Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 3 latkiiiiiii

pytanie do mam 3 latków

Polecane posty

Gość mama 3 latkiiiiiii

Czy wasze dzieciaczki śpią w dzień? a ja nie to o której idą spać i o której wstają rano, bo moja córka już nie śpi w dzień cały dzień się bawi...idzie spać około po 21 , 22, a wstaje rano po 8 , po 9 , wstajemy razem bo ja nie pracuję.

Gość znam dzieci ktore jeszcze spia
ale moj synek juz nie spal od 18 miesiaca w dzien. Owszem, wsadzalam go na 40 minut do 1 godziny i siedzial i ogladal ksiazeczki,ale nie spal. Od 2 roku zycia to tez juz nie wchodzilo w gre :)

Gość to tak jak Mój
Mój też synek nie śpi w dzień , wstaje tak o 9-10 a idzie spać o 21-23 zależy. W maj kończy 3 latka a tak nie spi jakos jak skończył 2 latka... i wogle nie chce spać w dzień

Gość to tak jak Mój
a jak u was z sikaniem w nocy bo mój jak skończył 2 latka to przestał cikać w nocy :) ...? a jak u was z mówieniem mówią wszystko już wasze dzieciaczki zdaniami??

Gość hmm*hmm*
moja jak miala 3 latka to spala 2 godziny w dzien,spac chodzila o 22 a wstawala ok 7. Teraz ma 3,5 juz nie spi w dzien ,zasypia ok 20 wstaje ok 7:)

Gość mój synek ma 3,5 roku
nie śpi w dzień już od roku chodzi spać o 21-22 wstaje po max 10 godzinach snu czyli o 7 rano:O

Gość to tak jak Mój
miało byś sikianiem a nie cikaniem::P

Gość hmm*hmm*
moja odkad nie uzywa pampersów wogole nie sika w nocy dopiero rano jak wstanie.Mowi wszystko calymi zdaniami.

moja córcia za miesiąc 3 latka w dzień śpi ok 2-2.5 godz( kładę ok 12-12.30 ) a na noc kładziemy ok 20 i śpi do 7-7.30. :)

Gość to tak jak Mój
a mój własnie nie mówi zdaniami ...tylko mówi pojeddyncze slowa ...fakt ze sporo słow mowi ale jakos w zdania nie łaczy

Mój śpi od 22 do 10 ;) i już nie śpi w dzień. Chyba, że gdzieś jedziemy i przyśnie w samochodzie ale wtedy chodzi do północy prawie.

moja córcia za miesiąc 3 latka w dzień śpi ok 2-2.5 godz( kładę ok 12-12,30 ) a na noc kładziemy ok 20 i śpi do 7-7,30. :)

WITAM Moja córcia jak zaśnie w dzień to pózniej jest ciężko ja położyć spać wieczorem ,potrafi nawet do 23 chodzić ,dlatego staram się żeby nie kłaść jej spać w dzień ,,,mówi całymi zdaniami ,śpiewa piosenki ,,w nocy budzi nas że chce siku

Gość fjkhjnodjf
Moja 3 latka kiedy jest w domu to nie śpi w dzień. Wstaje ok.7 i idzie spać o 20. A w przedszkolu mają drzemkę ok. 11.30-13.00 i wtedy śpi (podobno).

Gość bayer lev
Moja corka w tym miesiacu konczy trzy lata,nie spi w dzien juz okolo pol roku,spac idzie o 21,wstaje o 10. Mowi swobodnie ,calymi zdaniami,kazdy sie z nia bez problemu dogada,nawet obcy.W nocy albo wstaje na siusiu,albo przesypia cala noc bez sikania,zalezy ile wypije przed snem.

Gość mama 3 latkiiiiiii
moja mówi całymi zadaniami, już od około ponad roku nie sika w pampersa i go nie nosi. śpi pomiędzy nami na dużym łózku, stara się spiewać piosenki ale licho jej to idzie:)

gdy moje dziecko zaśnie w dzień co zdarzyć się może jedynie podczas dłuższej jazdy samochodem, to niestety, ale zasnąć nie może do 1 w nocy albo i dłużej:O

moje dziecko od zawsze potrzebowało bardzo mało snu

mój synek ma 2 lata i 4 miesiące, nie chodzi juz w pampersach, sypia w dzień 2-3 godziny kładę go o 12, wstaje rano o 7 a wieczorem 21, jest bardzo żywiołowy, wiec jak nie zaśnie w południe to kładzie sie o 17-18 godzinę i przesypia całą noc, czasem jeszcze zdarza mu sie za późno zawołać siusiu, a mówi zdaniami czasem niezrozumiale, bo straszna gaduła

mój od roku nie śpi w dzień. chodzi spać ok 19/19.30 wstaje o 7, w weekend o 8. czasami jak widze że jest zmęczony idzie spać wczesniej, nawet ok 18. i wstaje wtedy tak samo. jak gdzieś jedziemy koło 13-14 to zasypia i śpi w samochodzie nawet 3 godziny, nie ma to wpływu na sen nocny. jeśli jedziemy autem ok 17-18 to zasypia w samochodzie i zwykle już nie budzi się do rana. w nocy wstaje na siusiu 2-3 razy. co do mówienia to zaczyna mówić zdaniami. niestety rozwój mowy nieco się zahamował przez to że wyprowadziliśmy się z Polski i mały jednocześnie uczy sie mówić poprawnie po polsku i po niemiecku (chodzi do niemieckiego przedszkola).

kurde, jak ja Wam zazdroszczę z tym spaniem Waszych dzieci;) mała Agatka, a Ty jeszcze nie rozpakowana?;)

Gość moja ma 3 latka
i spi w przedszkolu 1,5h od 12.30 - 14.00, w weekendy nie chce spac, ewentulanie usnie w samochodzie. Jak spi w dzien to idzie wieczorem spac o 20.00 i spi do 6.30 - 7.00 jak nie spi w dzis to idzie spac o 19.00. W nocy obowiazkowo przychodzi do nas Grrrrr :( A jak u Was z zachowaniem? U nas od 3 tyg. z grzeczniutkiej ułożonej panienki, mały krzykacz, pyskol i rozrabiaka :(

Gość moja ma 3 latka
mówi juz wszystko i to od dawna pełnymi zdaniami, no ale ona jak miala 1,5 roku to wyrazy juz mowila. Takze u nie to szybko. Pieluch nie nosi , w dzien jak skonczyla 2l i 4mce a w nocy 2 mce pożniej - miala moze 3-4 wpadki nocne i to wszystko. w nocy nie siusia.

ja daję młodemu przed snem flachę z mlekiem 210 ml straszny niejadek z niego więc niech choć mleko wypije na noc;)

mój synek ma 3,5 roku - no nie, nadal sie kulam :P mój z butelki nie pije odkąd 13 miesięcy skończył. mleka czy kaszki nawet nie ruszy! zresztą ma to po mnie, bo ja też bardzo szybko mleko odrzuciłam :P posiłkujemy sie jogurtami, serem, ale mleko odpada.

w mojego znowu wmusić cokolwiek - graniczy z cudem więc chociaż to mleko skoro chce to daję;) to rychłego i szybkiego porodu, bo pewnie ciężko Ci nieziemsko;) a każdy dzień po terminie dłuży się w nieskończoność;)

Gość izaaaaaaaaaakkk
mój 2,5 latek śpi w dzień ok 1 godz. Wieczorem kładę go ok 22-ej i śpi do 7-ej. "Mokre noce" zdarzają się nam często ( ok 80 %). Z pieluchą pożegnaliśmy się ponad rok temu. Mówi bardzo niewiele, raptem kilka słów.

Gość filipkowa mama
Mój 3latek chodzi do przedszkola i tam śpi bo mają leżakowanie a wieczorem zasypia ok 20. Jeżeli nie idzie do przedszkola to raczej w dzień nie spi- czasami mu sie zdarzy ale to wtedy zasypia ok 16 i spi z dwie godziny i wtedy idzie spac ok 22. W nocy budzi sie do toalety ale to dlatego, ze bardzo duzo pije i mówi pięknie a najlepszy tekst to jak mnie woła i mówi, ze mam mu pomoc bo ma kłopocik:)