomidorowym, ja malej robie tez leczo czy fasolke po bretonsku, wszelkie gulasze sosy z zimniaczkami lub kasza czy ryzem na pewno beda smakowaly. A na kolacje coreczce czesto robie : brokuly z zoltym serem - uwielbia je .

Gość mi jej nie szkoda
juz nie wspomne o nalesnikach na np sniadanko;) Na kolacje czy sniadanko mozna tez: jajka na miekko, twardo, jajecznica ze szczypiorkiem czy na pomidorach, twarozek . Sprobuj zrobic np. Salatke warzywna dowolna i podawaj do kanapek. Na pewno zasmakuje;)

Gość gulaszownie3
no ale to co piszecie, niektóre panie co do sosików, gulaszu - to wszystko jest strasznie tuczące zastąpcie te potrawy czymś lekkim, nie sosami, gulaszami czy naleśnikami

Gość mi jej nie szkoda
codziennie corka nie je gulaszu czy sosow ;) Ale je uwielbia. Zupy rowniez je i inne. Nalesnikow rowniez codziennie nie podaje ;) Ale staram sie urozmaicać diete . Nadwagi nie ma ;) A wzrecz jest wysoka i szczupla. Problemu wiec nie widze.

Gość gulaszownie3
ok, jeśli nie za często, ale znam dzieci, które sa pulchniutkie, bo te naleśniczki, sosiki i makaroniki zdominowały normalne nie mączne jedzenie

Gość jaga maga
moj 2 latek parowki najchetniej by jadl normalnie oglupiec moznz zupa nie mleko nie wszystko na nie ...o przepraszam slodkosci caly dzien najlepiej