Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klos

negatywny wynik bHCG, a ciąża?

Polecane posty

Gość klos

Witam! Mam pytanie dotyczące wiarygodności wyników bHCG. W listopadzie zeszłego roku poroniłam w 14 tyg. ciąży i przeszłam zabieg łyżeczkowania. Miesiączka pojawiła się dopiero po 9 tygodniach, badanie USG potwierdziło prawidłowy rozwój pęcherzyka i nie było przeciwwskazań do rozpoczęcia starań. Testy owulacyjne wskazały owulację na 14-15 stycznia, 23 i 27 stycznia zrobiłam badanie bHCG. Oba wyniki były negatywne, choć nieco podwyższone (wskazywały menopauzę, ok. 1,7). Termin miesiączki minął 28 stycznia, jednak po 11 dniach opóźnienia w dalszym ciągu się nie pojawił. Oprócz pobolewania jajnika od czasu do czasu i lekkiej nadwrażliwości piersi nie odczuwam objawów ani ciąży, ani zbliżającego się okresu. Czy jest możliwość, aby to jednak była ciąża, mimo negatywnych wyników? Czy może mieć na to wpływ zbyt wczesne zrobienie badania? Dodam, że przebywam obecnie w domu, nie pracuję, więc czynniki takie jak zmęczenie czy stres raczej nie miałyby wpływu.

Gość idz zrob test
jak jestes w ciazy to wyjdzie beta mogla byc za szybko tez mozesz juz zrobic. mi beta nie ppokazywala ciazy jak zrobilam ja 1,5tyg po stosunku

Albo nie jesteś w ciąży, albo to ciąża poza maciczna, w czasie której beta rośnie bardzo wolno. Ja jednak skłaniałabym się ku temu, że w ciąży nie jesteś. Najlepiej byłoby udać się do lekarza na USG i sprawdzić co się dzieje.