Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo-------anna

Ciaża i moje dziwne objawy.Proszę o pomoc...

Polecane posty

Gość Jo-------anna

Dziewczyny, jestem w 10 tc. Moja skóra jest bardzo sucha. Ostatnio zauważyłam delikatną wysypkę na kolanach. Przypominała ona skórę podrażnioną goleniem. Później wysypka pojawiła się na dłoniach.Pojawia się tam, gdzie skóra jest najbardziej sucha.Zniknęła z dłoni,pojawiła się na łydkach. Znikneła. Na kolejny dzień była na udach. Zniknęła w kilka godzin. Znowu pojawiła się na łydkach.I tak od kilku dni.Jest delikatna. Swędzi. I pojawia się i znika...Teraz posmarowałam się oliwką Bambino,strasznie mnie pieką nogi. To możliwe,że oliwka mnie uczula? Robić testy?

Gość mou
odstaw oliwkę i zobacz czy będzie poprawa a o jakich testach myślisz? alergicznych??

Gość pulciaeu
witam Kochane forumowiczki serdecznie zapraszam na mojego bloga na którym znajdziecie wiele porad jestem matka 3 synków więc mam doświadczenie w ciążach porodach i wychowaniu możecie pytać o co tylko chcecie zapraszam http://marzeniapulci.blogspot.com/

Gość Jo-------anna
Tak,o alergicznych, niekoniecznie mnie na nie teraz stać, ale sama nie wiem...

Gość mikrusa44444
a moze wizyta u dermatologa?

Gość mou
ale w ciąży to chyba nie można robić testów?

Cześć- ja jestem w 19 tyg ciązy i też mam wysypkę , byłam u dermatologa i dostałam maść Advantan ale mało skuteczny więc się męczę, kupiłam twraz wapno i będe pić. Niestety w ciązy dużo leków jest zakazanych więc musimy przez to przejść. Ale tak myślę że możesz mieć pokrzywkę ona właśnie pojawia się i znika....

Gość Jo-------anna
Wzmogła się po oliwce. I kurde,nasmarowałam się cała... teraz swedzi, że ledwo siedzę. Boję się, że to coś groźnego.. Zaraz wyslę męża po wapno. Jutro podjadę do lekarza.

tanno hermal- ja to stosowałam jak miałam przed ciążą pokrzywkę po tym tak nie swędziało niech mąż zapyta czy w ciązy można smarować ciało. I myj się w szarym mydle tylko nawet podmywaj się tym mydłem. Oliwkę odstaw.

Gość Jo-------anna
Tak, mąż zakupi szare mydło i wapno. Wizytę mam za 2 dni, ale powiem szczerze, że się trochę martwię. Gdy nie drapię nie swedzi tak mocno, ale gdy tylko zacznę,to masakra.Poza tym po jakimś czasie samo schodzi,pojawia się często w innym miejscu.Albo np po 7 godzinach w tym samym. W ogóle mam takie przeboje w ciazy, że szok..

Gość xyzzzzzzzzzz
a może zadzwoń do swojego lekarza prowadzącego ciaże?

Gość Jo-------anna
zadzwoniłam,się umówiłam,kazał wypić wapno.. Ale kurcze, czy ja nie mogę przejść ciąży jak normalna kobieta? Muszę mieć ciągle jakieś przeboje? Jak nie mdlosci, to wymioty, jak nie wymioty to krwawienia z nosa, jak nie krwawienia z nosa, to zaparcia, jak nie zaparcia to bole zeber, jak nie bole zeber to WYSYPKA. Musze cala encyklopedie chorob przejsc czy jak. :P?

Autorko wiesz co mi pomogło na taką pokrzywkę? Czerwony balsam z garniera. Ani wapno, ani maści od dermatologa. Spróbuj może i tobie pomoze.

Gość Jo-------anna
Akurat mam w domu, bo mąż używa.zaraz się posmaruję. dzięki :)

Gość No wiesz....
Twoje dolegliwosci sa raczej normalne w ciazy i wiekszosc z nich ma kazda kobieta, wiec nie panikuj, ze tylko ty tak masz. Moze z wysypka udaj sie do dermatologa, ale reszta objawow to wedlug mnie normalka.

Gość Jo-------anna
Na pewno wybiorę się z wizytą.Posmarowałam się tym balsamem, wypiłam wapno,mam nadzieję, że będzie lepiej. A gdyby się przez te 2 dni polepszyło to jechać do lekarza?

Gość Jo-------anna
No jak nie drapię to da się żyć, ale jak podrapię, to jak z komarami. ;)

Gość Jo-------anna
up

Gość Duży obwod
Ja miałam straszna wysypkę w 8 miesiącu. Żaden lekarz nie chciał mi nic na to przepisać. Zrób sobie badanie z krwi Aspat i Alat. Mżye to być cholestaza ciążowa. A tego nie lekceważ. Mi na swedzenie pomogło: zimne prysznice, maść chłodzącą na stłuczenia. Do kąpieli kosmetyki i balsamy na AZS dla niemowląt. Możesz tez wypróbować puder w płynie-taki jak na ospę i ten Tanno Hermal. A moze to uczulenie na oliwkę, i w ciąży tak sie zdarza ze zaczyna uczulać kosmetyk który stosowaliśmy całe życie.

Gość kikikiki,,,,
na cholestazę to stanowczo za wcześnie ja przez półtora miesiąca w pierwszym trymestrze miałam to samo. wysypka, mega swędzenie, jak podrapałam - to już masakra. Drapałam się szczotką do włosów do krwi, bo nie byłam w stanie przestać. Metodą prób i błędów doszłam wreszcie co mnie uczula - pomarańcze :-) Przestałam jeść i problem zniknął. Po porodzie znów mogłam jeść pomarańcze.

Gość Jo------anna
Zrobię na dniach ten aspat i alat. Jeszcze jakieś badania pod tym kątem warto zrobić?

Gość Jo------anna
dzis juz nie mam tej wysypki. Nie wiem o co chodzi?????????????

Gość xyzzzzzzzzzz
Może faktycznie coś Cię uczula, w ciąży następuje tyle zmian w organizmie, że produkty, które wcześniej były neutralne dla organizmu mogą zacząć uczulać