Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 129381290381

Ubieranie dziecka zimą

Polecane posty

Gość 129381290381

Mam dziecko 9 letnie, w szkole, jest niepełnosprawne, i dałam mu dzis na drogę dodatkowy polar do założenia bo kurtka jest nie za ciepła. W szkole nikt mu nie zdjał tego polaru mimo że prosiłam.Czyli chodził cały dzień w dwóch swetrach jeden na drugim. Uważają, że mając samą bluzę w temperaturze ponad 20 stopni- przeziębi nerki. Wychowawczyni kazała mi zakładac mu pod bluze jakis krótki rękawek, tłumacząc, że wtedy nie przeziębi nerek i że jak się schyla to wygląd gołej skóry jest nieestetyczny...

Gość horyzont
no i ma racje

Gość grzenia
Zamist ubierc mu dodatkowy polar to faktycznie podkoszulek byłby lepszy

Gość 129381290381
Tzn,.jak, trzeba chodzic w dwoch swetrach przy temperaturze ponad 20 stopni, zeby sie nie przeziębic??? My w domu mamy 18 max., zakładamy bluzę, i nic ponadto, chorujemy max. raz w roku, a ci wszyscy co nosza stos rzeczy na sobie- są chorzy co chwila.

Gość _cynamonka_
podkoszulek, wariatko- nie jest stosem rzeczy a podstawą zimowego ubioru dla dziecka cienki podkoszulek i sweter - zamiast dwoch swetrow/polarow na gole cialo!!!!

Gość huncwocik*
oczywiscie, ze długi podkoszulek, wkładamy w spodnie, dzieciak moze fikołki robić, schylac sie i nic mu nie wylezie... ja nie wyborazam sobie, zeby mnie cos podwiewalo, makabra...

Gość autorkoooo
teraz nie chorujesz ale na starosc wylezą wam chore nerki

Gość 129381290381
Bo ja jak mam 20 stopni to chodze w krótkim rękawku po domu... Najlepiej jak babka argumentowała, że temperatura 20 stopni jest inaczej odczuwalna zimą! No jasne, ale na odwrót- przeciez 20 stopni zimą odczuwa się znacznie cieplej niż 20 stopni latem??? Ja nie rozumiem, dlaczego w Polsce jest taka tępota na tym tle, że ludzie myślą, że nawet po domu trzeba chodzic grubiej ubranym bo jest zima...