Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuskamamuskaaaa

Daje dziecko Bebilon Pepti zupelnie niepotrzebnie;/

Polecane posty

Gość mamuskamamuskaaaa

Witam, moja córeczka ma 3 miesiące. W pierwszym miesiącu jej życia była na NAN Pro 1 , po czym miała twardą i zbitą kupkę. Przychodziła do mnie położna i stwierdziła, żebyśmy przeszly na Bebilon Pepti , poleciałam do pediatry i powiedziałam jak sytuacja wygląda i położna zasugerowała pepti. Pani doktor (starszej daty) odrazu wypisała. Od jakiegoś czasu po głębszych zastanowieniach stwierdziłam, że przecież moje dziecko jest zdrowe, więc dlaczego ma być na specyfiku mlekozastepczym?;/ Chciałabym jej to mleczko zmienić, ale z drugiej strony - odpowiada jej i naprawdę ładnie przybiera na wadze (zresztą jak to na mm) Chciałabym zasięgnąć waszej opinii, co o tym myślicie? Wprowadzać jej nowe mleko, skoro to jej odpowiada? Jeśli tak to jakie polecacie? Może Bebiko? Jest tej samej firmy. Kurcze, już sama nie wiem, nie chciałabym jej robić rewolucji, bo wiem, że powinno się unikać częstych zmian mleko jezeli nie ma takiej koniecznosci ;/

Gość llososdkkka
moja lekarka powiedziała że bebilon pepti to jest najgorszym syfem i jeśli nie ma takiej potrzeby to żeby nie dawać...

Gość mamuskamamuskaaaa
Tez ostatnio doszlam do takiego wniosku w zwiazku z tym chcialabym zapytac jeszcze co wy o tym sadzicie i jakie mleko polecacie...

Gość apaulina
polecam hipp moja jest na nim od urodzenia rośnie pieknie kupki normalne lekkie zadowolona jestem

Bebilon pepti jest syfem tylko pod względem smaku,zapachu i tgo,że jest na receptę.Poza tym mało kto wie,że jest to najbardziej wartościowe mleko.Bardzo często przepisuje się je wczesniakom i dzieciom z niedowagą by "nagonić masę". Poza tym alergikom oczywiście którzy wiele tracą nie pijąc "normalnego" mleka. Także moim zdaniem jeśli Cię stać a dziecko pije to mleko to na nim zostań. Wiele dzieci ma problem z akceptacją tego mleka bo jest ochydne - mój syn mimo,że musi je pić (ma alergię) to go nie pije już od 3 miesięcy.W konsekwencji oprcz wieczornego cycusia mleka nie pije.

Gość mamama27
a dopajałaś ją jak miała twarde kupki? dla mnie to supergłupie dawać dziecku pepti z powodu twadych kupek - a dopajałaś? dawałaś probiotyk? trzeba było wtedy zmienić na zwykłe mleko tylko innego producenta a nie na pepti - większość rad tych położnych to normalnie szok - a że ci lekarz dał - tyle dzieci walczy żeby lekarz przepisał pepti - chodzą do alergologów itd a ty dostajesz tak poprostu..

Gość mamuskamamuskaaaa
Wiem, niepotrzebnie od razu przeszlam na pepti, ale wiecie, moje pierwsze dziecko, niedoswiadczona i szybko uległam rady poloznej , bo starsza kobitka to myslalam, ze wie dobrze, poza tym lekarz tez to mleko doradzil. Adalis a czy Ty czasem nie mowisz o zwyklym Bebilonie? Bo podobno jest lepszy od pepti;/ nie wiem juz sama

Mówię o bebilonie pepti. Przepisywane jest dzieciom z niedowagą,wcześniakom i alergikom. Bo jest niezwykle bogate.Bardziej od innych.Zatem jesli Twoje dziecko to pije ze smakiem to może już nie zmieniaj.Takie przeskakiwanie z mleka w mleko nie jest zdrowe.Dziwi mnie to,że na twarde kupki ktoś poradził Ci to mleko:/Trzeba było od razu podać inne mleko.NAN bardzo czesto stwarza problemy z kupką.My zanim dowiedzielismy sie o alergii pilismy bebiko i było bardzo szmaczne:)

Smakowo KAŻDE mleko jest lepsze od bebilonu pepti:PDla mnie śmierdzi jak zdechły zwierz:P

Gość o wiele gorzej jedzie
Nutramigen... ja miałam odruch wymiotny...

Gość ja też nie trzymałam się
Mój syn jadł przez prawie dwa lata Nutramigen, a córeczka jest na nim obecnie i oboje go uwielbiali. Dzieci akeptują w nieco inny sposób smaki niż dorośli... Najłatwiej napisać - ohyda, syf....., a o wartościowości preparatu się nie myśli. Poza tym obecnie jest też nowy Nutramigen z Lipilem i LGG. Bezmleczny odpowiednik Enfamilu z Lipilem, wzbogacony jeszcze o dodatkowy probiotyk. Wg mnie jest to najlepsze, co można dziecku dać na rynku.

Gość to ja anonimowo
ja z poczatku dawalam zwykly bebilon. pozniej bylo podejrzenie skazy wiec musialam przejsc na bebilon pepti. z poczatku nie chcial pic ale sie przyzwyczail. zreszta ja go tylko dokarmialam mm bo karmilam glownie piersia. po miesiacu okazalo sie ze to jednak nie skaza i wrocilam do zwyklego bebilonu. nie bylo problemow przy zmianie mleka, kupki normalne, zadnych problemow brzuszkowych, ale fakt pepti jest obrzydliwe