Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karbowaniec

Czemu te brytyjskie dziady uważają że w polsce jest bieda

Polecane posty

Gość karbowaniec

no właśnie sam mieszkam tu i na biede nie narzekam mam co jeść mam w co się ubrać mogę pojechać gdzieś od czasu do czasu i co bieda opamiętajcie sie ludzie.

Gość krakowanicczka
W POLSCE JEST BIEDA I NEDZA!!!!!!!!!!!!!!!!! brak przyszlosci dla mlodziezy!!!!

Gość w Polsce jest przede wszystkim
bieda mentalna :D Mentalnosc Polakow, szczegolnie tych zyjacych w kraju jest przerazajaca.

Dokładnie, mentalność Polaków w Polsce to już nie bieda, to umysłowa patologia. Nie ma czemu się dziwić, jak autor zarobi 1000 zł i swoje niepowodzenie wyrzuci na forum.

Gość mi mala z pracy
nie ma zadnej biedy ani w PL, ani za granica dla tych, ktorzy maja glowe na karku, odpowiednie kwalifikacje i potrafia zarobic konkretna kase;) zaradny i pracowity zawsze sobie poradzi tyle, ze w PL majac kase ma sie paradoksalnie wyzszy standard zycia, niz chociazby w UK

Gość mi mala z pracy
mow za siebie na raty to sie wlasnie kupuje w UK;) chociazby domy:P

Domy tak, w Polsce bierzesz kredyt na 30 lat lub dostajesz po rodzicach. Sorry, ale człowiek mający 26 lat i zarabiający 2 tys bo taka jest przeciętna płaca w Polsce nie kupi sobie mieszkania. Co do rat w Polsce ludzie kupują chociażby sprzęt jak tv, czy zmywarkę. Moi znajomi kupują to za gotówkę to samo ja. Jeśli ta podstawowa pensja wynosi 1000 funtów a dobry tv 43 calowy 3D kosztuje koło 450 to nie opłaca się raty. Co do twojego stwierdzenia jeśli ma się pieniądze w Polsce. To jest takich osób nie wiele. Sorry, ale samochody, życie jakie przedstawia tv jest na pokaz, to nie jest normalne życie. Jak by w Polsce było dobrze to by nie emigrowali na zachód do UK, Irlandii czy teraz Niemiec. Jeśli ktoś mówi, że był w UK i tam jest bieda to zwyczajnym nieudacznikiem. Taka jest prawda nie wyszło mu tam to trzeba lamentować. Polska jest droga, to trzeba przyznać. Są osoby, które zarabiają po 5 tys i wtedy w Polsce można żyć spokojnie. Są piękne apartamenty w centrum i na obrzeżach, które są o niebo piękniejsze niż te szeregowce w UK, ale są puste, ludzi na to nie stać.

Gość mi mala z pracy
no widzisz, a ja kupilam nowe mieszkanie w PL w duzym miescie po paru latach pracy w UK - bez kredytow i pozyczek;) zostajac w UK raczej musialabym wziac kredyt na rudere na 30 lat:P moja siostra natomiast kupila mieszkanie w PL bez wyjazdow za granice, wiec z kredytem, ale za to tylko na 8 lat. jak juz mowilam- nie sadz wg siebie:) osobiscie znam wiecej ludzi, ktorym sie swietnie powodzi w PL, niz tych biednych

Gość mi mala z pracy
a i oczywiscie, ze UK nie jest bogatym krajem - widziales kiedys bogate kraje? czy dla ciebie UK to caly swiat, ktorym sie zachlysnales po emigracji z polskiej wioski? kryzys potezny, a patologii wiecej niz w PL. i pisze to ktos, komu naprawde dobrze sie powodzi i nie mieszka w slumsach;) otworz oczy i nikogo nie przekonuje, ze PL to kraina mlekiem i miodem plynaca - to subiektywne odczucia ale to fakt, ze majac pieniadze i niezle zarobki (nie mowie o 2 tys, bo to nawet minimum dla mnie nie jest), mozna bardzo wygodnie zyc w PL, bo zycie jest po prostu tansze

Gość hahahaha....
Jedno wielkie gowno bys miala mi mala gdyby nie UK :D A mentalnosc Polakow w kraju jest przerazajaca. Zycie dziewcze drogie :P nie konczy sie na kupieniu kupy cegiel, po wyjsciu z tego twojego mieszkanka wpadniesz w dziury na ulicy, na wscieklych przechodniow, na narzekajacych wspolpracownikow, na wsciekle ekspedientki w sklepach itd itp......

Gość mi mala z pracy
Są piękne apartamenty w centrum i na obrzeżach, które są o niebo piękniejsze niż te szeregowce w UK, ale są puste, ludzi na to nie stać. nie wiesz co mowisz;) kupilam mieszkanie w PL od irlandzkiego inwestora, ktory chetnie inwestuje w PL, bo takie wlasnie apartamentowce na obrzezach rozchodza sie jak swieze buleczki:) i to bez specjalnych negocjacji. wniosek? jednak ludzi stac - przynajmniej na kredyt

Gość mi mala z pracy
po wyjsciu z tego twojego mieszkanka wpadniesz w dziury na ulicy, na wscieklych przechodniow, na narzekajacych wspolpracownikow, na wsciekle ekspedientki w sklepach itd itp...... wspolczuje doswiadczen i otoczenia, z jakiego wyszlas/wyszedles ja mam zgola inne odczucia, a w rodzinnym miescie bywam czesto z racji budowy pewnie, ze jest wiele do naprawienia i tusk skutecznie rozwala to, co dobre, ale jak juz mowilam- kwestia urzadzenia sie:)

Gdyby Polska była taka super, jak ty piszesz o sobie i twojej siostrze to by tylu rodaków nie wyjechało z tego bogactwa. UK na pewno bardziej dba o swoich obywateli niż Polska.

Gość amelia...
Dziewczynko poucz się najpierw historii bo gówno widziałaś i mało wiesz. Polska przez większość czasu była państwem komunistycznym. Przeżyła I i II Wojnę Światową. W Polsce większość obszaru jest pod zabudową wzorowaną na ustroju socjalistycznym. To że masz pomalowane bloki w pastelowe kolory, nie znaczy, że to jest bogactwo. Poczytaj sobie o zachodniej służbie zdrowia nie musi być UK ale Niemcy, Holandia, ostateczności Anglia. Jak poczytasz, to sprawdź o emeryturach, zasiłkach jakie są na zachodzie, jakie w PL OK??? Na koniec przeczytaj o tym jaki każdy kraj ma dług do spłacenia to zobaczysz, gdzie jest biedy kraj gdzie bogaty.

Gość amelia...
Zajrzyj też do działu o gospodarce i przeczytaj sobie, jak kraje rodzą sobie na zachodzie a jak radzą sobie kraje byłej komuny. Nawet Czechy radzą sobie bardziej niż Polska. Jak już przeczytasz to zaczniesz się wypowiadać na temat tego jaki kraj jest lepszy. Bo mnie osobiście wsio obchodzi co twoja siostra czy ty masz.

Gość edwinn7
Amelio akurat Czechy to marne porównanie. Nie zniszczone w I ani II wojnie światowej .Bez strat w ludziach bo nie walczyli a z Niemcami kolaborowali. Już to daje im z 15-20 lat przewagi bo tyle trwało odbudowanie naszego kraju ze zniszczeń wojennych .A biorąc pod uwagę stan Czech w 1989-dużo lepszy niż nasz to przez ostatnie 20 lat szybciej i efektywniej rozwijała sie jednak Polska(płacąc za to straszną cenę) i już takich różnic jak 20 lat temu-a te były wtedy straszne -nie ma ...może nie pamiętasz .

Gość czechy to bogaty kraj
no ale czechy to fajny i bogaty kraj w porównaniu z dziadostwem angielskim jeśli miałbym emigrować to tylko tam