Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nata_lie

Czy to puste jajo płodowe...?

Polecane posty

Może ktoś miał podobnie i dodał by otuchy i nadzieji... Byłam na usg u lekarza w 4 tygodniu od zapłodnienia (27 dni) czyli na początku 6 tygodnia ciąży. Pęcherzyk ciążowy mierzył 13mm, ale ginekolog nie widział pęcherzyka żółtkowego ani zarodka. Kazał zrobić badania beta hcg. tego samego dnia zrobiłam badania (08.02) i oto wynik: 13613 Badania powtórzyłam po 43 godzinach (10.02) i wynik wyniósł 19136. Szukając informacji (lekarz mówił, że beta hcg ma się podwoić) znalazłam informację, że w 6 tygodniu beta hcg zwalnia tempo i podwaja swoją wartość w ciągu 96 godzin. Czyli by się zgadzało. Bo wzrost miałam około 45% w ciągu 43 godzin. Kolejne badanie usg mam 14.02, więc troche nerwów jest. szczególnie jak człowiek siedzi pół dnia na internecie i czyta o pustym jaju płodowym... zaznaczę, że mam objawy: mdłości, cały czas bym leżała i spała, siku co chwila,wzdęcia, tempertatura z rana na poziomie 37.0 -37.10. Lekarz nic nie chciał mówić, powiedział tylko, że teraz na usg już musi być coś widać.Czy ktoś miał podobny przypadek? Jakie jest szanse, że to puste jajo płodowe...?

Mialam tez puste jajo plodowe. Objawy ciazowe sa takie same jak przy normalnej ciazy wiec to ci nic nie powie.Ja mialam robione usg w 6 tyg i 9 tyg to drugie pokazalo ze jednak plod sie nie rozwija wiec musisz czekac do nastepnego usg bo moze sie okazac ze jednak dziecko sie rozwija

dzięki za słowa otuchy. Mam nadzieję jednak, że walentynki (badanie usg) będą dla mnie szczęśliwe i usłysze bicie serca naszego maleństwa.. Tydzień wcześniej robiłam również beta hcg na potwierdzenie ciąży i wyszło mi ponad 560 jednostek. więc wychodzi że rosło co 48h około 100%.. 1111ewa a jakie wyniki miałaś?

Nie wiem jakie mialam wyniki bo sa u mojej doktorki ale jak bylam w szpitalu to mialam jeszcze jedno badanie i usg i lekarz powiedzial ze to na pewno puste jajo plodowe

hurra jest fasolka :) 6mm a ciąża młodsza niż lekarz wyliczył na początku!!! Najcudowniejszy dzień w moim życiu. Kończę z forami internetowymi, bo człowiek za dużo się martwi.

bardzo ci gratuluje autorko! mam taka sama sytuacje :( na ostatnim usg byl tylko sam pecherzyk ciazowy, nastepne usg mam za tydzien by sprawdzic czy juz cos jest...

Gość vertopola
jeny co to za lekarze, bo już jeden podobny temat dziś czytałam, którzy w 6 tc już straszą pustym jajem płodowym, przecież w 6 tc często zdarza się, że nie widać zarodka, nawet na dobrym sprzęcie, poza tym ciąże różnie się rozwijają czasem nieco wolniej. zarodek i akcja serca powinna być widoczna do 8 tc, i nie musi być wcześniej!

Mnie lekarz nie straszył, ale był wyraźnie zaniepokojony, że nie widać zarodka ani pęcherzyka żółtkowego, a beta hcg rosło 45% na 48gh. Liczył, że wg ostatniej miesiączki to był już 7 tydzień. Jednak ja wiedziałam kiedy miałam owulacje i mówiłam, że była przesunięta. Teraz urządzenie usg wyliczyło ciąże na 6tydzień i 2 dni. Ja postanowiłam nie czytać więcej forum, bo za dużo filmów sobie wkręcam. Za dużo stresów. Od dzisiaj cieszę się ciążą i naszą fasolką i basta! :) Pozdrawiam!

Gość vertopola
no to nieprecyzyjnie napisałaś bo na samym początku to 6 a 7 tc, to duża różnica...

Gość vertopola
Nie chodzi o "filmy", tylko podstawowa wiedza jest taka, jak pisałam wyżej, najczęściej w 7 tc wszystko jest jasne, ale czasem czeka się aż do 8 tc...Mało który lekarz potrafi we właściwy sposób poinformować i nie leci szablonem.

Napisałam, że na początku 6 tygodnia. Ale wykazało się, że obecnie jest początek 6 tygodnia. A lekarz wyliczył mi tydzień teamu już początek 7 tygodnia. Dla mnie właśnie największe schiza zaczęła się, gdy zaczęłam czytać różne fora. Dlatego nie polecam tego żadnej kobiecie na początku ciąży! :-) Pewnie nie raz będę mieć różne lęki w dalszej części ciąży, jednak najważniejsze to teraz być dobrej myśli :-)

Gość monia2808
Witam dziewczyny moja historia polega na tym że, ostatnią miesiączke miałam 27.03.2012 test zrobiłam 30.05 2012 wyszedł pozytywny za dwa dni znowu i ten sam efekt pozytyw 3.05 poszłam do gina.stwierdzenie ciąży z wywiadu obliczyła mi 8 tydz ciąży dodam że byłam prawie na 100% pewna że,w ciąże zaszłam 08.04 po 8 latach starań. !12.04 następna wizyta 12.05.2012 diagnoza puste jajo płodowe -koszmar,nie poddałam sie zrobiłam badanie beta-hcg wynik 16500 znalazłam innego gina na potwierdzenie na wizycie stwierdził że być może diagnoza się pokryje z moją panią gin.W sobote 19.05 byłam na wizycie u mojej wspaniałej pani gin.i wielka euphoria na monitorze pojawiło sie bijące serduszko ja okazało się że to nie 8 tydz.tylko 5tydz.i 5 dni dzisiaj jeszcze ide na potwierdzenie na lepszy sprzęt więc wszystkim dziewczyną życzę tego samego głowa do góry i pozdrawiam!!!

hej! tez maiałam puste jajo płodowe, ale u mnie dopiero w 8 tyg zostało wykryte.

nata_lie gratuluje i zycze zdrówka dla Was :)