Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cziczikaka

Początek końca ?

Polecane posty

Gość Cziczikaka

Jestesmy malzenstwem póltora roku. Mam slub cywilny. Pół roku po ślubie mąż mnie zdradził, wyprowadził się z domu twierdząc że coś się wypaliło... Teraz od roku składamy nasz związek na nowo. Kilka msc temu dowiedziałam się co było powodem jego wyprowadzki (wczesniej tylko się domyślałam). Coś we mnie pękło. Nie radzę sobie. Nic mnie nie cieszy. Sama nie wiem czy go jeszcze kocham. Z jeden strony tak, nie chce rozwodu itd a z drugiej najchętniej zaczęłabym wszystko na nowo. Budzę się kazdego dnia z myślą kiedy ten dzień się skończy. brak ochoty na cokolwiek... porażka. Czy tak wygląda początek końca związku, małżeństwa? Nie zdziwiłabym się... :(

Odpowiadając na pytanie. Tak, tak wygląda początek końca. Czu wierzysz, że coś jeszcze między wami może zbudować się na nowo? Czy on i Ty chcecie pracować nad związkiem, być bardziej szczerymi, budować zaufanie, walczyć ze swoimi słabościami? To jest trudne, ale możliwe. Wymaga : - determinacji obu stron - szczerości - wytrwałości - trochę czasu (miesiące, może rok) - chęci zamiany siebie i swojej relacji Czy masz jeszcze szacunek do męża jako człowieka?

Gość ale nudzisz
Jeśli to świeża rana nie masz szans na logiczne myślenie.Doradzam: daj sobie czas.Przejdzie, ale nie w kilka dni.

Gość Cziczikaka
On chce pracować. Ja już chyba nie mam siły. Nie zapomnę tego co zrobił, nigdy.Szanuję go jako człowieka... Ale to ze go szanuję to za mało. Jestem szczera, w jego szczerość nie wierzę cały czas. Jaką mam pewnośc że tego nie zrobi ponownie... było między nami super a on znalazł inną. Gdzie tu sens i logika... do diabła w tym wszystkim :(

Gość ale nudzisz
No o tym mówię - nie szukaj teraz logiki!Długie spacery w naturze.

Gość Cziczikaka
Oby pomogło.

Gość ale nudzisz
Zajmij się czymś co cię zaangażuje, jakieś kursy, rozwijanie swoich starych pasji lub spełniaj marzenia na kiedyś odłożone.