Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oigyuh

co na otarty nos od kataru?

Polecane posty

Gość oigyuh

dziecko ma strasznie czerwony, otarty ze skóry nos z powodu kataru. boli i nie daję się dotknąć, czym ulżyć?

Gość asdfghkj
Ja nie mam dziecka, ale powiem Ci, co stosuję u siebie- pomadki ochronne do ust, im tłustsza tym lepsza (ja np. stosuje takie ciemnoniebieskie z Isany z Rossmanna, koszt ok.4 zł). Może być też wazelina, ale dla mnie pomadka jest gęstsza i lepsza. Postaraj się natłuścić skórę i smaruj też po każdym wytarciu nosa. Ja zawsze tak robię jak tylko zaczynam mi się katar i nie mam problemów z otartym nosem.

Gość jjjjjjjajajjajajjancxhnshn
maś majerankowa, do 5 zł w aptece. zapewne kosztuje z groszami.

sudokrem też stosowałam, ale on szczypie a nivea nie szczypie, więc dla dzieci jest mniej nieprzyjemny.

Gość gość
Najlepiej posmarować tłustym kremem nivea i delikatnie wacikiem nałożyć mąkę ziemniaczaną.pomaga

Gość gość
Tylko masc majerankowa. Ochroni nawilzy i ulatwi oddychanie.

Gość gość
A ja stosuję maść propolisową. Jeśli ktoś nie jest uczulony na produkty pszczele, to śmiało może stosować. Powiem wam na swoim przykładzie 22 sierpnia obudziłam się z koszmarnym bólem gardła. Zaczęłam od tabletek do ssani. we wtorek katar ! A tu w sobotę wyjazd na urlop, więc krople i takie tam, no i od ciągłego wycierania nosa, obtarł się i bolał przy dotykaniu, a musiałam go wycierać, bo nie będę chodzić zasmarkana, więc umyłam twarz i nos, potem bardzo delikatnie posmarowałam maścią propolisową, potem smarowałam po każdym wydmuchaniu nosa, potem na noc i na drugi dzień nie bolało.

Gość gość
zawsze mam czerwony kinol po tygodniu takiego przeziębienia. Nawet jak już wyzdrowieję, to skóra i tak zdarta pod nosem i tłusta od kremów. Trzeba się poprzerzucać na jakieś spraye do nosa zamiast ciągle smarkać, teraz męża zaraziłam więc chyba mu kupię, są jakieś co nie spływają do gardła?

Gość gość
Nie spływa na bank nozitix a wiem bo sama tez dlugo nie moglam takiego znalezc, takie okropne gorzkie smaki robia ze czlowiekowi robi sie po tym jeszcze gorzej, a ten ma słodko :)

Gość gość
Bardzo ważne są chusteczki, niektóre po prostu "kaleczą" nos. ja używam Regina albo Foxy jedwab, są delikatne. Ale nie te 100paki w kartonowych pudełkach, niby wygodne, ale moim zdaniem najbardziej ocierają nos. Często smaruję nos maścią z witaminą A, kilka razy w ciągu dnia. To tez pomaga.

Gość gość
Ja mam PNEUMOVIT i nie czuć gożkiego posmaku

Gość gość
ja stosuję maść z witaminą A

Gość gość
Bephanten masc