Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaczyk58

Nie umiem nakładać podkładu prosze o rady

Polecane posty

Gość majaczyk58

Witam ! Mam 16 lat i mam problem z podkładem próbowałam już wielu podkładów i zawsze ten sam effekt moja twarz po nałożeniu rano do szkoły wygląda w miare ok ale jak zobacze sie w dobrym świetle w lustrze w szkole to moja twarz wygląda jak popękay kamień ! jestem w jakiś ciemnych plamach jakby sie podkład na części dzielił odznaczają sie strasznie skórki i wgl nawilżam cere ale to nic nie daje podkład przysycha i wygląda to strasznie !! teraz kupiłam od MF Smooth effect(czy jakoś tak) za 40 zł i znowu to samo nie wiem co robie źle prosze o rady ;]

Gość Bolerko
Widocznie masz zly podklad! Kup sobie w Rossmanie UNDER TWENTY 2 W 1 LEKKI KREM PLUS PUDER ANTYBAKTERYJNY...nie jest drogi a moze byc odpowiedni dla Ciebie bo jestes nastolatka a On jest przeznaczony dla nastolatek

Gość majaczyk58
No napiszcie coś blłagam ;/

Gość majaczyk58
Bolerko - mam nadzieje że pomoże a ile dokładnie kosztuje ?

Gość Bolerko
Nie pamietam:/

Gość Bolerko
Dodam,ze ten podklad mozesz kupic nie tlyko w Rossmanie

Gość majaczyk58
A ty go używałaś ?

Nie uzywaj podkladu :o w wieku 16 lat nie musisz, ciesz sie mloda cera, jesli masz problemy z wypryskami - podklad cie jeszcze bardziej zapcha. Poza tym jak wyzej: uzywasz zlego podkladu albo nakladasz go za duzo i on sie po prostu wazy. Mozesz kupic tez sam korektor i zakryc miejsca,w ktore tego potrzebuja zamiast nakladac tapete na cala twarz.

Gość fajny temat,ale...
Hej!Ja uzywalam tego under twenty;/ on jest okropny, nie radzę. swiecisz sie jak psu jajca, zapycha pory, tworzy taka jakby nie maske ale jakbys sok wylala na twarz,doslownie.kup z rossmana za 9zl znakomity podklad lovely wibo czy jakos tak,do tego puder w kamieniu i zobaczysz ze bedziesz miala piekna cere, jesli masz jasna karnacje kolor naturalny, reszte zobaczysz na miejscu. ja zawsze nakladam na opuszki palcow pierw na czolo, potem oczy i wokol,policzki,okreznymi ruchami na brode i pod nia zeby sie nie odznaczalo ale nie przesadz, nakladaj wszedzie taka sama ilosc. jest tani ale twarz jest zajebista,20zl nawet nie wydasz na 2(podklad-fluid, kamien)

Gość majaczyk58
Śledź w puszce : Nie nakładam dużo "tapety" mam dość jasną karnację i dużo lepiej to wygląda jak ją ciut przyciemnię . Myśle ze korektor by paskudnie wyglądał

Gość majaczyk58
To już nie wiem który mam kupic xd

Gość Bolerko
Dla mnie ten under twenty jest genialny:D nakladam sypki puder aby mi sie twarz nie swiecila!:) Ja tez bym w wieku 16 l.nie uzywala podkladu ale skoro chce i juz jakis uzywa (jak widac z nieudanym efektem) to lepiej doradzic jej jakis sprawdzony:P

Gość Bolerko
Wibo jest fajna firma i moze ten podklad bedzie lepszy,nie wiem...ja sama go sobie kupie jak ten mi sie skonczy:D

Gość majaczyk58
Pójde do rossmana może wyczje coś fajnego xD

nawilżaj cerę przede wszystkim, jest taki fajny krem nuno z ziaji tonujący w różnych odcieniach, niezły, daje efekt jakbyś miala podklad

Gość majaczyk58
No właśnie nie wiem nie umiem powiedzić mam lekki trądzik,jasną karnacje ale czy sucha czy tłusta to nie wiem ;/

Gość Bolerko
Widac od razu,ze ma sucha cere! jA tez mam sucha cere i czesto ja nawilzam:D

Gość majaczyk58
Mimi : może spróbuje ;]

Gość majaczyk58
Bolerko skąd to wywnioskowałaś ?

Gość Bolerko
majaczyk - po Twoim 1wszym wpisie:P

18:15 [zgłoś do usunięcia]Mimi89 nawilżaj cerę przede wszystkim, jest taki fajny krem nuno z ziaji tonujący w różnych odcieniach, niezły, daje efekt jakbyś miala podklad __________________________ O ktorym kremie z Ziaji mowisz?

18:17 [zgłoś do usunięcia]Bolerko majaczyk - po Twoim 1wszym wpisie ____ Wez za przeproszeniem nie pierdol, bo widac, ze sie gowno znasz. Napisala ze jej "zasycha i peka"a to nie znaczy ze ma sucha.

Gość majaczyk58
taka mała jedyna : nos jak już mi sie błyszczy najbardziej sucha to chyba broda i czoło

Czesc! A probowalyscie mieszac z kremem? Ogolem sama nie uzywam podkladu itd ale w zime trzeba chronic skore takze polecam wam odrobine kremu (ktorego uzywacie na codzien) i wystarczy kropelke podkladu... wymieszac na rece i nalozyc na cala twarz rozsarowac rowniez na szyje i uszy :) jakby gdzies nalozylo sie odrobie za duzo to rozsmarowac kremem. Tez gdzies to wyczytalam ze tak robia profesjonalisci a twarz pozniej nie wyglada jakbys miala maske :) Powodzenia! Napisz czy ci sie udalo!

Gość majaczyk58
laski nie kłócić sie ! ;[

Gość na strzelnice nie ma co
mozesz sie rozczarowac, ja przetestowałam kilkanascie i powiem ci ze ten wibo jest najlepszy, po under robia sie zacieki a wibo trzyma okolo 6-7 h i schodzi rownomiernie, ladnie pokrywa cere a z tego co pamietam under jest drozszy od wibo

To masz mieszana. Idz do drogerii powiedz babie ze potrzebujesz podkladu do cery mieszanej, ze masz tendencje do blyszczenia zwlaszcza na nosie, a policzki broda i czolo suche. Powinna CI polecic nawilzajaco-matujacy.

Gość majaczyk58
Osa1985 może być kremem NIVEA ?:D