Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twoja mmmm

jakie dania przygotowalibyście na chrzciny?

Polecane posty

Gość twoja mmmm

moja kumpela (sąsiadka) poprosiła mnie żebym była matką chrzestną. Ona jest jedynaczką no i nie ma bliskich kuzynek. Zgodziłam sie. Myślimy jakie menu zrobić na chrzciny małej. Zaproponujcie coś

Gość nokhsaewka
Masz temat poniżej

Proponuje skromny obiad i kawę w restauracji. W domu i tak nie wyjdzie taniej. Tzn nie musi być skromny, ale mysle że chodzi o kasę i dlatego mówisz że w domu.

Gość twoja mmmm
chrzciny to nie komunia

Gość twoja mmmm
w jej rodzinie z kasą nie przelewa

Gość Orange son of good woman
Jak można wcielać człowieka do jakiejś sekty bez jego zgody. To skurwysyństwo. Powinno być karalne.

Gość twoja mmmm
uważam że chrzciny powinny odbywać się w wieku 18 lat za pełną zgodą tego co chce wyznawać religie- tak jak jest w przypadku jehovy. Ale jak miałam odmówić przyjaciółce bycia chrzestna??????? Jeśli powiedzałabym że tak uważam to by odebrała to w ten sposób że nie lubie jej i jej dziecka-a to nieprawda

proponowałabym przygotować coś tradycyjnego. pewnie zaraz padną tu chasła, że to banalne i typowo polskie i mało efektowne, ale najlepiej zrobić to co wszyscy napewno lubią. u synka na chrzcinach mieliśmy rosół i cielęcine w sosie śmietanowoserowym. do tego 2 rodzaje surówek. dodatkowo jakieś sałatki, owoce, jakaś wędlinaka. z tymże my robiliśmy w lokalu.

Gdybym musiała robić skromne chrzciny w domu to zrobiłabym tylko kawę, ze dwa ciasta a potem jakieś sałatki i wędlina w plasterkach i to wszystko. Jeli będziecie robić obiad nie dość że wyjdzie tak samo drogo jak w restauracji to jeszcze trzeba sie będzie napracować, no i ktoś musi być w domu do gotowania w trakcie chrzcin bo przecież goście nie będą chyba czekać dwie godziny po mszy na jedzenie :o

Gość a to ladnie bo ja mam dzis
w domu sie wiecej zje i wypije, wychodzi na jedno badz nawet na korzysc restracji, bo nie ma w domu takiego mlynu plus pani domu nie jest padnieta od obslugiwania gosci