Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Misao

Jaka kołdra do łożeczka?

Polecane posty

Drogie mamy mam mały dylemat. Łożeczko dostaliśmy używane po kuzynie, materac ma szerosc 60cm do tego kołderka 100x60. Ciężko znaleźć ładna pościel na taki wymiar i nie wiem czy nie bedzie ogolnie za mała. Myślałam czy nie kupić kołderki na 120x90cm tylko w tym przypadku znow zastanawiam się jak to bedzie wymiarowo pasowało do łożeczka... ktos może mi coś doradzić?

Według mnie jeśli materac w łóżeczku ma wymiary 120x60 cm to kupując pościel do takiego łóżeczka masz w kompeletach poszewkę na kołdrę w wymiwarze pasującym do łóżeczka takiej wielkości:)

Kołdre mam 100x60cm osobiście mierzyłam;) Na allegro są takie wymiary ale mały wybór. Ja zastanawiam się czy przy materacu szerokim na 60cm kołderka 120x90 nie bedzie za duża? Bo rozważam możliwosc zakupienia wiekszej.

Gość lela***
A wkład do kołdry proponuję z pierza gęsi kanadyjskiej ; lekkia, oddychająca, w zimie daje ciepło, w lecie nie pozwala na pocenie się ciała. Polecam!

Prawdę powiedziawszy to nie wiem-ja planuję kłąść synka po urodzeniu w śpiworku..łóżeczko mam 140x70cm a kołderkę kupiłam 100x120cm i jest na niej napsiane,że nie nadaje się dla dzieci powyżej 12 miesięcy..

Będzie kołderka szersza oczywiście, ale w czym to przeszkadza? Dziecko pod nią śpi, przeważnie we wszystkich możliwych kombinacjach, a jak nie leży w łóżeczku a chcesz żeby ładnie wyglądało (łóżeczko, nie dziecko) to możesz kołderkę złożyć i tyle. Ja się tak wkopałam bo kupiłam kołderkę, poduszkę i poszewki z Ikea, po czym okazało się jak zaczęłam tego dużo później używać, że Ikea ma właśnie nietypowe wymiary- a mi tylko ta jedna konkretna pościel się podobała. Żałuję że nie sprawdziłam i nie kupiłam jakiejś tradycyjnej, moja ma 125x110. Tak że doradzam kupić taką typową, i najlepiej chyba 135x100 bo z takiej wąskiej szybko wyrośnie.

jakaś mała ta kołderka kup wiekszą bo na długo taka wąska nie wystarczy

Gość Ewaff
Mnie sie wydaje, ze kołderka troche wieksza i szersza niz lozeczko nie zaszkodzi - wrecz przeciwnie - wydaje mi sie, ze w takiej sytuacji dziecko mniej bedzie sie rozkopywac :) http://ewalazinska.blogspot.com/

Gość gość
Jeżeli masz dziecko które potrzebuje antyalergicznej pościeli to jesteś dla niego w stanie przetrząsnąć całą Polskę w poszukiwaniu odpowiedniej. Jeżeli nie chcesz męczyć się tak jak ja i moje dziecko to radzę zacząć poszukiwania od www.kolorowesny.net.pl.