Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lologia.

czy takie menu na komunię pasuje ?

Polecane posty

Gość lologia.

obiad będzie ok 13 tej rosół z makaronem ziemniaki+ filet z kurczaka+ 2 rodzaje surówek tort + kawa sałatka z kurczakiem sałatka śledziowa strogonow nogi z kurczaka z frytkami lub surówką 3 rodzaje ciasta, owoce, napoje wino, wódka lub drink co o tym myślicie ? może być ? sama wszystko będę gotować impreza w domu skromnie 10 osób

Gość lologia.
tak wódka nie zarzekam się po kieliszku uważam że może być nikt się nie upije tort też będzie ze spirytusem :p

Gość a ja myślę, że....
całe menu jak najbardziej w porządku i smacznie

Gość NiezdecydowanaNarzeczona
Myślę, że w porządku, byle nie zrobić szopki z komunii. Menu jak najbardziej ok :)

Gość lologia.
oczywiście wszystko pod kontrolą mam dość skromny budżet dlatego impreza w domu

Gość lologia.
nie przesadzaj wszyscy piją na komunii ale [rawie wszyscy udają świętych nikomu na siłę do gardła nie naleję każdy ma wybór moja szefowa robiła komunię w tamtym roku na około 30 osób to całą skrzynkę wina niby do obiadu wypili a tacy święci

Gość vacationingreeceee
wlasnie wodki nie powinno byc. Nawet w małych ilosciach!

Gość vacationingreeceee
to juz wino lepsze , przynajmniej z klasa ,nie to co wóda...

Gość ghrrrhhrr
nie za dużo kurczaka?

Gość lologia.
tak sie składa że z nizin nie jestem ani święta i goście też nie są święci dla mnie alkoholu może nie być to w takim razie na chrzcinach tez nie powinno sie pić a jakoś na wszystkich na których byłam był alkohol a nikt nikogo nie zmuszał a to tez święto dziecka :p

Gość lologia.
może macie rację, że wino lepsze ale i tak muszę mieć jakąś wódkę jakby ktoś chciał może rzeczywiście za dużo kurczaka ? co proponujecie ?

U nas na chrzcinach nie było wódy, będzie na roczku bo to nie sakrament tylko urodziny, i też nie nie wiadomo ile tylko symbolicznie, no i moze jeszcze jakieś winko. Na komunii też sobie wódki nie wyobrażam, chociaż wiem że u innych jest, ale mnie inni nie interesują, na imprezie mojego dziecka nie będzie i koniec.

Gość lologia.
a co innego z menu proponujecie ? takie szybkie, proste do zrobienia ?

Gość twoja mmmm
W zeszłym roku byłam na komuni u siostry mojego kolegi. Znamy się od najmłaodszych lat, zaprosili mnie to poszłam. Napisze co u niej było: -rosół -ryba po grecku -sos chrzanowy -buraki -sałatka z ogórków kiszonych , cebuli i śmietany, -ziemniaki -sałatka na słodko z serem feta, kurczakiem z curyy i ananasem -pasta piasta -kawa i makowiec

Gość s.o.s
ludzie!! to komunia czy orgia wielkiego żarcia????

Gość strzałka :)
menu fajne, ale ja np bym się nie najadła, bo mam alergię na kurczaka, a u Ciebie w menu jest go dużo :)

Gość lologia.
no to w sumie też nie za wiele będę gotować sam więc chcę przygotować coś niezbyt pracochłonnego

Gość s.o.s
a na drinka zaproś tego w czarnej sukience. bo oni lubią

Gość lologia.
to może zrobię inną sałatkę bez kurczaka i jakąś roladę z sosem lub żurek z kiełbasą ?

Gość lologia.
impreza będzie od około 13 tej do max.18 tej myślicie że jedzenia będzie mało ? goście raczej do żarłoków nie należą

Gość twoja mmmm
jestem za tym zeby zrobić 5 dań ale smacznych niż 13 a nie dobrych

Gość Dla mnie słabo
Bardzo słabo. Za te same pieniądze mozna zrobic o wiele bardziej wykwintne dania. Te sa jak na komunie 10 lat temu! Moje propozycje Przede wszystkim liczy się pierwsze danie. One musi zrobić wrażenie. Ja proponuje podac np zupe cebulowa z grzankami czosnkowymi albo gesta zupe krem z pomidorow z groszkem ptysiowym lub grzanka A na 2 danie moze byc kotlet z piersi z kurczaka ale zrob panierke z migdalow prazonych(od razu +100 do wykwintności) i delikatne ziemniaczane puree do tego i jakas salatka np grecka, lub 2 do wyboru Strogonow jest ok Nogi z kurczaka odpadaja, bieda z nedza, juz lepiej np karkowka z pieczarkami i kluskami slaskimi i buraczkami, kurczak byl na 1 danie, na 2 daj cos innego! Moga byc jeszcze np sakiewki ze schabu faszerowane serem i peczarkami, i nie frytki bo to nie bar szybkiej obslugi, jak bylo pure to na 2 danie daj np wlasnie kluski slaskie, ze schabem lub karkowka sprawdzaja sie super