Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Odkąd zostałam mamą, nie mam żadnej kolezanki :-/

Polecane posty

Gość wfghjjkjk
hej dziewczyny! gdzie jesteście?

Gość niestety ale
prawda jest taka, że o podtrzymywanie kontaktów muszą dbać obie strony... i wg mnie stan cywilny czy posiadanie dzieci nie ma tu nic do rzeczy... trzeba mieć wspólne tematy, zainteresowania. Mam 38 lat, dwoje dużych już dzieci i z perpektywy czasu widzę jak śmiercią naturalną umierają znajomości. Pozostała mi jedna Przyjaciółka z czasów studiów (na szczęście mieszkamy blisko siebie), z kilkoma mam sporadyczny kontakt. Życie....

Gość gość
To nie z zazdrości tylko dlatego że przy dzieciach spotkania to nie spotkania. Nie da się normalnie rozmawiać są wieczne krzyki, wrzaski i próby zwracania uwagi dziecka na siebie kazdym możliwym sposobem. Tego się nie da wytrzymać. Dlatego przestalam odwiedzać dzieciate.

Gość gość
Mam to samo , z pracy też się wogole nie odzywają , w ciąży co miesiąc tam chodziłam przeważnie z jakimiś ciastkami itp. jak urodziłam to nawet cześć nic nie odpisała , jak przychodziłam tam to udawały zainteresowanie a tak nikt się nawet nie odezwał przez kilka miesięcy , dziwnie tam będzie wrocic

Gość gość
Bo są dwa przypadki. Moje wszystkie koleżanki mają już dzieci, czego nigdy im nie zazdrościłam, ani męża ani nic ;) Ale jak się spotykam z koleżankami, które podczas wyjścia będą gadać tylko o piwie to podziękuje bo jest to nudne. Natomiast mam koleżanki z którymi mogę dalej normalnie porozmawiać na wiele tematów innych, ciekawszych. Jestem sama w ciąży teraz ale potrafię na inne tematy mówić i chroń mnie coś nade mną abym kiedyś nie była mamuśką dla której tylko dziecko jest pociechą w życiu

Gość gość
Ja też unikam dzieciatych, bo po prostu są nudne... Mają inne problemy (Antoś nie lubi marchewki), nie da się spokojnie z nimi kawy napić, bo trzeba ogarniać towarzystwo dzieci, wyjść też spokojnie z nimi nie można, bo one mogą tylko wtedy gdy ktoś im się dzieckiem zajmie, a i tak po godzinie zaczynają się telefony w stylu "Antoś wsadzil do nosa pestkę od wiśni". Teraz sama jestem w ciąży i widzę że zrobiłam się taka mamuskowa, zaraz pewnie też będę nudna, więc na wszelki wypadek nawiązuje kontakty z innymi kobietami w ciąży, bo one nie czują się zmęczone gadaniem o tym ;-)