Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezsilna.....

Mokre noce u 4-latki, nie mam już siły....

Polecane posty

Gość Bezsilna.....

Zrobiłam dla małej 2 razy usg brzuszka w dostępach dwóch miesięcy, wszystko w porządku. Badania moczu co 3 tyg. , posiew moczu itp. też nic nie wykazują. Nie ma infekcji, chociaż gdy ją myję, to skarży się, że szczypie lub piecze ją cipcia, ale przez ostatni tydzień już nic ją nie piecze. Ma ten problem od wakacji, córka jest dzieckiem żłobkowo-przedszkolnym, jest nie jest to spowodowane lękiem separacyjnym, nie mamy też problemów małżeńskich. Czy ona może jeszcze dojrzewa? Mała nie chce nosić pieluchy na noc, mówi, że nie jest dzidzią. W październiku dowiedziała się, że zostanie starszą siostrą, jestem w ciąży, ale problem już był pół roku wcześniej. Zaszłam w ciążę od razu, przy pierwszym cyku, więc o planach powiększenia rodziny też nie mówiliśmy wcześniej, bo nie było o czym. Nie mam już siły, po każdej nocy zmieniam jej albo podkład i kocyk, albo całą pościel. Mała po 18-stej dostaje mało picia, przed snem chodzi na sisuiu. Czy ktoś ma podobny problem?

Gość mlk
a moze jeszcze w nocy zanim ty pojdziesz spac zaprowadz mała do wc.

Gość Bezsilna.....
Kilka razy chodziła na siusiu w nocy, ale rano był ten sam problem....

Gość lela***
Widocznie to jej reakcja na wieść, że w rodzinie pojawi się maulutkie dziecko i wszystko się dla niej zniemi. Mała sobie może nie radzić z tą sytuacją i stąd to moczenie nocne. Okazujcie jej dużo miłości, zrozumienia i rozmawiajcie.

Gość lela***
A na pewno nie ośmieszajcie dziecka, że sika do łóżka czy nie karzcie jej za to. Udawajcie, że nie ma problemu. I nie opowiadajcie przy rodzinie o tym, że Wam dziecko sika w nocy bo dla córki to będzie stresujące dodatkowo.

Moja koleżanka ma córkę nawet starszą i ma ten sam problem - w dzień często idzie do WC, ale w nocy leje w majtki.. Robili jej różne badania i wszystko wydawało sie ok. Aż ktoś wpadł na pomysł, aby zrobic jej jeszcze jakieś specjalne badanie gdzie się bada pojemność pęcherza moczowego i okazało się, ze ona ma bardzo mały pęcherz i dlatego nei jest w stanie utrzymać w nocy moczu. Zaczęli podawać jej jakieś tabletki, które maja rozszerzać pęcherz - jak je bierze, to jest lepiej. Tabletki powinny rozszerzać pęcherz na stałe, ale u niej niestety jest tak, że jak tylko je odstawi, to pęcherz znowu się kurczy i problem powraca. Nie bardzo wiedzą co z tym zrobić .....

Gość kostucha.
mam ten sam problem z synem-tylko on ma prawie 18lat[za 3 miesiace]byl w szpitalu na obserwaji wyniki w porzadku a i tam spompowal sie w lozko

Gość Ewa, 333
moze zakorkuj jej ciipe np tamponem, at list skonczy sie zmienianie obeszczanej smierdzacej poscieli