Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeeeeeeeeeea.....!

czy jak kupie lodowke z allegro to kurier ja wniesie na pierwsze pietro?

Polecane posty

czy nie?

Gość tępe strzałki
nie oni tylko transportują, nie są tragaczami, chyba, ze poprosisz kuriera i mu zapłacisz ekstra za to

i nie maja obowiazku dostarczenia "do drzwi" klienta ?

Gość tępe strzałki
nie

a myslicie ze moge przed zakupieniem poprosic sprzedawce by wysylal takim kurierem co mi wniesie jesli dam mu do lapy np 30 zl?

Gość kurier nie ma obowiązku
wniesienia pod drzwi - to tylko Jego dobra wola...ale zawsz emożna spróbowac się dogadać

Gość gdgd
hahaha musisz kupic w jakims sklepie z mozliwoscia montazu, sa takie zrezygnuj z allegro

Gość tępe strzałki
nie wiem czy sprzedawca to załatwi po prostu jak kurier przyjedzie o go poproś i tyle i logiczne chyba, ze sam lodówki nie wniesie, muszą byc 2os do tego a kierowca jest sam

Gość gdgd
i dla jasnosci!!! JEDEN KURIER ne wniesie lodowki na pietro!!on jej nawet nie podniesie

jak zagadasz z kurierem, ewentualnie mu doplacisz to moze Ci wniesc. ale jesli to nie jest malenka lodoweczka to zapomnij - lodowki waza duzo, przewaznie stoja na palecie - to duzo wazy i 1 facet nei da rady

no ale co jesli on sie nie zgodzi wniesc? ja nie mam nikogo do wniesienia...... nie znam sasiadow..... zostawi mi to pod blokiem?:O

lodowka wzrostu czlowieka

Gość money money
tępe strzałki nie oni tylko transportują, nie są tragaczami, chyba, ze poprosisz kuriera i mu zapłacisz ekstra za to bzdury wypisujesz autorko,ja kupowałam na Allegro pralke i lodówke i jakos kurier mi dostarczył pod sam próg(mieszkam na 4 p(bez windy:P ) kurier ma OBOWIĄZEK dosterczenia przesyłki pod wskazany adres do rąk odbiorcy,przecież nie może zostawic Ci tego pod klatką schodową

Gość ech................
nie jest tak. Kurier ma obowiązek przyjechać pod adres. Jesli jest to blok to czasem im ciężko wnieść. Jeśli to dhl czy 7 to oni zawsze mają paleciaka do tego. I jak masz windę to ci przed progiem zostawi. Jeśli UPS to ni huja. No więc jak masz duży próg w domu albo małe drzwi to ci nie wjedzie. Pozatym jeśli duża lodówka ok 2m to nie przejdzie bez nachylenia jej i trzeba 2 osoby.

Gość money money
a przesyłka moze byc rónych gabarytów począwszy od wielkosci paczki zapałek po lodówke własnie Ja tez byłam sama wówczas w domu,kurier do mnie dzwoni i pyta czy mu ja lub ktos pomoze na co ja odp. ja nie moge dzwigac ciężarów bo jestem w 3 m-cu ciąży :P a sąsiadów tutaj nie znam bo niedawno sie wprowadziłam a on aha no to jakos sobie sam musze poradzic troche mi go było szkoda,ale cóz...takie juest zycie...

Gość gdgd
nieprawda kurir nie ma obowiazku wnoszenia taki rzeczy dopytaj tego sprzedawce jak to jest ztymi dostawami bo rozumiem ze codziennie takie lodowki sprzedaje

lodowka ma gdzies 1,70 m nie mam windy mieszkam na I pietrze A co jesli nie wyszlabym po prostu na taki mroz pod klatki podpisac odebranie... :P

Gość money money
ech................ aaa czyli ma obowiązek przyjechac pod wskazany adres a przesyłke moze zostawic już u byle kogo tak? bo np nie chce mu sie dymac na 5 piętro to zostawi u sąsiadki na parterze? bzdura autorko ja w ramach podziękowania dałam mu 50 zł chłopecek az skakał z radosci

Gość kurierr
witam, przy takich przesyłkac obowiązuje zasada "burta - burta" kurier odbiera towar z rampy i jedyne co ci może zrobi to zdjąc z auta, za pomocą podnosnika hds w aucie.

Zapytam sprzedawce przed zakupem

Gość money money
tak wiec pozostaje kwestia dogadania się z kurierem kiedys tez kupiłam na allegro 2 fotele i tez mi to wniósł pod same drzwi

Gość do kurierr
i co, nie wezmie podpisu dostarczenia? musi iść do mieszkania

Gość Ostatnio kupilam wozek dziecie
cy z akcesoriami, byl w wielkim pudle wazacym 15 kg, i wniosl mi na gore bez szemrania /pytania/proszenia

Gość kurierr
przepisy bhp zabraniaja noszenia rzeczy cięższych niż 30 kg jednoosobowo, a w wielu firmach ten limit jest obnizony wewnętrznym regulaminem. jeśli się dogadasz z kurierem może ci wniesie, ale na lodówkę bym nie liczył

Gość tępe strzałki
to nie bzdury tylko prawda :o to, ze tobie akurat wniósł nie znaczy, ze kazdemu wniesie poczytaj regulamin świadczenia kurierskiej usługi :o Jak jest spoko człowiek to ok a jak trafisz na chama to powie, ze to nie nalezy do jego obowiazków, zmusi cie do zejscia na dól podpiszesz i nara taka prawda 🖐️

Gość tępe strzałki
a po drugie jak już wspominałam i inni pisali sam jeden nie wniesie lodówki :o pomyśl!

Gość a pralke wniosa?
jw

Gość yebieieto
poczytajcie tłuki kurier ma OBOWIĄZEK wnieść pod drzwi tylko towar o masie do 30kg - powyżej tej wagi jest zobowiązany dostarczyć pod klatkę/dom. Wnosić nie musi :P

Gość Z Zniecierpliwiony
to zamówie cos wielkiego wazacego 29kg i zobaczymy

Gość Pralka waży zwykle około 60-80
Pralka waży zwykle około 60-80kg.