Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natasza989222

YORK pies ciagle sika po mieszkaniu

Polecane posty

Gość Natasza989222

co mamy zrobic? Piesek ma 2 lata ...chodze z nim 4 razy dziennie 7 rano potem 13 potem 18 i 22. Załatwia sie w domu i na dworzu. Był uczony czystosci ,juz jako malutki (weterynarz kazał dotykac pyszczkiem o oblane miejsce) Może to dlatego że jest samcem? Kastracja by coś pomogła?

pewnie kastracja by pomogła. Być może ma problemy z pęcherzem, albo mrozy dały mu się we znaki. W lecie też jest ten problem? Częstsze spacery - nic innego.

Gość Natasza989222
dziekuje bardzo za odpowiedz..czasem w lato chodze z nim i po 6 razy dziennie... tylko wejdzie do kogos w odwiedziny od razu musi pooblewać kanapy a wszedł dopiero z dworu... Wszyscy sie wsciekają :(

Gość Natasza989222
rano wstajemy i jest koszmar wszystko pooblewane... A był na noc ,czasem jeszcze przed snem go na balkon puszczam i tez oblewa co sie da.

Gość Natasza989222
tak samo...w lecie mieszkam na wsi i pies jest caly dzien na dworzu do zmroku biega jak opętany. a rano jest pooblewane juz w domu. Nie wiem czy to taka natura dokuczliwa?

dlatego nie mam psa:O

Gość Natasza989222
wczesniej miałam suczkę jamniczkę i nigdy takie cos sie nie zdarzało. taki chyba urok psa :(

po pierwsze zmień lekarza, bo jak kazał wsadzać psu nos w siuśki, to idiota jest po drugie, wykastruj samca, bo znaczy teren po trzecie zacznij naukę zalatwiania sie na dworze od poczatku

Gość Natasza989222
dziekuje bardzo za odpowiedzi ,bede zmuszona go wykastrowac , chociaż boje sie czy nie zrobia mu jakiejś krzywdy ,czytalam ostatnio że podczas kastracji pieskowi przez przypadek ucięto moczowody i pies konał w cierpieniu przez 2 dni a jego wlascicielka nie wiedziała dlaczego:(

Gość jsp
wprowadz mu posiłki o odpowiednich porach na poczatek a wieczorem ogranicz wode!!!

kastracja to dobry pomysł, a sklepach można kupić płyn który sie rozpyla na miejsca w które pies zabrudził, a nie męczyć zwierze nacierając jego pyszczek moczem, (lekarz do wymiany), w sumie to słyszałam ze są takie przypadki ze psa nie można nauczyć czystości, (podobnie jak z ludźmi) ale cierpliwości próbuj

wypytaj u znajomych psiarzy, który lekarz jest dobry i niech on to zrobi

Gość Twój weterynarz nie zna się
na nauce czystości. Ja uczyłam swojego od 3 miesiąca wynosząc na trawę początkowo co 2 godziny, a jak zauważyłam że zaczyna się załatwiać stawiałam go na gazetę - zawsze leżała w tym samym miejscu. Mój piesek ma już 5 lat, w domu nie załatwia się od ponad 4. Możesz kupić specjalny spray odstraszjący do nauki czystości

Gość oiuytrewq
krytyczka ale ty brzydka jestes :O

niektóre Yorki umieją korzystać z kuwety, może go naucz ? Masz cierpliwość, jakby mi pies osikiwał dom to by miał posłanie w piwnicy koło pieca :S

Gość kaczuszka31
witam niestety musze cie zmartwic te psy juz tak maja i watpie zeby kastracja zmienila to mam tez psa yorka i suczke ona jest czysta a on podlewa ma 5 lat i nic nie jest w stanie go tego odluczyc moja mama ma 7 latka wykastrowanego i robi to samo pozatym z kim nie rozmawiam to te psy juz tak maja!

Gość Natasza989222
możliwe że popelnilam błąd jakbył malutki :( a tak poza tym to bardzo mądry pies ,jest niesamowity, pomaga mi z chorą babcią ,oszczekuje ją kiedy sie nie słucha i zaprowadza do pokoju ,łapie za nogawkę i zagania. bardzo bystry ,a tego jednego sie nie może nauczyć. Poprobuje z tym płynem z Zoologicznego ,a co do wychodzena na dwor to on wie że tam się załatwia od razu sika po 20 razy na wstępie ;) z przeziębieniem pęcherza też chyba nie...bo robi tak juz od 1,5 roku pozatym ubieram go w kombinezon teraz. Naprawde dziekuje za odpowiedzi , chyba kastracja bedzie konieczna

Gość Natasza989222
kaczuszka31 No wlasnie słyszałam już od ludzi że te yorki tak mają... Znajoma ma dwa i musi je zamykać w łazience jak jest w pracy bo tak leją. Ale mój co wyprawia to jest tragedia ,aż sie dziwie skąd tyle moczu w takim małym brzuszku... Wode też do góry biorę na noc bo lubi się opijać niesamowicie własnie na noc :D

Gość Mama Mgławicy Andromedy
My nauczyliśmy naszego szczeniaka nie sikać w domu w 2 miesiące (kundelek obecnie 7 miesięczny) - najpierw gazety, w każdym pokoju po jednej dużej - jak załatwił się gdzieś indziej to było karcenie (ale nie bicie - mówiliśmy 'fuuuuuj' albo ostry ton że nie wolno), na dwór wychodził na początku 14 razy (można było zwariować ale przetrwaliśmy:D) i za każdym razem jak się wysikał na dworze to dostawał smakołyk. Jak się wysikał na gazecie to też dostawał. Po jakimś miesiącu sikał już tylko na gazety i na dworze. Ograniczyliśmy gazety do jednej w przedpokoju i ta sama prodecura - jak na gazecie to głaskanie, a jak gdzie indziej to 'nie wolno'.. +na dworze smakołyki.. jakieś 3 tygodnie temu zabraliśmy z przedpokoju ostatnią gazetę i jak chce mu się na dwór to piszczy pod drzwiami :) 3 tygodnie temu piszczał 6-7 razy dziennie, obecnie 3 razy albo wcale bo sami z nim wychodzimy o tych samych porach dnia. I już nie dostaje smakołyków na dworze.. teraz jest na etapie znaczenia wszystkich drzew na osiedlu :P a za parę miesięcy czeka go kastracja - nasz poprzedni - wilczur - nie był wykastrowany i po kilku latach musieliśmy go uśpić :( (rak jąder) - lekarz powiedział, że gdyby był wykastrowany ryzyko zachorowania byłoby mniejsze.. ale to już Twoja decyzja :)

Gość Natasza989222
Mama Mgławicy Andromedy to rzeczywiście poświęcenie ;D ja tez wychodzilam z malutkim może nie aż tyle razy ale że ma malutki brzuszek to juz nie chcial tych smakołyków jeść . Własnie słyszałam że to jest zdrowiej dla psa jak się go wykastruje ,ale szkoda trochę że sie juz nigdy nie doczeka potomstwa. A jaka jest rasa Twojego pieska? Weterynarz mi kazał w ogole nie zakładac mu ubranka (!) tłumaczył mi że pies ma swoje ciepło i w tym ubranku mu gorzej...No nie wiem co o tym mysleć

Gość kasii8
Mój piesek york ma rok i dalej sika w domu, co zrobić ? jeżeli zrobi na dworze to dostaje pochwałę albo smakołyk, a jeżeli w domu to krzyknę albo pysk umoczę w siuśkach. Nic nie pomaga! Płyn zmuszający do nasikania w danym miejscu - nie pomaga, wychodzenie i nagradzanie - nie bardzo, więc co ??

Gość wiki piki
Mój york to też samiec i był uczony od małego zasad które w domu panują i teraz tylko i wyłącznie załatwia się na dworze, ma 5 lat.

Gość gość 123
Świetnie :/ też mam psa Yorka i sika w domu na potęgę :( załamka... opadają mi ręce i nie wiem co robić wątpię żeby kastracja pomogła :(

Gość właścicielka yorka
Mojego pieska nauczyłam czystości podobnie jak opisała to Mama Mgławicy Andromedy. Najpierw gazety na duuużej powierzchni (konkretnie w przedpokoju, bo tam są płytki) potem coraz mniejsza powierzchnia zasłana gazetami aż do jednej gazety. I nagroda/pochwała lub nagana - słowna(!) Oczywiście gdy był mały to sikał w różnych miejscach ale szybko zrozumiał, ze NA GAZETĘ. A po jakimś czasie (chyba 1,5 miesiąca) zaczęliśmy szybko wynosic go na trawkę jak tylko zobaczyliśmy, że się kręci i chce siku lub kupę. Mieszkam na wsi, więc całe 4 miesiące miał drzwi otwarte ( w domu ciągle ktoś jest). Pilnowaliśmy go i się nauczył. Teraz ma 1,5 roku i nie ma mowy, żeby coś w domu zrobił czy nasikał. A zostaje czasem sam na kilka godzin. Ale wtedy zazwyczaj śpi a gdy ktoś wraca do domu to wtedy ożywa, szaleje i trzeba się z nim pobawić, np. w piłkę pograć (ale to przyjemność dla mnie) Nocka cała spokojna. Widocznie zależy to od konkretnego psa.

Gość w dupkę jeża
Głupi pies to wina głupiego właściciela - tylko i wyłącznie. Oglądajcie Zaklinacza Psów - Cezar Milan - otworzył mi oczy na pewne sprawy, robiłam błędy z moją suczką, ale też pewne rzeczy intuicyjnie robiłam dobrze. Teraz mój pies jest coraz bardziej zrównoważony.

Gość asdfghjkjhgfdsasdfghj
mamy pieska yorka od 2 tygodni. był "używany" - miał 4 miesiące jak go odkupiliśmy. Podobno wcześniej nie siusiał w domu a u nas - masakra. Szczy gdzie stoi czy leży i mu to nie przeszkadza. NAwet zesiusia się w łóżku i śpi w tych siuśkach!. Dziś byliśmy na dłuuuugim spacerze. Ponad 6 godzin w terenie, piesek ani razu nie zsiusiał się na dworze a po powrocie do domu od razu się zeszczał :( poradźcie coś :( Maty omija szerokim łukiem. brak już pomysłów.

Gość gość
,,mamy pieska yorka od 2 tygodni. był "używany" - miał 4 miesiące jak go odkupiliśmy. Podobno wcześniej nie siusiał w domu a u nas - masakra. Szczy gdzie stoi czy leży i mu to nie przeszkadza. NAwet zesiusia się w łóżku i śpi w tych siuśkach!. Dziś byliśmy na dłuuuugim spacerze. Ponad 6 godzin w terenie, piesek ani razu nie zsiusiał się na dworze a po powrocie do domu od razu się zeszczał smutas.gif poradźcie coś smutas.gif Maty omija szerokim łukiem. brak już pomysłów. '' Zostawić 1 km od domu. Ten tzw. pies nawet nie wywęszy, gdzie ma wracać. Jakaś emerytka czy 35-letnia singielka na pewno go przygarnie.

Gość gość
też miałam ten problem. na szczęście w moim przypadku nie trwało to długo. Swoja drogą lepszym miejscem do dzielenia się takimi rzeczami jest forum na www.mojpies.com :)

Gość blondyna 333
Życzę ci , żebyś też zanurkowała pyskiem w jego sikach, tylko słabi ludzie stosują przemoc fizyczną wobec zwierząt