Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jankeska

Regeneracja włosów

Polecane posty

Gość Jankeska

Witam, od jakiegoś czasu mam pewien problem, więc kieruje się z tym do forumowiczek z nadzieją na uzyskanie ciekawych odpowiedzi i cennych rad :) Otóż, moje włosy nigdy nie były zbyt gęste, w dodatku sprawiały wrażenie oklapłych, oraz bardzo się przetłuszczały( muszę niestety myć codziennie - inaczej się nie da pokazać między ludźmi ), chociaż wtedy już ich nie suszę. Końcóweczki mam bardzo zdrowe, a włoski rosną na prawde szybko, lecz ostatnio pojawił się pewien problem. Włosy farbuję od około roku, na początku szamponetkami, teraz zwykłymi farbami, nigdy nie pogarszało to jakoś widocznie kondycji mych włosów. Mianowicie wymęczyłam je ostatnio rozjaśnianiem( samych końcówek) i farbowaniem (całej głowy). O dziwo rozjaśniacz wcale mi nie wysuszył włosów, lecz po ostatnich zabiegach włosków mam połowę mniej. Jakby się przyjrzeć pojedynczemu "osobnikowi" jest znacznie cieńszy niż przedtem. Chciałabym przywrócić im gęstość i sprawić by stał sie grubsze. Po myciu używam odżywki Joanny "Z apteczki babuni", dzisiaj zaopatrzyłam się też w maskę do włosów henna WAX, na co dzień spryskuję głowę płynnym jedwabiem i od czasu do czasu stosuje serum. Jakie kosmetyki do włosów polecacie, by polepszyć kondycję mojej czuprynki? Przepraszam, że tak długo, ale chciałam dokładnie nakreślić moją sytuacje ;) Liczę na porady ! :D

Gość Jankeska
a i możecie polecić też jakieś ziółka np do picia (słyszałam, że pokrzywa poprawia stan włosów) , lub suplementy diety w tabletkach (coś ze skrzypem?) . Co Wy stosujecie i polecacie?