Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porannamgiellka

Dodatnie Przeciwciała Przeciwjądrowe ANA a bezpłodność

Polecane posty

Gość porannamgiellka

porannamgiellka Witam Jestem 29 letnią kobietą , od roku staram się zajść w ciąże bez skutku, miałam robione badania na przeciwciała ANA i wyszły dodatnie o typie świecenia homogennym w mianie 1:100 , ginekolog powiedział że jest ich mało ale że to one są przyczyną że niemoge mieć dzieci, że nawet jeśli się uda to i tak ciąża będzie ciężko przebiegać a pozatym może sie nie utzymać, nie wiem co robić , miała któraś taką sytuację ? Bardzo proszę o pomoc ...

Gość Mam do ciebie pytanie, ale nie
chodzi o ciąże bo nie staram się o dziecko. Dostałam właśnie od lekarza skierowanie na badanie w kierunku przeciwciał jądrowych i cytoplazmatycznych (ANA1) i test przesiewowy IIF bo dzieją się ze mną bardzo dziwne rzeczy i lekarz nie może ustalić przyczyny. Powiedz mi jakie miałaś objawy, które wskazywały na obecność tych przeciwciał w twoim organizmie? Zauważyłaś jakieś niepokojące zmiany w pracy układu pokarmowego, albo skórne? Jakieś bóle?

Gość porannamgiellka
Hej , ja nie mam żadnych objawów w tym kierunku naszczęście , ale w ciąże nie moge zajść więc jest coś nie tak, zrób te wszystkie badania i idź z wynikami do immunologa on ci powinien pomóc

Gość Mam do ciebie pytanie, ale nie
Dzięki. Życzę ci powodzenia z ciążą!

Gość porannamgielkaa
tak bardzo pragniemy dzidziusia a tu nic :(

Gość porannamgielkaa

Gość porannamgielkaa

Gość kasiulllllllek
ja mam przeciwciała ana dodatnie typ plamisty, ale w ciąże zaszłam tyle że przez wszystkie miesiące brałam acard, zastrzyki a w pierwszym miesiącu encorton i duphaston na podtrzymanie ciąży , dasz rade radze ci zmień lekarza ;)

Gość bezikmmalinowy
witajcie kobitki , ja też mam pp dodatnie jednak mam nadzieje że dzidzia sie pojawi niedługo , staram się dopiero 2 cykle

Gość bezikmmalinowy
ma do ciebie pytanie ..... zrób sobie antykoagulant toczniowy jak sie źle czujesz i panel ANA 2 w kierunku kolagenoz, autorka ma typ homogenny czyli skłonności do tocznia układowego , ale u zdrowych ludzi też one występują czasem