Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marysia12

Jestem Gruba POMOCY !!!

Polecane posty

Witam . Mam 12 lat ważę 63kg przy wzroście 150 cm. Chodzę do klasy sportowej więc mam codziennie wf i łyżwy 1 raz w tygodniu po dwie godziny . Śniadania nie jem , w szkole jem 1-2 rogaliki i wodę gazowaną , na obiad jem mało a na kolacje nic nie jem . Wspomnę też że zaczęłam jeździć na nartach co tydzień 4 razy . Przyznam że mam słabość do słodyczy i fast-foodów choć staram się mniej jeść,ale to jest za silne !!! po prostu brak mi motywacji. Według BMI mam nadwagę . Proszę o napisanie mi co mam jeść i ile mam ćwiczyć itd. by schudnąć .Tylko nie piszcie komentarze typu "jesteś gruba , spaślak z ciebie " bo wiem jaka jestem . Z góry dziękuje .

Marysia odstaw slodycze lub ogranicz 1 kostka czekolady dziennie. Jedz sniadania np bulke lub chleb pelnoziarnisty z jakas chuda szynka lub serkiem do tego warzywo lub jogurt z platkami. Obiad zrezygnuj z ziemniakow nie jedz tlustego miesa . Polecam rybe , jajka potrawy o malej ilosci wehgloeodanow do tego duzo warzyw i owocow .kolacja nie pozniej niz o 18-19 i tez najlepiej bialkowa. I absolutnie zadnych fast foodow ! :-) powodzenia

Gość szz
musisz postarac sie odstawic fastfoody. wiem ze to trudne bo sama je uwielbiam. Zrób sobie kilka dni diety oczyszczającej. Popros mame o pomoc, bo zakładam ze w twoim wieku nie gotujesz sama i łatwo mozesz popełnic błąd w żywieniu. Niech mama poprostu przez kilka dni gotuje lekkie posiłki np zupy warzywne (nie zagęszczane) a ty dużo pij. Unikaj gazowanych napojów. Być może twoja tusza to tylko 'okres przejściowy', dużo dziewczynek w okresie dojrzewania jest chudych jak patyk lub puszystych, ale to mija wraz z kształtowaniem sie ciała. Biegaj, zaczynaj dzien od kilku brzuszków i jedz częściej a mniej.

Gość olcia_888
- jem wszystko co chce, nie ma żadnych zakazów - jesli nie ma zakazów owoc zakaznych gorzej smakuje, i wogole nie ciągnie mnie do słodyczy, nawet jeśli mogę. - systematyczność - raz podjełam decyzje ze się odchudzam no to sie odchudzam czy święta, czy weekend, czy imprezka ja pamiętam że jestem na diecie - minimalizm - można wszystko ale mniej, mniejsze porcje, nie przegryzać smutków, ani nudy! - ćwiczenia - nic na siłe, jak widać nie za dużo ćwicze a chudnę, ale trzeba ćwiczyć bo inaczej brzuch zwiśnie na kolana. - dwie ważne zasady: 1. czyste białko na kolacje, zero tłuszczu. 2. owoce i słodycze wolno do godzny 11stej, potem już raczej nie. - wiara w siebie :)