Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psycho-loszkaaaaa

z kariery na rzecz dzieci rezygnuja te kobiety, ktore i tak nic nie osiagną.

Polecane posty

Gość psycho-loszkaaaaa

Sprzataczka z wyksztalceniem niepelnym zaowodwym stwierdza: dość harówy, nie bede robic kariery, wybieram ciepły domek i wychowywanie dzieci zamiast tyrania za 1200zł. Jestem lepsza od tych karierowiczek. Sprzedawczyni w sklepie, ktora ledwo zdała mature i na zadne studia sie nie dostała: "po co Ci te drugie studia, na co to komu" - a jej by nie przyjeli nawet na jakas pedagogike czy inne gowno. Reasumując: najlatwiej z "kariery" rezygnuja te kobiety, ktore w najlepszym wypadku utknely na marnej, choc stalej posadzie, ktore nie mają szans na awans. Dla ktorych praca jest harówką, by zarobic na utrzymanie. Tylko z jakiej kariery niby rezygnują? I dlaczego porównuje je sie do kobiet, które naprawde moga cos osiagnać? Np. maja wlasne firmy, albo obiecująca pracę itp. I moga sie rozwinąć. Panie domu zajmujące się szorowaniem kibla do czeronosci, tudziez gotowaniem wymyslnych obiadkow nie zrozumieją kobiet, dla ktorych nie czysty zlew jest priorytetem.

Gość lela***
no cóż... widocznie Autorka mocno się w życiu nudzi, skoro takie brednie wymyśla :-0 prowo

Gość lm;ll
bo nie kazda kobieta nadaje sie na menagera. ja na pewno nie. organizatorka w pracy jestem kiepska-w domu wszystko mi wychodzi:) jestem z wyksztlacenia filologiem angielkskim, pracowalam w szkole, bylam tlumaczem, ale zadna praca nie dala mi tyle satysfakcji jak wychowywanie mojej coreczki. i nie ejstem jedyna wyksztalcona kobieta ktora zostawila prace i siedzi w domu. jak ktoras chce robic kariere prosze bardzoi nie mam nic przeciwko. jeden warunek niech nie ucieka do pracy tuz po urodzeniu dziecka, bo to nie wplywa dobrze na jego rozwoj. a pozniej jak chce pracowac prosze bardzo. a kobiety ktore chca siedziec w domu niech sobie siedza jak im tak wygodnie. skad w tobie tyle jadu? czyzby nie udal sie plan siedzenia w domu, prez ambitnego emza ktory woli by jego zona pracowala??:)

Gość psycho-loszkaaaaa
nie nudze sie moja droga - pracuje ciężko, studiuje zaocznie już drugi kierunek, a ze jestem po sesji to sobie odpoczywam na kaffe ;-)

Gość lm;ll
aaaaaa no to juz wszytsko jasne. boli cie ze musisz harowac podczas gdy inne siedxa w ciepelku z dzieckiem? ...przykro mi.

Gość psycho-loszkaaaaa
haha ale teoria. Faceci raczej wolą, żeby kobieta zostala w domu. I co gorsza, baby sie na to godzą - wolą harowe przy garach niż samorozwój. Faceci wiadomo, wola miec ugotowane i posprzatane... jak ktos jest kumaty, to z jednej pensji spokojnie para wyżyje i odlozy

nie pomyslales ze ktos moze chciec miec dzieci i moze tez rozwijac swoja kariere zawodowa? wiem, ze niektorym ciezko to pojac, ale rzeczywistosc jest zupelnie inna

Gość lm;ll
zalezy w jakim kraju zyjesz. jesli chodzi o pl to tak. pl 50 lat za murzynami dopiero dogania zachodnie kraje gdzie zwiazek polega na partnerstwie a nie uslugiwaniu mezusiowi:)

Gość psycho-loszkaaaaa
No wlasnie nie. Nie rozumiesz mnie. Boli mnie to, że takie kury domowe czuja sie niewiadomo kim, poczuwaja sie do oceniania innych, same bedac niezbyt wysoko w hierarchii spolecznej. No bo kim jest czlowiek, dla ktorego szczytem ambicji sa proste prace domowe, ktore zleca sie za najnizszą krajową? Nie chciałabym nigdy siedziec w domu, o nie. Pół roku byłam kura domowa z pzymusu (rzucilam jedna prace i szukalam lepszej) i NIGDY WIECEJ. Umiem gotowac, sprzatac, ale zeby robic z tego sens zycia?

Gość lela***
ja mam 2 kierunki magisterskie, pracę, rodzinę i małe dziecko można? można

Gość lela***
Koleżanka z roku "siedzi" w domu pisze doktorat i wychowuje dwie córeczki. I jest zadowolona :)

Gość lm;ll
jestos robi z tego sens zycia to ja uwazam ze nikomu nic do tego. dopoki nikogo aie nie obraza

Gość psycho-loszkaaaaa
czytanie ze zrozumieniem kuleje w Polandii. Mówie wyraźnie: jak ktos sie spelnia w czyszczeniu kibla - ok, jego brocha. ale niech nie syczy jadem z zawisci na kogos, kto cos osiagnął. To tak, jakby pasztet jakiś, brzydka, wredna 120-kilowa laska mówiła o ladnej, mającej powodzenie i umawiającej sie na randki "ona to dziwka, ja zachoam czystość do slubu" - a w rzeczywistosci nikt sie nie chce z nia żenić rozumiecie?

Gość lela***
A ja mam wrażenie, że szukasz na siłę dziury w całym :)

zabolalo cie ze ktos Cie krytykuje? przeciez to samo zycie, kobiety musza gadac bo inaczej by nie wyzyly ;)

Gość psycho-loszkaaaaa
nie mam nic przeciwko konstruktywnej krytyce ale jak ktos o czyms nie ma pojecia - to niech milczy!

ja siedze w domu narazie i nie czyszcze kibli :d to dzialka mojego faceta :P gotowac codziennie tez nie gotuje, on tez potrafi wiec ;) niech kazdy robi to co uwaza za sluszne

to wtedy podchodzisz do takiej plotkary i mowisz jej prosto w oczy co Cie boli przyszlas tutaj i wyzywasz sie na ludziach ktorych nie znasz

Gość lela***
Grunt to robić w życiu to, co nam się podoba :) Lubiłam się uczyć- studiowałam, chciałam założyć rodzinę - założyłam, lubię swoją pracę i mam dziecko, które daje im masę radości :) Nie czuję, bym z czegoś rezygnowała, doceniam to, co mam :)

Gość psycho-loszkaaaaa
wawcia - no wlasnie takie tu myslenie, ze nic sie i tak nie osiagnie ponad badziewna prace za 1200zl a jak ktos chce, ma troche oleju w glowie to naprawde moze wiele osiagnac tylko trzeba troche pomyslu, albo posiadac odpowiednie wyksztalcenie

sory ja mam bardzo dobra prace uwielbiam ja ale nie mow mi ze teraz w tych czasach w polsce mozna cos osiagnac oczywiscie mozna jesli masz poparcie rodzicow ktorzy zainwestowali w ciebie kupe szmalu inaczej jestes nikim w korporacji to co najwyzej cie zajechac moga jak dupe cwela co z tego ze bedziesz miec pensje 12 tys i co w zwiazku ztym jak bedziesz siwy w wieku 30 lat czy to znaczy ze osiagnelo sie sukces??? a pomysl na biznes tez mozesz miec ale skad wezmiesz wklad? co kredyt wezmiesz?? buahah i znowu rodzice :D

czasami ludzie chca poprostu wyrwac sie z domu i nie wazne dla nich za ile beda pracowac, wazne jest to ze beda przebywac wsrod ludzi - na to tez musisz spojzec Pozatym wiekszosc chce zarabiac duzo i nic nie robic ;) a to tez nie jest wyjscie z sytuacji, inni moga miec np jakies problemy i sa zmuszeni do podjecia sie pracy za minimalna stawke sytuacje zyciowe sa rozne, nie ma co generalizowac zajmnij sie swoja dupa

Gość psycho-loszkaaaaa
rodzice nie dawali mi prawie ani grosza jedyne co, to 250zl przez pierwsze 3 lata studiow - na akademik a na biznes mozna brac dotacje - moja znajoma wziela 10 tysiecy i ma teraz swoj salon gdzie robi paznokcie i takie tam Lela* mam pytanie - piszesz tak, jakby to wszystko było takie proste - jak dajesz rade to wsyztsko pogodzic? Bo ja jak wracam z pracy, to mam jeszcze studia na głowie (trudny kierunek techniczny, maaaasa projektow), a utrzymanie domu itp, choc dzielone z partnerem, to tez zajmuje czas. Nie mialabym opcji posiadania dzieci - naprawde, chyba, ze zajmowalyby sie nimi nianki, ale to zadne rozwiazanie....

Gość psycho-loszkaaaaa
nie wiem, to nie moja branza, ja jestem inzynierem, ona mowi ze za to udalo jej sie otworzyc dzialalnosc i z zyskow ja rozwijala, ma tez swoj fitness club ktory potem otworzyla (tez wziela dotacje chyba z Unii). Osobiscie nie prowadze wlasnej dzialalnosci wiec nie wiem, jak to dokladnie z tym jest, opieram sie na przykladzie znajomych. Myslalam o swojej firmie - ale chyba mialabym wiecej pracy niz teraz, pracujac u kogos...

Gość psycho-loszkaaaaa
wawcia - masz ty[powo polska mentalność nie da sie, nie ma sensu, po co probowac lepiej tyraz za grosze i narzekac, ze nie ma perspektyw