Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kicia19

Przepis

Polecane posty

znacie jakiś tani i dobry przepisy na ciasta i desery podawajcie:) Ja się podzielę moim Może coś takiego przypadnie Wam do gustu: kostka margaryny 3 jajka szkl.cukru 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy budyn smietankowy dowolne owoce margaryne ucieramy z cukrami dodając po 1 zółtku,potem mąka,proszek,budyń a na koniec dodac ubitą piane z białek i lekko wymieszać drewniana łyżką. Ciasto wylac na większą blache tzn. 28 na 35 posypac bułka tartą i ułożyc owoce.Wkładamy do lekko podgrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach około godziny a po upieczeniu posypac cukrem pudrem. Smacznego!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja.....
ja mam taki fajny przepis na cisto ....można je wlać w foremkę od babki i wychodzi pycha babka albo wylać na foremkę od placka i może służyć jako " biszkopt " 1 kasia 1,5 szkl. cukru 1/2 szkl wody 2 łyżki kakao to wszystko wrzucić w garnek i zagotować 2 szklanki mąki + 3 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia 5 jajek ( białka zostawić na pianę ) jak masa przestygnie dodawać na przemian mąkę i żółtka i wymieszać na gładką masę na koniec ubić białka i delikatnie wymieszać piec do 50 minut piekarnik 180 stopni jeśli przyjmiemy opcję że nie ma to być babka to po wystygnięciu przecinamy placek na pół wykładamy spód brzoskwiniami na to bita śmietana z żelatyną przykrywamy górą na wierzch czekolada albo można tylko posypać cukrem pudrem można też zrobić masę z kawą cappuccino zagotowujemy szklankę mleka z 1/2 szkl cukru w 1/2 szkl mleka rozpuszczamy 4 łyżki mąki zwykłej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek kawy rozpuszczalnej cappuccino zagotowujemy to wszystko jak budyń jak masa wystygnie miksujemy 1 kasie i dodajemy ten " budyń "...aż wyjdzie nam krem wykładamy na spód placka ....przykrywamy górą a na wierzch miksujemy ok 1/2 litra śmietany z żelatyną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×