Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alem Ciekawy

Bad Boy vs Good Boy

Polecane posty

Gość cscasfaga
to ja polecam good boya o zachowaniach i wyglądzie bad boya :)

Gość Alem Ciekaw
cscasfaga Cudów nie ma hehe

dla odskoczni od good boya może byc przygoda z bad boyem :D tak dla spontanu :)

Gość cscasfaga
no jasne że mogą. My robimy podobnie, a potem dorastamy wstydzimy się tego i cieszymy że nie ma z tego konsekwencji

Gość Alem Ciekaw
Czyli mam rozumieć, że taki na zewnątrz cwaniak o wyglądzie bad boya a w domu ciepły, otwarty, co to zrozumie kobietę i okaże troche romantyzmu we dwoje tak? :)

Gość cscasfaga
cwaniak ? powiedziałby zaradny, zadziorny, o energiczny. No to oczywiste że jak się zaangazuje i szanuje dziewczynę to okazuje to. Nie jest arogancki przy Kobiecie. Romantyzm trafia się nawet największemu twardzielowi jak się zakocha :)

Gość Alem Ciekaw
To good boy powinien iśc na siłke, gdzieś spróbować zdobyć jakąś blizne na sportach ekstremalnych, być pewnym siebie buntowniczym gościem, a jak już rzuci się na niego jakaś dziewczyna, to w domu pokaże jej, że umie gotować, jest oczytany, ma pasje, potrafi być romantyczny i empatyczny i można na nim polegać jak na skale. Dobry plan?

ja raz spotkalam takiego bad co z poczatku byl inteligentem z klasa dlugo udawal przede mna jak w koncu wyszla impreza z jego znajomymi, to... w zyciu nie czulam sie taka upokorzona z uroczego, inteligentnego, zabawnego chlopaka przemienil sie w chama i prostaka po pijaku wygadywal jakies rzeczy na temat jakiejs 'zajebistej dupy' przeklenstwa lecialy ze az sie rzygac chcialo (od czasu do czasu rozumiem przeklenstwa, ale nie w co 2 slowie- ciezko dojsc co ktos mowi :P). A jak go poprosilam zeby sie uspokoil to powiedzial mi zamknij morde:O oczywiscie wytlumaczenie na drugi dzien, ze byl pod wplywem alko i narkotykow nie bylo zaaceptowane. Najgorsze ze sie zakochalam w jego udawanej osobie i cierpialam po cwelu :O

Gość Alem Ciekaw
Najgorsze ze sie zakochalam w jego udawanej osobie i cierpialam po cwelu 10/10 :D

Tak tak każdy z nas jest idealny przecież co prawda na swój sposób, a poza tym jak sie kogos kocha to jest dla nas ideałem :)

Alem Ciekaw- dobry plan :) ja sam mniej więcej podobnie zrobiłem (choć blizny w innych okolicznościach 'zdobyłem') , po roku od zaczęcia ćwiczeń powodzenie +300% :) aczkolwiek w związku z tym efektem, traci się wtedy ochotę na to co napisałeś w ostatnim zdaniu, raczej mózg dostosowuje się do tego draństwa, co wcale nie jest takie najgorsze :P

Gość cscasfaga
hehe po mojemu to tak samo jak z Babami :D Bad Girl musi dla mężczyzny jeszcze pokazać że ma ją za co szanować a także umieć być Kobieca Good Girl musi pokazać mężczyźnie że nie jest nudna i nie zrobi z niego cipy Bad Boy musi pokazać że jest zaradny i niekiedy będzie umiał być odpowiedzialny, wykazać się niekiedy romantyzmem jak dziewczyna tego potrzebuje Good Boy - musi nie być nudny i musi być być pewny siebie i energiczny

Gość Alem Ciekaw
tajemnica_on Czyli tu dochodzimy do takiego małego wniosku, który może stać się mottem dla niektórych "zahukanych","sfrustrowanych","zdołowanych" milutkich chuderlawych chłopaczków, że aby coś dostać, trzeba najpierw cos z siebie dać. Chociaż namawiać do zmiany osobowości na szeroką skalę nie zachęcam :)

osobowosci jako takiej sie zmienic nie da ale da sie przewartosciowac zycie pozostajac soba wyegzekwowac szacunek do samego siebie. To bardzo wazne, meczace jest dla obu ston stykanie sie kims kto czuje sie z soba samym zle nie ma nic gorszego od bycia przecietnym, byle jakim, nie wiadomo jakim. nie dlatego ze to nudne, choc moze i tez dlatego, ale dlatego ze to meczace - takie osoby maja od ciula problemow z soba

Gość Alem Ciekaw
Dochodzimy do pewnego paradoksu - facet powinien się zachowywać jak facet - kobieta nie potrzebuje drugiej c*pki, a jednak zawsze będzie narzekac, że facet jej nie rozumie, że nieczuły, że koledzy... i bądź tu człowieku mądry...

Alem Ciekaw- wniosek jest taki, że idź na siłownię a zobaczysz że to pomaga (oczywiście nie po 1-szym treningu, tylko po kilku miesiącach). Kobiety często mówią że nie lubią umięśnionych facetów, ale jak przyjdzie co do czego to... :D

Gość cipton i lipton
"Bad Girl musi dla mężczyzny jeszcze pokazać że ma ją za co szanować a także umieć być Kobieca Good Girl musi pokazać mężczyźnie że nie jest nudna i nie zrobi z niego cipy Bad Boy musi pokazać że jest zaradny i niekiedy będzie umiał być odpowiedzialny, wykazać się niekiedy romantyzmem jak dziewczyna tego potrzebuje Good Boy - musi nie być nudny i musi być być pewny siebie i energiczny" Bad girl musi sie jeszcze okazać dziewicą a good girl gorącą kochanką :classic_cool: A po Twojej wypowiedzi widać właśnie,że to wszystko to tylko pozory często..to jaki ktoś się wydaje. Widać też,że żadne skrajności nie są dobre. I wiele zależy od definicji. Jeśli dosłownie bad boy to gnojek a good boy porządny człowiek to wiadomo że wygrywa ten drugi. Jeśli zaś bad boy to osoba szalona i z własnym zdaniem a good boy to potulny zdyscyplinowany cichutki misiu to wygrywa ten pierwszy. Bez przesady,żadna kobieta nie chce by ktoś ją krzywdził,takie rzeczy okazują się po czasie i różne mogą być powody,jak choćby pozory. Może właśnie potulnego misia? No i wybacz rentajo,ale jeśli każdy który reprezentowałby grupę good miał być taki jak Ty to nieciekawie ;) Nie chodzi o to że jesteś "za porządny". Ale odnosze wrażenie że masz 13 lat..albo jesteś troche upośledzony.Nie zachowujesz się jak mężczyzna. Może sie mylę,nie chcę Cię obrazić. Jedynie zwrócić Ci uwagę na fakt,że chyba nie tu gdzie trzeba szukasz błędu. Czasem facet może być pewien,że stracił na tym że za bardzo się starał..a nie pomyśli że może chodziło o coś zupełnie innego. Definicje powinny być różne bo grzeczność,brak własnego zdania,nieśmiałość,porządność,buntowniczość,zadziorność,zaradność,uczciwość itp itd .. to zbiór innych cech,które pomieszane występują o ludzi . Kto powiedział że szalony buntownik nie moze być wrażliwy..że ktoś z pozoru nieśmiały nie może być szalony...że cichutki misiu to nie damski bokser.Że ktoś kto łamie prawo,nie będzie wiernym mężem.A ten który je respektuje hipokrytą i zdrajcą. Ile ludzi tyle zachowań..nie ważne ile osób wypowie sie na ten temat i tak to nie daje to pełnego obrazu. Schematy zawsze są ograniczeniem. Szalony też może oznaczać coś innego..dla kogoś to ten który ćpa i kradnie zalicza na imprezach.dla mnie to pusty i durny nudziarz. Szalony bardzo często wiąże sie dla mnie z romantykiem bo nie wyobrażam sobie romantyzmu bez szaleństwa ;) Aha i pewność siebie to nie cwaniactwo na pokaz czy krzywdzenie innych. Ja wychodze z założenia że żadnego faceta nie należy brać za pewnik,nie ważne porządny czy nie...nie chodzi o brak zaufania ale o to,że życie bywa nieprzewidywalne.Różne rzeczy się mogą wydarzyć..a gdy miłości sie nie pielegnuje to na pewno będzie koniec. Dlatego zbytnia pewność to poważny błąd,nie można przestać się starać,nie można myśleć o drugim człowieku jak o zdobyczy,jak o własności. Nie tędy droga. Marlon Brando vs Keanu Reeves? Wybieram Keanu bo jest przystojniejszy :)

Gość cscasfaga
no :) ale się naprodukowałaś. W sumie to liczy się po prostu inteligencja i pewność siebie :P

Lepszy Keanu w Matrixie (100% good boy) czy w Adwokacie Diabła (bad)? Pewność siebie jest stokroć ważniejsza od inteligencji, zwłaszcza na samym początku znajomości.

no bo trzeba podejsc i zagadac ale uwierz mi ze jak glupio zagada, to dziewczyna pomysli ze lamus a potem taki na kafe sie zali ze kobiety wola bad boy swiadomosc swojej wartosci - to jest przepis na atrakcyjnosc, powidzenie, nie tylko w milosci

Gość Alem Ciekaw
Oczywiście, że pełnego obrazu tutaj nie uzyskamy - do tego potrzebne byłyby poważne badania by chociaż zbliżyć się do jakiś konkretnych wniosków. Chodzi raczej właśnie o podanie powodów dlaczego taki ma być a nie inny, oczywiście każdy rozumie nieco inaczej to, co kryje się pod nazewnictwem bad/good ale właśnie o to chodzi, żeby napisać czym się taki wybrany charakteryzuje z danej grupy, czym kieruje się kobieta, co ją bardziej pociąga. Zawsze w jedną stronę bardziej, zawsze albo bardziej szalony albo spokojniejszy itp. To wszystko trochę podchodzi pod stwierdzenie, że facet dlatego pewny siebie, zna swoją wartość, jest nieokiełznany bo w tym momencie takiemu mężczyźnie można ulec, czyje się jego siłe, jego dominację - to tak na was działa? Taki spokojniejszy nie stwarza tej "przewagi"...

Gość Onaaaaaaaaaaaaa
Co z wami dziewczyny? Tylko tyle macie do powiedzenia? Całe kafe niech się włączy! Ja tam lubie i takich i takich, ale muszą mieć wiele ze swojego przeciwienstwa:]

Gość upupupupuuuu
up

Gość good girl bad girl
Wole Good Boya. Bad Boy byl pociagajacy, jak mialam

Gość good girl bad girl
Wole Good Boya. Bad Boy byl pociagajacy, jak mialam 20 lat, teraz mam 27 i jestem bardziej zainteresowana powaznym zwiazkiem, z facetem, na ktorym moge polegac, ktory zawsze bedzie dla mnie wsparciem, zktorym moge stworzyc cos stalego i wartosciowego. Good Boy wcale nie musi byc nudny, z nudnym czy z pantoflarzem nie chcialabym bym byc, chodzi raczej o to zeby facet byl stabilny i godny zaufania. No i odpowiednia doza szalenstwa w lozku - to bardzo istotne :) Na szczescie niejeden Good Boy potrafi byc bardzo Bad w lozku :) Bad Boy ma w sobie cos pociagajacego, z pewnoscia, ale raczej na krotki romans, wakacyjne szalenstwo albo upojna noc, szkoda byloby mi inwestowac czas i emocje w relacje z nim.