Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tom Mot Wot Mow

Od 4 miesięcy codziennie wypijam 6 białek z jajka. Kiedy mi mięśnie przyrosną?

Polecane posty

Gość Tom Mot Wot Mow

Już jestem wkurzony, mam 179 cm i waże 47 kg i czekam az mięsnie będe miał :(

Gość Raczej ci
cholesterol skoczy w górę

Gość Szczęśliwy ^^
przybierz na masie i zacznij ćwiczyć :D no taka prawda ile masz lat ?

od tego ani ci nie skoczy cholesterol ani nie dostaniesz zaburzeń metabolicznych - to jakieś bzdury wyssane z palca. Jeśli chcesz mięśnie to musisz sobie je ZROBIĆ. Od tego jest siłownia i ćwiczenia. Mięśnie same z siebie się nie robią. Przeczytaj art "jak zwiększyć masę mięśniową" - tam jest napisane ile białka, ile węglowodanów i tłuszczu. http://goo.gl/X2S5H oraz 10 najlepszych produktów na masę mięśniową http://goo.gl/j2wvz

Gość Nie paryżanka...
pilam kiedys surowe jajko prosto ze skorupki, posolone...pycha:)

Zbyt duża podaż białek skutkuje zaburzeniami metabolizmu i w efekcie rozwinięciem się zmian miażdżycowych. Ponadto obciąża się praca ważnych narządów, takich jak wątroba i nerki. Gdy uszkodzeniu ulegają nerki, rośnie ryzyko powstania obrzęków i nadciśnienia tętniczego, a to z kolei pociąga ze sobą kolejne problemy zdrowotne: choroby serca, bezsenność, podenerwowanie i rozdrażnienie. Nadmiar białek w diecie jest przyczyną zaparć, a to z kolei powodem namnażania się w jelitach bakterii gnilnych, których toksyny mogą stać się przyczyną chorób nowotworowych jelita grubego. Z powodu dużej ilości białek uszkadzają się stawy, pojawiają się alergie, upośledza się wchłanianie wapnia (osłabienie kości). Białka zwierzęce zwiększają ryzyko powstania i gromadzenia się kamieni w nerkach.