Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwertyuiopqwertyuiop

zakochane dziecko

Polecane posty

witam, piszę tutaj bo liczę na fachową poradę doswiadczonych rodzicow w tej sprawie. Mam drobny problem z pewnym 8 letnim chłopcem. Jestem studentką i w tym roku sąsiedzi poprosili mnie żebym udzielała korepetycji ich 8 letniemu synkowi. Przychodzę do niego 2 razy w tyg. Chłopiec jest bardzo sympatyczny, kontaktowy, grzeczny i posłuszny i chętnie się uczy - do tego bardzo szybko. Problem w tym, że mały od jakiegoś czasu twierdzi że się we mnie zakochał. Często prawi mi komplementy, przytula się, jak mnie zauważy tylko, biegnie do mnie jak na skrzydłach, chwyta mnie za rękę, patrzy się na mnie z wielkim uśmiechem itd. na podwórku gdy mnie widzi jak przechodzę a on akurat sie bawi, to nagle biegnie do mnie żeby się przytulić. I z jednej strony to słodkie i rozczulające ale z drugiej strony dosyć niezręczne. I teraz nie wiem - czy mam powiedzieć o tym rodzicom? oni wiedzą że on mnie bardzo lubi ale nie widzą jak się np przytula i przymila .. bo przy nich się chyba wstydzi. Ja nie chce wyjść na .. no wiadomo na kogo. sama nie mam dzieci ale chcialabym kiedys miec i takie zachowanie budzi we mnie chyba instynkt macierzynski ale ludzie moga to roznie odebrac. czy powinnam pozwalac mu na takie jego drobne 'czułości' czy zdecydowanie go odepchnąć? czy w ogole najlepiej jakbym zrezygnowala z tych lekcji? bardzo proszę o poważne odpowiedzi bo.. dla mnie to niezręczna sytuacja i nie wiem jak mam się wobec tego chłopca zachowywac..

Gość placebo 21
pedofilka :D dobrze ze nie jesteś facetem a on dziewczynka :D bo byś już dawno siedziała w pace :P To niewinne, przejdzie mu z czasem. Odpychając, zranisz go bardzo i moźe w przyszłości utrudnić kontakty z kobietami.

no wlasnie.. takie teksty.. nie uwazam sie za pedofilke, ale w takim razie jak go odepchne to go zranie jak go nie odepchne to zaraz wlasnie przyczepią mi łatkę pedofilki.. no to co mam robic????

Gość placebo 21
jesteś kobietą nikt nie posadzi Cię o zboczenie. Facet by już dawno miał sprawę w sądzie. To niewinne i słodkie. Bądź dla niego miła. Przejdzie mu z czasem :)

ma matkę. jest do poludnia w pracy, po poludniu w domu.. normalna rodzina..

Gość Lala121
Tja, jak jest poważny temat to każdy rączki umywa ... Jako osoba po studiach podyplomowych z tej dziedziny powiem Ci, że takie przytulanie jest normalne. Przecież nie wkłada Ci rączek gdzie nie trzeba, prawda? Co innego jak mówi o zakochaniu ... Niby dziecięca fascynacja osobą dorosłą jest też powszechnym zjawiskiem, warto pomoc dziecku nazywać uczucia, że to nie zakochanie. Z rodzicami też można delikatnie porozmawiać, zależy jacy oni są, czy nie wyśmieją małego i nie zrobią mu tym krzywdy.

wiem ze gdybym byla facetem to .. no wlasnie.. przez takie sprawy i naglasnianie akcji z pedofilami teraz sto razy się zastanawiam nad tą sytuacją.. on nic złego nie robi, przytula sie jak do misia na kilka sekund.. ale wiadomo. to nie moje dziecko i roznie mozna na to patrzec. ale ciesze sie ze też uwazacie ze to niewinne i słodkie. troche jestem spokojniejsza :)

Gość twoja mmmm
malec traktuje Cię jak mame a nie jak osobe w której się zakochał. Widocznie potrzebuje poczucia że ktoś go kocha .

LALA a wg ciebie on bardzo to przezywa? tzn czy dzieci w tym wieku naprawdę potrafią sie przejmowac na maxa taką sytuacją? czy to tylko gdy mnie widzi to sie mu przypomina o tym ze sie 'zakochał'? ja niestety nie mialam takich fascynajcji w tym wieku albo nie pamietam wiec nie wiem jak to jest i jak sie do tego odniesc

Gość Lala121
Nie, dla niego to jest normalny odruch okazywania uwielbienia i fascynacji. Oczywiście że się bardzo cieszy jak Cię widzi, ale nie ma mowy o jakimś nie wiadomo jakim przeżywaniu. On Cię Kobieto po prostu po dziecięcemu uwielbia. Poza tym chcę się odnieść do wypowiedzi nie pamiętam czyjej, że dobrze że nie jesteś facetem bo byś już kiblowała. Nie dajmy się zwieść, zdarza się też że kobiety też wykorzystują dzieci (oczywiście piszę tu ogólnie).

Gość marky mark two
No niekoniecznie jest tak jak piszecie. Może malec się faktycznie zadurzył, bo seksualność,"narzeczeństwo i miłości dzieci są od najmłodszych lat między nimi i do starszych też. Poczytajcie psychologię rozwojową dziecka i pare innych rzeczy:P Proponuję delikatnie mu uswiadomić, że bardzo go lubisz itp a tak w ogóle masz chłopaka. Ubierz to tylko delikatnie, żeby się nie zraził, ale bez przesady, bo musi trochę przystopować.To normalne, że nie kontroluje emocji i doznać może jakiegoś szoku. Niestety to może być nieuniknione.Pobłażanie moze mieć mało przyjemne skutki.Umiar i zasady delikatnie trzeba mu wskazać

marky mark.. jakie skutki?

marky mark jakie skutki?