Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toshiba007

zmiana yasmin na yasminelle robic przewe?

Polecane posty

Gość toshiba007

witajcie mam pytanie mam robic 7 dni prerw jesli zmieniam yasmin na yasminelle? bo wiem ze yasminelemamniej srodk odpoiedzialnego za reglaje cyklu ale taka sama ilosc srodka antykoncepcyjnego pytam bo zapomnialam apytac lekarza a on sam mi tez nic nie powiedzial zmieniam yasmin bo mi sie koncza a mialam je z Anglii a kiedys juz bralam yasminelle i nie wiem co zrobic? radzicie przerwe czy nie? czy moze przerwa i jakis dodatkowe zabezpieczenie na 7 dni? ja juz sama nie wiem bo podobno przy przechodzeniu z mocniejszych na slabsze powino nie robic sie przerwy poprosze o opinie

Gość toshiba007
ktos?

Ja jak kiedyś przechodziłam z yasminu na yaz (yasminelle ma chyba taki sam skład tylko przy yazie jest wiecej tabletek) to ginekolog mówiła aby robiła przerwę ale przez 10 dni zabezpieczała. Wydaje mi się, że ona była jakaś dziwna. Ja osobiście teraz bym nie robiła przerwy na Twoim miejscu, chyba że podejrzewasz że możesz być w ciąży i chcesz poczekać na krwawienie z odstawienia.

Gość toshiba007
dziekuje za odp w cizy napewno nie jestem ale chyba raczej przerwe zrobie nie chce zeby organizm mi sie rozregulowal ;) najwyzej przez 1 tydz bede sie dodatkowo zabezpiczac moze ktos jeszcze sie wypowie?

W ulotce masz na pewno napisane,że jak sie przechodzi z silniejszych tabsów na słabsze to sie nie robi przerwy, a jak ze słabszych na mocniejsze to tak.Więc tu nie robic przerwy.

Gość o nie nie
Nie robić przerwy.

Gość cindy656
Chętnie kupię opakowanie tabletek yasmin lub yasminelle wysyłka za pobraniem kontakt gg38573075 e-mail shark4@interia.pl tel.501 266 632