Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka nie zawsze z kasą

Jak ktoś jest obrotny, to zrobi sobie coś do jedzenia z niczego:)

Polecane posty

Zastanawiają mnie ludzie, którzy narzekają, że nie mają co jeść. A na prawdę można wyczarować obiad za grosze lub z podstawowych produktów. Na przykład usmażenie porcji placków ziemniaczanych - 2, 3 ziemniaki, trochę mąki, soli i 1 jajko - obiad. Lub kupno na czarną godzinę, za wczasu, jak ma się nieco funduszy, mrożonych pierogów na kologramy (u mnie są po 5 zł) czy jakiegoś bukietu warzywnego czy frytek też na wagę. Albo zrobić zupę - 1 kostka rosołowa, do tego wrzucić pokrojonego ziemniaka w kostkę i np mrożony kalafior z torebki, który jest w biedronce za 4 zł:) ale nie, narzekać, że nie ma się kasy, najlepiej. ech:)

ales ty madra ja na takim jedzeniu po miesiacu mialabym od razu 10kg na plusie prawie same maczne rzeczy gratuluje jasne ze mozna i za 3zl dziennie zyc ale kosztem czego?

Gość nie rycz juz
paszczurze

jak ktos chce jesc takie badziewia to racja zrobi z niczego cos, ale wybacz zupy z rosolku, kartofla i mrozonek bym nie zjadla, pierogow mrozonych ze sklepu tez nie

Gość hello helloo
a ja jako studentka tak jadałam. nie wiem co jest złego w zupie z rosołku. gruba nie jestem :D co prawda placków nie smażę, bo za dużo z tym roboty, ale takie zupy na rosołku są ok

Gość hello helloo
tzn. jadam tak nadal, tym bardziej w zimie zupkę sobie ugotuję i jem 3 dni :)

ogólnie zgadzam się z tematem, ale podane przykłady są okropne :D może oprócz placków ziemniaczanych, które są pyszne, ale do nich jeszcze potrzebna cebula i olej oczywiście, ale rzeczywiście można pojeść za grosze. no, ale nie za często, bo to jednak nie najzdrowsza opcja :)

Gość s.o.s
to co ty jesz? mięso tez jest z konserwantami, ulepszaczami...

Gość s.o.s
kasza z woreczków, surówka, jajko sadzone szybko i tanio

Gość hello helloo
student może przywieźć sporo jedzenia z domu, ale jeśli autorka ma na myśli szersze grono, tzn. biedne osoby to trafnie napisała. jeśli mają być głodne to lepiej niech zjedzą te pierogi czy placki a wy już piszecie, że niezdrowo a kebaby pewnie jecie :D

to zlego ze to chemia, jak juz gotuje to na warzywach no i kosci - swoja droga kawalek selera, pietruszka, marchewka to nie fortuna, a smak zupy duzo lepszy i zdrowszy plackow ziemniaczanych nie trzeba smazyc, mozna je tez zrobic w piekarniku prawie bez tluszczu - moja mama sobie wymyslila cos takiego ostatnio i powiedziala ze sa calkiem niezle ( papier do pieczenia rozsmarowala olejem na to kladla porcje masy ziemniaczanej i tak jej sie to pieklo ) nie przepadam za kalafiorem np gotowanym wiec robie sobie z niego placki kalafiorowe, przepis jak na ziemniaczane tyle ze zamiast ziemniakow dodajesz ugotowany wczesniej kalafior do tego jakis sosik, salatka i obiad gotowy

zupy niezłe wychodzą, chwalone są. Nawet lepsze dla mnie niż na kości bo nie lubię gotowanego mięsa a psa też nie mam:p są różne bukiety jarzynowe do zupy, kalafior to był przykład. Z domu biorę jeszcze szczaw w słoiku na zupę;)

Gość hello helloo
też biorę szczaw i ogórki w słoiku na ogórkową, ale teraz to juz schodzimy na obiad studencki :P

Gość ciagle saaama
heh wiem cos o tym, tez tak jadam, a to placki, kopytka, nalesniki, ryz z warzywami z patelni, kasza gryczana z sosem, spaghetti, makarony ryz z przyprawa do kebaba;D zupy na kostce, frytki, smazony chleb z jajkiem, wiec idzie sie tanio najesc;)

Gość poszukajcie sponsorów
haha

ale do zupy zamiast kostki rosołowej, wolę dać normalną kość wieprzową (karkową) - to jest taniocha, u mnie na osiedlu takie kości to 1,99 zł/kg!! oczywiście mięsa na nich prawie nie ma, ale chodzi o wywar, a i tak zawsze objadam tę odrobinkę mięsa z nich po ugotowaniu - to jest pyszne, chociaż malutko. :) no i zestaw różnych warzyw obowiązkowo - marchewka, pietruszka, seler, cebula, czosnek to podstawa praktycznie w każdej jarzynowej zupie.

a szczaw wiosną sama zbieram w odpowiednich miejscach (z dala od dróg) i robię zupy albo ładuję do słoików. darmocha na wiosennych spacerach.

Gość MACIE PROBLEM
jak niemasz kasy to daj dupy :* bd jesc az ci dupa pęknie :D