Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaaudynkaa

Lista gości - problem

Polecane posty

Gość Klaaudynkaa

Witajcie dziewczyny, mam mały problem i tak się zastanawiam co Wy byście zrobiły w mojej sytuacji. Otóż robię wstępną listę gości na moje wesele... Mam ciocie i wujka (kuzynostwo rodziców) a oni mają 3 dzieci, wszyscy mają już swoje rodziny. No i właśnie tu tkwi problem. Na pierwsze wesele, które organizowali byliśmy proszeni wszyscy (rodzice + dzieci). Na drugie prosili samych rodziców, a na trzecie nie prosili już nikogo, ani moich rodziców ani nas. I tak się zastanawiam jak postąpić. Czy prosić wszystkich, czy ograniczyć się tylko do Cioci i Wujka?

Gość narzeczona :)
nie zastanawiaj się czy powinnaś czy wypada itd zrób jak uważasz. Ja jestem przeciwniczką zapraszania kogoś z kim nie utrzymuję kontaktu tylko dla tego, że jest moją jakąś rodziną.

Gość enncea
kolejna co ma problem czy zapraszac pociotki, z ktorymi sie nie kontaktuje. masz z nimi kontakt? rozmawialiscie ostatnio/byliscie u siebie? czujesz potrzebe dzielenia z nimi tego dnia? nie? - to jaki masz problem? tak? - to jaki masz problem?

Gość monis-29
Moim zdaniem i z autopsji - goście są tacy co to ich trzeba zaprosić chcesz i tacy któych "wypada" zaprosić. zalezy też czy liczysz sie z kosztami czy sa inne powody dla których pociotek nie bardzo chcesz zapraszac. U nas w rodzinie jest tak ze sie zaprasza bo to rodziny wielopokoleniowe wiec zaraz ktoś z innej "gałęxi" albo sie żeni albo ma komunie itp :)

Gość Klaaudynkaa
Oni mieszkają niedaleko nas. ale nie, nie utrzymujemy większego kontaktu. Wujka i Ciotke na pewno zaprosimy, ale zastanawiam się nad kuzynostwem, z którym też większego kontaktu nie mam, a byłam proszona tylko na wesele jednego z nich. Z kosztami się nie liczę, bo to nie o to chodzi. Pewnie zostanie tak, że zaprosimy wszystkich, a czy przyjdą to już od nich zależy.

Gość monis-29
skoro tak - to sie nie martw - tylko pilnuj żeby potwierdzenia zebrać - szkoda trzymać puste talerze ;) Ja zmieniałam liste gości w lokalu jeszcze w przeddzieć - mój slubny sie wypiął -stwierdził że nie będzie tak zmieniał ciągle - ale dzięki temu na 108 osób tylko 2 nie przyszły mimo potwierdzenia. (prosiliśmy 158).