Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hypothesise

język angielski... ..pomocy

Polecane posty

Gość hypothesise

Mam problem z językiem angielskim nie rozumiem dokładnie tego zadania ,błagam czy ktoś mógłby mi to sprawdzić i ewentualnie poprawić błędy.Dzięki treść zadania Now hypothesise about these past situations.Imagine what you would have done if you had been better informed . i mam takie zdanie 1.You didn' know it was a formal party.You went wearing jeans and jumper. a teraz moje wypociny If i had known it was a formal party.I would't worn jeans and jumper. 2. You didn't know the airport was 15 kilometers from the city centre.You took a taxi. If i had known the airport was 15 kilometers away from the city centre, i wouldn,t have taken a taxi. 3.you client didn't give you her fax number.you had to post a letter to her insted. if she'd had given me her fax number.i woudn'tto posted her latter insted. to są dopiero trzy zdania które zrobiłam a mam ich jeszcze siedem ale czy może mi ktoś to sprawdzić czy dobrze zaczełam bo kompletnie tego nie pojmuję. Dzięki

Gość hypothesise
podnoszę.......wiem że są ciekawsze tematy niż język angielski ale błagam zerknijcie chociaż

Gość halinka belkolor
a gdzie mieszkasz ?

if i knew the airport was 15 kilometers away from the city centre, i wouldn,t have taken a taxi. 3.you client didn't give you her fax number.you had to post a letter to her insted. if she had given me her fax number i woudn'thave posted her letter insted. chyba

Gość jdfuy
You didn' know it was a formal party.You went wearing jeans and jumper. If I had known it was a formal party, I wouldn't have worn jeans and jumper. Zapomniałaś o 'have'. ;) Trzeci conditional służy właśnie do takiego gdybania o przeszłości ;>