Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adalis86

W czym śpią wasze dzieci?W co ubrane? +/-11 miesięcy:)

Polecane posty

Mam takie pytanie: W czym śpią wasze 11 miesięczne (lub troszkę starsze/młodsze) dzieci? Mój synek do tej pory spał w pajacykach.Dziś kupiłam mu fajną piżamkę:)Ale jak to przewrażliwiona mama boję się,że będzie mu zimno jak plecki się odkryją no i bose stópki:P W czym śpią wasze maluchy?

Mój dalej w pajacyku, ale czasem też w rampersie- czyli gołe stópki są. Wcześniej dawałam krótkiego bodziaka pod spód- pod piżamkę przecież też można? Trochę się rozkopuje póki nie zaśnie porządnie, ale to jest polarne dziecko, z nami w łóżku już się poci... załóż piżamkę i sama zobaczysz, ale jak śpi pod kołderką to nie powinien mieć gołych pleców. Dla spokoju zawsze tego krótkiego bodziaka czy skarpetki możesz dać.

Pajacyk;-) Wydaje mi się, że t5ak jet najwygodniej... nigdzie się nie zawinie więc nie uwiera dziecka pod czas spania.... planuje do 2 roku korzystać z tej formy ubrania nocnego;-)

Moja śpi w pajacyku, jest bardzo ruchliwa a w nocy "wędruje" po całym łóżeczku:-)

body na krotki rekaw i polarowy pajacyk to gdy wiem ze sie nie bd mi chcialo w nocy wstac i isc do piwnicy dolozyc do pieca ;) zadko tak jest. a tak normalnie to skarpetki , body na krotki czy na ramiaczkach i pizamka . niestety odkrywa sie w nocy i musi miec ciepło;) z tym ze skarpetki ubeiram mu jak ja juz sie klade i nie pilnuje zeby byl przykryty

Gość olga.w
Mój w body i w spodenkach od piżamy bo rzuca się strasznie i góry od piżamy mu nie zakładam bo wiecznie ma gołe plecy .

aha i zawsze wkładam do śpiworka żeby się już nie martwić o odkopywanie w nocy;-)

Mój synek śpi ze mną i czuwam nad tym by był przykryty ale czasem jak mocniej zasnę to zdarza się,że się rozkryje.Kurczę boję się że mu zimno będzie - pokój mamy chłodny (w nocy podkładać do pieca chętnych nie ma). Może spróbuję pod piżamkę body nałożyć.Zobaczymy jak to będzie:)

Gość CoJaWidze
Adalis prawie ze roczny synek spi z Toba????????

moj spi sam na drugim koncu mieszkania , ma najzimneijszy pokoj , jak sal z nami w pokoju to mu za goraco bylo. Wiec spi sam mam nianke wiec jak cos to slysze ze placze;) tak adalis rozumeim ze nikomu niechce sie w nocy do pieca latac;D

Gość a co w tym dziwnego,
że 11 miesięczniak sypia z rodzicami w jednym łóżku? Mój roczniak zasypia w swoim łóżeczku, ale czasem po karmienu w srodku nocy nie chce mi się drugi raz wstawać zeby go odłożyć i śpi z nami. albo jak się obudzi ok 5-6 rano to bierzemy go do łóżka i "namawiamy" do spania jescze godzinkę. BTW - spanie z dzieciem jest baaaardzo miłe :P

Karmię syna cycą kilka razy w nocy więc skoro jest zimno to nie chce mi się wstawać:PI jemu wygodniej i cieplej i mi też;)Uwielbiam spać z synem,przytulać się do niego:)

Gość mcidkjhfij
Moja 12 miesięczna córcia od 9 miesiąca śpi w pajacach bez stopek bądź w piżamkach typu spodnie plus góra. Pod piżamką ma grubsze body (kupuję grubsze zimowe w H&M) z długim rękawem i zimowe dłuższe oraz luźniejsze skarpety (o 3 numery większe). Ogólnie ona od początku była przyzwyczajona do spania bez okrycia (odkąd skończyła 5 miesięcy) i wszystkie nakrycia czy to śpiworki czy kocyki powodują u niej taką złość że wolę ją ubrać w piżamkę. U nas w mieszkaniu utrzymuje się temp. 22 st na noc.

No u nas w nocy w pokoju to 15 stopni to góra:/Zimno jest.Ale pod kołderką cieplutko:)No i w piecu sie pali do 24.00

Gość mcidkjhfij
adalis pozwolę sobie dodać że twoje dziecko powinno być zdrowe i zahartowane :). Tu gdzie mieszkam zaleca się wprawdzie 17 st w pokoju na noc i twoja temp to faktycznie chłód ale to zawsze zdrowe nić grubo ponad 20, natomiast u nas temp 17 st odpada bo mała jak już pisałam akceptuje wolność ruchów :D

ja niewiem ile mam stopni , jak za goraco skrecam piec heh . Ee to ja ostatni raz ide do pieca 2 w nocy . Jak wstane o 5 to dorzucam ;) jak mi sie nie chce to dopiero jak wstaniemy ok 10 . i mam zimnooooooooooo . ale 15 minut i kaloryfery gorące wiec do przezycia

Gość grzenia
Moja w piżamce, wkłądam bluzeczke w spodnie a na stopki skarpetki bo mała uwielbia takie puchate i sama o nie woła:)

Gość Mój synek długi czas
spał w body i w półśpiochach. Jak dla mnie super zestaw do spania. Dobrze trzymana pielucha, półśpiochy luźne, nie uciskają brzuszka, no i stopki też nie są gołe:) A teraz śpi w koszulce krótki/długi rękaw, majtki i skarpetki, lub bez skarpetek. Ma 4 latka. Mieliśmy piżamki w międzyczasie, ale on taki zestaw jak obecnie uwielbia.

u nas jest dośc chłodno, jak na nas, więc śpi w pajacu welurkowym, a jak jest ciepło to ma taki pajac bez stópek w lecie w samej koszulce i pieluszce :)

Gość czarna izolda
Moja córa śpi w takim grubszym bawełnianym pajacyku bez stópek (zakładane skarpetki są ściągane przez nią w trybie natychmiastowym). Mamy wieczorem dość chłodno, a rano nawet bardzo chłodno nieraz (nie wiem ile stopni). Mała ma prawie póltora roku. Dodam, że śpi ze mną.

nasz też śpi z nami :D ja zawsze chce mieć go obok siebie bo grzeje lepiej niż nasze koty :) (które tez śpią z nami, co sprawia że łóżko jest 5 osobowe :P )

Gość czarna izolda
My wcześniej mieliśmy większe łóżko, a teraz gnieździmy się na takiej normalnej wersalce. Męża i tak nie ma 4 noce w tygodniu więc nie chcę spać sama, a z nią jest tak przyjemnie :) zresztą ona też nie chce inaczej zasypiać ani spać więc jej nie zmuszam.

Gość moja mala corka,
spi w bodym na dlugi rekaw i w spiworku tzw.zimowym.Jak byla mala to spala w pajacu i w spiworku.My mamy cieplo w domu 19/20 stopni przy wylaczonych kaloryferach w nocy,mimo,ze wietrze zawsze przed spaniem (dobra izolacja domu)Mala budzi sie i ma nogi i stopki cieple wiec nie zakladam jej pajaca,spiworek wystarcza.A jej pokoj jest bardzo cieplym pokojem wiec nie boje sie ,ze bedzie jej zimno(w razie "W" kaloryfer sie zalaczy jakby spadla temperatura i do grzeje do 18 stopni ,tak jest u niej nastawiony)

Gość gość
Body z krótkim rękawem i pajacyk :)

Mój 10 miesięcznika śpi w body z krótkim rękawkiem + pajac albo body z krótkim rękawkiem + piżamka a na stópki bawełniane skarpetki. W nocy strasznie się rozkopuje.

Gość u nas byla taka
w pajacyku,a latem w cieniutkiej pizamce.

jaheira1 Ej to wy tam wesoło w łóżku macie:)Wy,dziecko i koty:P Synek spał dziś w tej piżamce - pod spód nałozyłam mu body na ramiączkach i skarpetki.Było mu ciepło bo zaczął się pocić więc zdjęłam mu skarpetki.Dobrze mu się w tym spało:) No u nas zimno jest mimo palenia bo grzejniki stare jak świat:PMożna palić a w pokoju i tak zimno:/No ale mały póki co zdrowy jest;)

Gość moja ma 11 mies
śpi w pajacyku bawełnianym i wkładam ją do śpiworka dla niemowląt.