Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -nati000-

KONTROLKA SILNIKA - PROSZE O POMOC

Polecane posty

Gość -nati000-

Witam! Mam pytanko. Tydzien temu mialam problem z odpaleniem auta.Nawet po podłączeniu kabli do innego auta nic sie nie dzialo. Dopiero udało sie odpalic gdy zostałam pociągnięta (i to tez z wielkim trudem). Jednak wyswietlil sie komunikat odnosnie cisnienia oleju i zapalila kontrolka- zółty trojkąt,a w okolicach filtra pojawil sie uciekający olej. (ale to byl jednorazowy wytrysk - podejzewam ze dlatego ze olej po przestoju na mrozie byl gęsty.) Tego samego dnia, kontrolka zgasła jednak zapalila sie ta od silnika i komunikaty awaria czujnika i awaria silnika. Udalam sie do mechanika - wymienil filtr, czujnik i uzupelnil olej. Błedy zostaly wykasowane. Wszystko bylo ok jednak po tygodniu jazdy (wczoraj) znów zapalila sie kontrolka silnika. I tutaj mam problem - mechanik dzis nie pracuje z racji tego ze jest sobota a ja mam wyjazd (ok 40 km w jedna strone). Więc pytanie w czym moze bc problem i czy mogę sie udac w trase? Z góry dziękuje za pomoc.

Jednorazowy wytrysk? ps jak wiesz ta kontrolka się nie zapala bez powodu ale jak Cie stać na mechanika to jedź na żywioł, będziesz miała szczęście to Ci nie nawali po drodze i się nie zepsuje :)

Gość -nati000-
tylko ze mechanik wczesniej mi powiedzial ze to prawdopodobnie od tych mrozów wszstko wariuje... Bo niby pod maską wszystko bylo ok...

skoro swieci sie kontrolka silnika i wyciekl olej...moze pierdykla ci glowica silnika tutaj tylko uratuje planowanie glowicy przeczyszczenie wtryskow....ale to bardzo kosztowne...i czasochlonne....wstrzymaj sie od jazdy...i daj do dobrego mechnika....wiem cos o tym bo moj narzeczony jest mechnikiem a ja zajmuje sie zaopatrzeniem warsztatu w czesci ....

Gość -nati000-
tylko ze kilka osob "znających sie na rzeczy" powiedzialo mi to samo - ze ten wyciek byl spowodowany mrozami - zgestnieniem oleju i przy "gwaltownym" odpaleniu samochodu w biegu oring przepuscil. Ten fant juz zostal wmieniony i sprawdzony. Mechanik zajumje sie tym autem juz jakos czas wiec wie o nim to i owo. poza tym byl podłączany do komputera i bledy zostaly naprawione. Moze faktycznie cos ma do tego benzyna, gdyz kontrolka zaswiecila sie tuz przed rezerwą...?