Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fadfadfadf

Nie dają mi skończyć studiów

Polecane posty

Gość fadfadfadf

Tyle się męczyłam żeby pozaliczać wszystko a oni chcą mnie cofnąć na 3 rok bo nie skończyłam pisać pracy i się nie obroniłam... Jak można tak po prostu wymazać to wszystko co się zaliczyło i kazać zaliczać nowe przedmioty bo się zmienił program studiów? Nie ma już magisterskich jednolitych tylko dwustopniowe... Kto odpowiada za moją mękę?

Gość fadfadfadf
Bo?

Gość jjjjjkjkjkjjkj
no niestety teraz takie zasady:o a nie dałoby sie wziac dziekanki i bronic w przyszlym roku akademickim?

Bo miałaś czas do czerwca, potem przedłużyli Ci do września, ostatni dzownek miałaś pewnie w styczniu. Wystarczy ostatnich szans.

Gość fadfadfadf
Ale dlaczego wszyscy wcześniej mogli studiować do oporu a teraz coś takiego? Nie zmienia się reguł w trakcie gry! Ja się dowiedziałam o czymś takim po 3 roku!! Dużo za późno!

No ja już jakiś czas temu skończyłam studia i już dawno było wiadomo, że wejdzie 2stopniowy system (lic. i mgr) Myślę, że i tak 2 lata na napisanie 80-100str. pracy to aż za dużo

Gość bakazfifogfigog
niestety mam dla ciebie złą informacje,nie da się już w tej sprawie nic zrobić znałam dwa takie przypadki i jedyne co mogli zrobić to przepisać oceny z przedmiotów które się powtarzały i dać wpis na 3 rok studiów licencjackich po przejściu rekrutacji,przy czym należało nadrobić różnice programowe.Tych dwóch znajomych próbowało wszystkiego były telefony do ministerstwa prośby konsultacje z prawnikami,jedyne czego się dowiedzieli to to że nie są sami i jest parę osób z takim samym problemem.jeśli przepiszą cię na 3 rok bez rekrutacji to i tak ci idą na rękę bo np. oni i inni z tej uczelni musieli się rekrutować.

Gość fadfadfadf
ale ja nie pisalam pracy 2 lata tylko meczylam sie z przedmiotami ktorych nie moglam zaliczyc... ale gdzie oni mnie teraz przepisza jak jest srodek roku?

Gość Bannannna
Z takim pytaniem to moze do dziekana

ja się broniłem w czerwcu zeszłego roku, byłem ostatnim rocznikiem na studiach jednolitych i też mieliśmy nakazane obronić się do października a potem do grudnia. Kto tego nie zrobił był automatycznie przenoszony na studia uzupełniające, miał wyrównać różnice programowe i na koniec jeszcze pisać egzamin. Jednym słowem masakra.

Gość fadfadfadf
antyfanatyk a znasz takie osoby? ja nie znam ani jednej

Gość bakazfifogfigog
fadfadfadf -nie wiem jak na twojej uczelni ale,gdybyś studiowała na UJ to by cie teraz nigdzie nie wpisali musiałabyś poczekać na rekrutacje na studia licencjackie 2012/2013.

Gość fadfadfadf
jestem na politechnice... no jak ktos jest na humanistycznych i nie zrobi pracy no to wiadomo, nie chcialo mu sie, ale ja po prostu jestem mniej zdolna... nie moglam zaliczyc tych cholernych przedmiotow

takie zasady były na mojej uczelni - politechnice rzeszowskiej :) Panie z dziekanatu przekazały taki list - a wiadomo, jak panie z dziekanatu coś mówią to tak jest :D nam właśnie podawali takie zasady jak pisałem i tym nas motywowali do szybkiej obrony.

Gość fadfadfadf
Pokaż ten list.

Gość gnomczyk
trzeba się było bronić w terminie. nie rozumiem ludzi, którzy wszystko odkładają na później i dziwią się, że są przez to problemy. magisterka to nie ma być dzieło na miarę nobla, piszesz oddajesz zdajesz egzamin i do widzenia. mówię z doświadczenia

Gość fadfadfadf
mówię że nie chodziło o magisterkę tylko o przedmioty do zaliczenia których się nie udało zaliczyć

Gość gnomczyk
oczywiście ucząc się do tych przedmiotów przez kilka miesięcy nie dało się przygotowywać po trochu magisterki

Gość fadfadfadf
dużo tych przedmiotów z różnicy programowej?

ja jestem teraz na telefonie i nie mogę zobaczyć w pełni treści tego listu, nie wiem czy to to więc co złego to nie ja. W każdym razie u mnie były dla mojego rocznika zasady takie jak opisałem. Bo trudno żeby po 5 roku spaść na trzeci. www.imageshack.us/photo/my-images/862/image0001l.jpg/

Gość mpasno
no ale zaraz ja też mam się bronić w maju ale dogadałam się na wrzesień jestem na mgr 2 stopnia i nie ma z tym problemu

Gość fadfadfadf
na ktory rok sie uzupelniajacych spada? na pierwszy? czy bedzie chociaz mozna inzyniera miec?