Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrMaxx

badanie EEG

Polecane posty

Gość mrMaxx

czy ktoś ma doświadczenie w badaniu EEG?? ja muszę zrobic to badanie mojemu synowi-5 lat... i jak czytam o tym jak wygląda to badanie to jestem przerażona!

Gość Co cie tak przeraża?
Przyczepiają do glowy kabelki (nic to nie boli, szczegolnie jak chłopiec ma krótkie włosy, to nawet nie ciągnie), dziecko musi spokojnie leżeć i np otwierac i zamykac oczy jak każą i tyle. Pogadaj wczesniej z dzieckiem (5latek to już nie maleństwo) musi zrozumieć, ze trzeba słuchać osoby, która badanie przeprowadza. ja przechodziąłm to badanie milion razy, a z córka też kilka razy na nim byłam jak miała 4-6lat.

Gość mrMaxx
jasne,że będę mu milion razy tłumaczyć,ale mój syn ma podejrzenie autyzmu i jest "troszkę" nadpobudliwy i szczerze bardzo boję się tego,że będzie miał problem z uleżeniem bez ruchu...

Gość Co cie tak przeraża?
No wiesz, lekarze biora to pod uwagę, kiedy daja skierowanie na EEG dzieciom. Wiadomo, ze jak to dlugo trwa, to sie rozkojarzą, poruszą itd, ale niestety to ma wplyw na wynik badania. Ja córce przed badaniem zrobiłąm herbatę z melisy, uspokajałam ją, przytulałam w poczekalni i potem jakoś poszło, mówiła, ze prawie tam zasnęła;) Mimo to musiałyśmy je zrobić jeszcze raz.

Mój miał w wieku 1,5 roku i teraz jak ma 2,5 roku. Niby we śnie ale ten "kask" tym razem pani mu zakładała zanim zasnął i jednak udało mi się mu wytłumaczyć, żeby się w tym położył. Najważniejsze, żebyś Ty się nie denerwowała.

Gość no to najlepiej by
bylo,gdyby małyz snąl-moze masz mozliwosc wymeczenia go przd tym badaniem?wstac wczesniej niz zwykle i spedzic z nim intensywnie czas-basen np itd-zeby sie wybiegał,wyszalał-powinien zasnąc bez problemu-tym bardziej,ze to badanie dake najlepszy wymik gdy dziecko spi,a najwazniejszy jest moment zasypiania

Gość no to najlepiej by
przepraszam za literówki:))

jak córka była w tym wieku to miała zawsze robione EEG we śnie. Musiałam się z nią całą noc bawić,a zaraz po założeniu czepka w poradni zasypiała i było ok. Teraz ma 9 lat i jest bardzo dzielna, nawet nie drgnie przy badaniu :) Nie wolno podawać żadnych środków uspokajających przed badaniem, bo wynik będzie zafałszowany