Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pyku

Zmiana nazwiska

Polecane posty

Gość Pyku

Witam, mam zamiar dokonać zmiany nazwiska ośmieszającego na inne występujące w mojej rodzinie, chciałbym prosić Was o pomoc w napisaniu uzasadnienia wniosku. Prosiłbym o przykłady gotowych argumentów, szczególnie tych co już pisali kiedyś takie uzasadnienia. Bardzo proszę o pomoc! Z góry dzięki.

Gość złamas nie umie jezdzic
napisz że twoim klientom nie staje jak słyszy to nazwisko

Gość Pyku
Tak się składa że nie jestem kobietą ;) Proszę o pomoc w napisaniu uzasadnienia

najlepiej udaj sięi do jakiegoś radcy prawnego, aby podpowiedział Ci jakim artykułem się podeprzeć. Nazwisko możesz zmienić jeżeli jest ośmieszające.Musisz skorzystać z pomocy fachowca. Na stronie internetowej sądów są czasem wzory różnych pism. Poszukaj, może znajdziesz gotowy wzór. pozdrawiam

Możesz napisać ludzkim językiem ;) Tak jak piszesz podanie. Żeby zmienić nazwisko musisz złożyć wniosek do kierownika urzędu stanu cywilnego, dokumenty jakie musisz mieć to odpis aktu urodzenia, dowód osobisty do wglądu, oczywiście wniosek, najlepiej jakbyś zadzwonił do konkretnego USC i tak zapytał co jest wymagane.Może tam pomogą w napisaniu, chociaż wydaje mi sie że formuła może być prosta, typu: Wnoszę o zmianę nazwiska z... na . Powodem tej decyzji jest fakt, iz moje nazwisko jest ośmieszające, odbiera mi godność,itp...