Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abra kadarbra

Poncz do ciasta- o co chodzi?

Polecane posty

Gość abra kadarbra

Jeśli chodzi o wypieki to jestem zielona :) Własnie robię ciasto krówka i w przepisie napisali, że po upieczeniu należy biszkopt nasączyć ponczem czyli ostudzoną herbatą :O Czy to konieczne? Co to da?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość isijsija
Bez ponczu ciasto bedzie suche i tyle...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość abra kadarbra
acha, rozumiem :) i faktycznie zwykła herbata wystarczy? nie rozpłynie się ten biszkopt?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość DA to to
ze ciasto nie bedzie suche :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość &&&%
rozpłynie :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość isijsija
Możesz dodać trochę alkoholu do ponczu, jeśli ciasto jest dla dorosłych. Tylko nie przesadz z tym ponczem, trzeba lac z wyczuciem;) Aha, herbata taka trochę mocniejsza, nie lura.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość DA to to
musisz to robic z umiarem zamiast herbaty mozesz uzyc wody z cytryna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość abra kadarbra
dzięki za podpowiedzi :) w przepisie napisali, że na 1 warstwę ciasta ma być 1/4 szklanki herbaty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×