Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjdajgad

Policja problem pomozcie

Polecane posty

Gość mjdajgad

nie zaplacilam za pobyt w hotelu kwota 850zl i teraz wlasciciel gnebi mnie telefonami ze poda na policje poradzcie mi czy policja teraz moze np aresztowac mnie zatrzymac czy nie musze sie bac? Czy wlasciciel hotelu musialby do sadu podac mnie o zaplate a policja nic mi teraz nie zrobi?

to jest oszustwo. Za to normalnie można iść do więzienia a mają twoje dane z meldunku w hotelu.

Może sprawę wnieść ewentualnie do sądu . Radziłabym dogadać się ewentualnie z właścicielem hotelu , rozłożyć to jakoś na raty . A jeśli się nie zgodzi to wysyłaj poleconym po np . 50 zł miesięcznie i pisz na przekazie : spłata długu za to i za to ... Oczywiście trzymaj pokwitowania bo będzie ważne dla sądu . Pozdrawiam .

Gość miumiuu
wystarczy, że skieruje sprawę do sądu i ma wygraną na 100% plus płacisz koszty rozprawy, ewentualnie może pójść na policję wtedy będzie gorzej :) Jak można być tak bezmyślnym i wierzyć, że przenocuje się w hotelu i nie będzie trzeba płacić.

Gość jdjam
ale czy policja nie aresztuje mnie o to chodzi mi?

Gość hiugiu4tg
Oprócz 850zł dolecą ci odsetki od dnia w którym nie zapłaciłeś + koszty sprawy sądowej. Ogólnie mówiąc nie polecam takiego rozwiązania bo zamiast zapłacić 850zł będziesz spłacać 30 tyś zł a jak nie po dobroci to komornik ci zabierze.

nie,nie aresztuja cie,nastepnym razem sie zastanow co robisz bo teraz po gaciach srasz a wczesniej o tym nie myslalas

Gość aresztować może
tylko sąd policja może cię zatrzymać na max 48h, ale w tym przypadku nie ma takiej potrzeby jak właściciel hotelu zgłosi oszustwo na policję, to zostaniesz wezwana i przesłuchana