Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mikalinka!!!

ZASIŁKI!!

Polecane posty

Gość Mikalinka!!!

Hej.! Mam takie pytanie. Otóż mój brat ma żonę i dziecko! Ostatnio został zwolniony z pracy, ona tez nie pracuje.Czy należą im się jakieś zasiłki, rodzinne, dofinansowanie do mieszkania?Nie mają swojego tylko wynajmują... Zna się ktoś na tym? Gdzie takie sprawy załatwiać? Z góry dziękuję za pomoc.

Bratu należy się zasiłek z PUP. Został zwolniony więc dostanie od razu (chyba), tej żonie też się należy zasiłek ale Ona dostanie po 3 m-cach. Jeśli dochód w 2011 r. był u Nich niższy niż 504 zł na osobę dostaną również 68 zł dodatku rodzinnego na to dziecko z MOPSu.

Gość Mikalinka!!!
tak tylko pytanie..on został zwolniony dyscyplinarnie!!!Gówniarz pieprzony!więc ten zasiłek mu się chyba nie będzie należał? Dochód na pewno nie przekroczył...504 na osobę...a mały ma już 1,5 roku...to czy to rodzinne dostaną za cały ten okres? a z mopsu coś dostaną?

Gość mlk
no co ty nie dają zasiłków wstecz. Tylko od momentu złożenia na bieżący okres zasiłkowy.

Gość mlk
"W przypadku rozwiązania stosunku pracy lub służbowego: przez pracodawcę, w trybie dyscyplinarnym z winy pracownika, w okresie 6 miesięcy przed zarejestrowaniem w Powiatowym Urzędzie Pracy - zasiłek nie przysługuje przez 180 dni."

Dziecku się przysługuje i żadne wstecz nie wchodzi w grę. Skoro dyscyplinarka to nici z zasiłku tak jak ktos wyżej napisał.

Gość Mikalinka!!!
Ja nie wiem jak on może być taki nieodpowiedzialny w dzisiejszych czasach.... a powiedzcie mi z Mopsu oprócz rodzinnego się coś nalezy...jak oni nie mają żadnego dochodu i siedza w kieszeni rodziny???