Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka z minką

Skrzywdzonego dziecka mi nie żal, ale już np. psa, kota żal bardzo

Polecane posty

Gość kobietka z minką
do widze ze matka madzi: posłuchaj suko, jestes typową kur­wą parszywą obys zmarła dziś w nocy i twoj bękart też i to w cierpieniach analfabetko, tylko rżnęłaś sie i do szkoły nie chodziłaś wahać się piszę się przez samo h umieraj w mękach, modlę się o to i twój bękart też niech umrze

Gość widze ... ze matka Madzi
predzej twoje kotki i pieski pozdychają ... jak widac po twoim poscie - normalna nie jestes !!!!

Gość uot
Jest wręcz przeciwnie. Gdyby ludzie a wraz z nimi system prawa i moralności, potrafili cenić, szanować, kochać zwierzęta tak jak innych ludzi, nie byłoby takich tragedii jak śmierć wspomnianego dziecka. To znieczulica, przekonanie że np jedno życie jest mnie ważne od innego, obojętność na los zwierząt i ich cierpienie, powoduje że także zbrodni na ludziach jest więcej. Tolerujemy nastolatka który podpala kota? Nie dziwmy się że podpali bezdomnego. Wystarczy otworzyć oczy. Wybijanie swoich rodzin przez... myśliwych. Zbrodnie dokonywane przez psychopatów którzy wcześniej w okrutny sposób mordowali zwierzęta ale wtedy to nikogo nie obchodziło... (mogę podać linki ale nie mam ochoty drążyć tematu). To tylko potwierdza że jak traktujesz zwierzęta, tak gotów jesteś potraktować człowieka. A przekonanie że zwierzęta nie zasługują na takie uczucie jak człowiek? Właśnie o nie łatwo jednostkom o osobowościach infantylnych, mającym trudność z logicznym rozumowaniem, posiłkującym się irracjonalnym antropocentryzmem. To takie proste, dziecinne rozumienie tylko tego co wydaje się podobne do nas, czyli np innego człowieka bo mówi po ludzku.

Gość kobietka z minką
do widze ze matka madzi: posłuchaj suko, jestes typową kur­wą parszywą obys zmarła dziś w nocy i twoj bękart też i to w cierpieniach analfabetko, tylko rżnęłaś sie i do szkoły nie chodziłaś wahać się piszę się przez samo h umieraj w mękach, modlę się o to i twój bękart też niech umrze

Gość a ja tak..,..
miałam,dopóki nie dorosłam.

Gość a ja tak..,..
kobietka z minką ale uważaj z tą modlitwa! Nie wiesz że jak się modlisz o czyjąś krzywdę,to ta osoba najczęściej w totka wygrywa? i to szóstkę!

Gość uot
Faktycznie, osóbko z Madzią w pseudonimie, zastanów się nad swoją pisownią. Żałosna jesteś pod względem formy wypowiedzi, tak jak pod względem sensu. To bełkot. I ten brak rozumowania... czysta indolencja umysłowa. Czy tu ktokolwiek pisze że nie chroniłby swojego dziecka przed atakiem? Ja chronię. Psa chronię, dziecko chronię, a jak mam czyjegoś psa pod opieką to włos mu nie spadnie z przysłowiowej głowy. Choć... znam takie histeryczne osoby jak ty i wiem że uciekają. Coś się dzieje a wpadają w panikę i nie są w stanie pomóc nawet swojemu dziecku. Wiem to nie skądinąd jak stąd że miałam kiedyś psa który lubił oszczekiwać dzieci i im bardziej która bała się zwierząt, tym dalej się trzymała od miejsca incydentu. A to tylko zwykły pies szczekał i nie widać było potrzeby poświęcania się a zwykłą przytulenia własnego dziecka.

Gość karmirk
Kobieta z minką jesteś CHORA :/ Uot nie chodzi o to, żeby krzywdzić zwierzęta! Pytanie czyja tragedia Tobą bardziej wstrząsa, komu bardziej współczujesz? psu czy dziecku?? ja dziecku, a są osoby po których tragedia dziecka porusza ale psa wstrząsa, dla mnie to chorzy ludzie! z zaburzeniami, ze skłonnościami socjopatycznymi! wiem bo mam takie koleżanki co się tak deklarują! I to, że ja dziecku nie znaczy, że krzywdzę zwierzęta i im nie pomagam!

Gość a ja tak..,..
Parodoksalnie właśnie to bezbronnośc nas odrzuca! Zanim ludzkie dziecko zacznie byc cokolwiek zaradne,to upłynie rok A zanim kotek ledwo(nie pamiętam)tydzień?

Gość uot
"Nie wiesz że jak się modlisz o czyjąś krzywdę,to ta osoba najczęściej w totka wygrywa? i to szóstkę!" Stety-niestety ale bardziej prawdopodobne jest że ktoś się przejmie złym życzeniem i coś mu się stanie, niż że wygra w totolotka. Co do szóstek w lotka, to nie ma ich też tyle co rzucanych klątw. I tak dalej, blablabla... Dobrej nocy kobietce z minką i kilku innym osobom życzę.

Gość uot
Karmirk, ja pisałam odnośnie niektórych argumentów pojawiających się wyżej. Dyskusja przecież się rozwijała i zbaczała z głównego wątku.

Gość uot
I jeszcze jedno, Karmirk, nie zarzucaj socjopatii koleżankom, których nie rozumiesz, bo tyle znamy siebie, ile nas sprawdzono (i tak samo innych). Nie możesz wiedzieć jakich działań po kim oczekiwać. Ludzie potrafią zaskoczyć, pozytywnie i negatywnie. Skoro przywołujemy tutaj jako przykład matkę Madzi, to założę się (a intuicja nie myliła mnie w tej sprawie od pierwszego dnia) że ona i cała jej rodzina należą do osób które wyżej cenią ludzi niż zwierzęta. Taką przecież myśl lansuje kościół rzymskokatolicki, opierając się na słowach z pism tworzonych bardzo dawno temu, w prostych społecznościach. Dla nich zwierzęta wartości nie miały. Ale cóż, może dlatego syna też można było złożyć w ofierze i przypodobać się w ten sposób bóstwu (vide Abraham). I takie mamy dziś morale.

Gość karmik
Uot wierz mi, jakbyś ich posłuchał to byś powiedział to co ja, nie tylko na podstawie tego, że nie wzrusza ich krzywda ludzka a zwierzęca tak...

Gość klklu88
no debile kurwa debile jakiegos kurwa kundla do dziecka poronuje kurwisko glupie prowo i to zenujace gdzie takie prowo robic pusta kurwa babilonska

Gość aderga
Nie lubie dzieci, oprocz swoich wlasnych :D Obcych mi nie zal, nie jestem czula na placz obcych dzieci. Swoje to co innego. Zale ZAWSZE zal mi zwierzat, niezaleznie czy naleza do mnie czy nie :P

Uot - twój tok rozumowania powala. Tak to już jest, że ludzie są stawiani wyżej niż zwierzęta i kto twierdzi inaczej, ma poważne zaburzenia psychiczne. W końcu jedzenie zwierząt nikogo nie oburza a kanibalizm tak. Ktoś zadał proste pytanie, a ty się wykręciłaś od odpowiedzi jakimiś pseudofilozoficznymi wywodami. :o Przywołałaś przykład hitlerowców na poparcie swoich "przemyśleń". Tymczasem Hitler miał sukę Blondi, która bardzo dobrze traktował, z miłości do zwierząt był zagorzałym wegetarianinem, co nie przeszkadzało mu posyłać milionów ludzi do gazu i przedłużać wojny kosztem życia tysięcy innych. Zgadzam się, ze są psychopaci, którym sprawia przyjemnośc znęcanie się nad zwirzętami i oni także nie zawahają się przed zabiciem człowieka, ale to sa jednostki. nie zgodze się z twoja teoria, ze nastolatek podpalający kota podpali również człowieka. Większość ludzi jednak wyżej stawia człowieka niż zwierzę. Spójrz sobie na swój bełkot "Gdyby ludzie a wraz z nimi system prawa i moralności, potrafili cenić, szanować, kochać zwierzęta tak jak innych ludzi". Szanowac kota albo świnię jak człowieka? Nie wiem czy ty chcesz bulwersować czy wydawać się oryginalna czy po prostu masz coś z głową.

Na kafeterii jak zwykle ze skrajności w skrajność. Jak kobieta nie leci z daleka widząc każdy wózek i krzycząc a ti-ti, ecie-pecie itp. (tzw. ciumkanie :P ) to znaczy, że każde dziecko ma ochotę zadźgać nożem. :P :D

Mnie jest żal dzieci, bo są bezbronne Żal mi staruszków, bo też są często bezbonni żal mi zwierząt, bo są tak samo bezbronne tylko dorosłych mi nie żal....

Też tak mam , po prostu zwierzęta są lepsze od ludzi i tam sympatia idzie.

Ludzie to jest chore jak można dzieci stawiać na równi z psami czy kotami mam dzieci i nie wyobrażam sobie że może im się coś stać jak mojego 8 letniego syna pogryzł pies amstaf to ja mam żałować psa że go uśpią nic z tego nie żałuje

Marna prowokacja Dziecko na rowni z Burkiem Kolejny przyklad ze na kafe sie wypowiadaja idiotki....

Gość Uot
Tak, ktoś mi zadał pytanie. Było tak głupie że nie było sensu odpowiadać, tym bardziej przypominać je dzisiaj sobie czy go szukać. Przykładowy Burek, jakiekolwiek dziecko? Tak samo czują, boją się, chcą żyć. Przy czym Burka tak nie chroni system prawa i system wartości, jak dziecka. Zwierzęta są całkowicie bezbronne, zdane na nas, wtłoczone w koszmarny świat jaki stworzyliśmy, pod swoje potrzeby i przeciwko sobie. Wolę Burki. Tym bardziej wolę je gdy pomyślę o dzieciach głupich rodziców, dzieciach których wrażliwość jest niszczona od najmłodszego wieku. One mają nikłe szanse żeby stać się mądrymi, dobrymi ludźmi. A odpowiedzcie mi może co takiego różni człowieka od psa czy kota (nie wspominając czysto ludzkiego okrucieństwa i nieracjonalnych działań)?