Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazneeee

pytanie do mam zarejestrowanych w pupie (urzad pracy)!

Polecane posty

Gość wazneeee

mam pytanie do mamusiek ktore sa zarejestrowane w urzedzie pracy, tzn ja chce sie zarejestrowac w pup tylkow celu takim by mieć ubezpoueczenie zdrowotne, zeby moc np. z dzieckiem isc do lekarki czy jak cos sie stanie.... bede sie tam stawiac na wyznaczone wizyty ale NIE CHCE podejmowac pracy dziecko za male nie chcą jej do zlobka, ja tez nie musze pracowac bo mamy na wszystko , nikt mnie do pracy nie goni..... ale MNAM PYTANIEl JAK TO JEST JESLI NIE BEDE CHCIALA PRZYJĄC ZADNEJ Z OFERT PRACY ? WYREJESTRUJĄ MNIE???? CO ROBIC?

Nie wyrejestrują Cię.Będziesz chodziła na podpis i tyle.Jeżeli zaproponują Ci jakąś pracę,to po prostu powiesz,że nie jesteś zainteresowana.

Gość orsaay208
Skoro masz na wszystko, to w czym problem, aby samemu opłacić sobie składki? :o Rejestrując się do UP MUSISZ co jakiś czas chodzić się podpisywać (u mnie co 2 tydzień) i niestety, ale jeżeli odmówisz pracy, to zostaniesz z tego urzędu wyrzucona. Dostajesz skierowanie do potencjalnego pracodawcy, idziesz na rozmowę. Jeżeli jemu odmówisz, to on to wpisuje w to skierowanie, które odnosisz do urzędu i jeżeli tam będzie notka, że to TY odmówiłaś, to również zostaniesz wyrzucona. Więc jaki sens ma zapisywanie się do UP skoro nie zamierzasz pracować? Tym bardziej, że z Twojego wpisu wynika, że masz pieniądze. No więc opłać sobie składkę i nie bądź pasożytem.

Gość 111ewa
Jesli maz pracuje to dziecko moze korzystac z jego ubezpieczenia a jesli chodzi o pup to ja tez bylam zarejestrowana 3 lata i nikt mi nie proponowal pracy a jesli odmowisz 2 razy zawieszaja cie na 2 miesiace i mozesz rejestrowac sie od poczatku.Nie martw sie bo z pup nie latwo jest dostac prace jak powiesz jeszcze ze masz male dziecko

ja mam ta sprawe na swiezo i powiem ci nie warto sie szarpac z PUP o zdrowotne lepiej sie dopisac do meza i z glowy, a jak maz nie ma takiej opcji to zaplacic sobie samemu, bo aby byc zarejestrowanym nie wsyatrczy sie stawic ale wlasnei jak znajda ci oferte to nie mozesz ejj odmowic, a znajduja pojebane oferty mnie np dali oferte pracy w godz od 10 do 20tej z weekendami wlacznie przy czym zgalaszalam ze jestem sama z 2 dzieci i opieke nad nimi mam tylko do max 16.30 w dni powszednie :/ zostalam poinformowana ze zgodnei z pzrepisami bedac bezrobotna jestem gotowa podjac prace kazda poza godzinami nocnymi jesli dziecko nie skonczylo 3 lat, a godz nocne to po 22giej wiec mnie skreslono na 120 dni z rejestru bezrobotnym, tym samym stracilam zdrowotne :( to czy dadza ci oferte i jaka zalezy od baby w okienku, no i ofert jakei sa dostepne :)

Kruszynka1990 MASZ TY POJĘCIE ? jeśli odmówi towyrejestrują,osoba zarejestrowana oznacza gotowa do podjecia pracy,nie wiem po ilu odmowach ale wyrejestrują i nie wypisuj głupot że nie,bo jestem zarejestrowana od 3 lat więc wiem lepiej bo pytałam. Ale ja na rozmowy w sprawie pracy chodziłam :) mówiłam ze mam malutkie dziecko i nie mam z kim zostawić Kazdy pracodawca to rozumial,nawet pytali co by bylo gdybym nie przyjela oferty to mowilam,ze utrace ubezpieczenie ;) a szybko NFZ blokuje karty chipowe ;) za nie wstawienie sie jest wyrejestrowanie nie pamietam na ile,ale potem jest na 3 mce i potem na 6mcy

a i jeszcze jedno,mnie pytaja jakiej oferty pracy szukam,wiec mowię ze w charakerze w jakiej juz pracowalam lub praca biurowa-u mnie w UP nigdy takich ofert nie ma ;) i zawsze biore dziecko ze soba,czesto trafiam na fajna babkę ktora mi tylko wyznacza kolejny termin i tonie raz na mc a czasami na 2-2,5 mca

Gość a mnie nikt nie pytal u meza
w pracy czy stracilam i jak ubezpieczenie wypelnilam druk i tyle, a dzieci faktycznie maja opieke za free i mozna sie przy tym upierac

Gość pytanie mam tego typu...
ubezpieczenie na dziecko jest potrzebne. Ja musiałam nawet wyrobić rodzinną książeczke ubezpieczeniową gdzie miałam wpisaną córkę a ostatnio wołają druk ZCNA jako dokument potwierdzający że dziecko jest ubezpieczone.

bo wolaja bezprawnie, glosno bylo nie raz o takich sprawach i wystarczy podac w przychodni odpowiedni art ustawy i sprawa zalatwiona :D ja z tego czesto korzystam :))) i nikt nigdy mi nie odmowil pomimo ze wolaja dowod ubepzieczenia

Ja sie z nimi nie kłóciłam...Byłam w przychodni w Matce Polce w Łodzi i powiedzieli mi że jeśli w ciągu 7 dni nie dostarczę tego druku ZCNA to przyslą mi rachunek za wizytę

gdyby Ci wyslali rachunek idziesz z nim do oddzialu NFZ i maja obowiazek go anulowac bo Ciebie to nie obchodzi

może masz rację...nie zgłębiałam tego tematu

Mam pojęcie,bo jestem zarejestrowana już 4 rok.Wiele razy proponowali mi pracę i odmawiałam.I dawałam im do zrozumienia,że w kwestionariuszu,który wypełniałam przy rejestracji napisałam jaka praca mnie interesuje,jakie znam języki i takie tam.A proponowali całkiem co innego.Nie mogli mnie skreślić.Bo wypełniałam im na początku co mnie interesuje.

kruszynka z przykroscia stwierdzam ze nie masz bladego pojecia :/ to ze cie nie wykreslaja to tylko dobra wola pani ktora cie obsluguje, ale przepisy sa jasne w tej kwestii, ciekawe ktory to urzad pracy lamie prawo :/

niby nie ma takiego obowiązku ale wtedy za opiekę zdrowotna płaci państwo a jak mam dowód ubezpieczenia jest to pokrywane z mojego ubezpieczenia