Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wysoki=lepszy

Dlaczego wysoki mężczyzna jest lepszy od niskich?

Polecane posty

Gość wysoki=lepszy

bo: 1/ o wiele bardziej atrakcyjniejszy 2/ ma lepsze geny 3/ jest silniejszy 4/ badania dowiodły, ze wysocy faceci zarabiają więcej 5/ kobieta może przy nim nosić buty na obcasie, bez poczucia zażenowania, że jest równa bądź wyższa od faceta 6/ wysoki daje poczucie bezpieczeństwa 7/ lepiej się prezentuje :classic_cool: 8/ i wiele wiele innych, poczytajcie choćby tu: http://www.msfera.pl/kobiety-wola-wysokich.html

Gość offerma z łodzi
ja mam 172cm

Gość ty tez idz i nie wracaj
ale tez udowodniono , ze wysocy mezczyżni mają słabo odzywione kości a ich matki w okresie ciązy źle się odzywiała pod kątem wapnia. Takim mężczyzną grozi osteoporoza już w wieku 40-50 lat a nie jak w przypadku niskich dopiero w wieku starczym.

Gość prawda to wszystko prawda
każda laska szuka sobie wysokiego fagasa

Gość ja nie lubie wysokich
moj ideal to 178-180, reszta to garbussy

Gość asiaaaaaaaaaaaa86
Też lubię wyższych facetów:P Po prostu dziwnie bym się czuła idąc z facetem mojego wzrostu, albo co gorsza niższym...w moim przypadku szczególnie, ponieważ wysoka nie jestem, mam 165 cm. Na szczęście nie trudno spotkać wyższego ode mnie więc luz:))

Gość lepszy dla wysokich żyraf
chlopie, ale po co ty to piszesz w ogole? dla jednej jest lepszy facet 180, dla innej 190. jak probujesz sie dowartosciowac to prosze, ale nikt cie nie wyleczy z bolu kregoslupa przy trzydziestce. dla dziewczyn moze jest atrakcyjny, ale taki 180 jest bardziej sprytny i zwinniejszy. jestes osobnikiem na pokaz, takim zeby dziewczyna miala co pokazac kolezankom. ale prawdziwi faceci zawsze beda ci 170-185 cm.

Gość tak_ciekawości_pytam
co do pkt 5---Tak, strzał w 10-tkę. Generalnie miło jest się prztulić, to mężczyzny, który jest wysoki, silny, kobieta czuje się wtedy bezpieczna. Ale poczucie bezpieczeństwa nie zawsze wiąże się ze wzrostem- a z poczuciem stabilizacji, zaspokojeniem potrzeb emocjonalnych i materialnych.

Gość lepszy dla wysokich żyraf
wysocy lepiej zaspokojaja emocjonalnie? pfhahaha :D

Gość edyta serbuś
ja jestem niska i podobają mi się tylko wysocy, a co do syna, to nie porównujcie uczucia matczynego do zwykłego pożądania

Gość już nic nie wiem
Zgadzam się, zawsze podobali mi sie faceci min 180cm ALE.... ostatnio na imprezie firmowej tańczyłam wolnego z facetem wyższym ode mnie o ok 4 cm..sama mam 168cm i słuchajcie, to było niesamowite, bo swobodnie sięgałam jego twarzy, a on mojej. I ciarki mnie przechodziły, bo bardzo miło było czuć jego oddech na szyi i włosach. Z facetem wysokim tańcząc sięgam mniej więcej do ramion i już nie ma takich wrażeń :D Więc teraz sama nie wiem czego chcę :P

Gość taaaaa8
1. Atrakcyjniejszy ? Jakos nie wydaje mi sie zeby koles 1,90 m , gruby , z brzydka twarza , nieproporcjonalny , bez zainteresowan , z zakolami , beznadziejnym charakterem , pociagiem do uzywek, kiepskim sposobem bycia i sztywnymi r****mi byl atrakcyjniejszy od typa 1,70-1,80 m , ktory ma przystojny ryj , ladna i proporcjonalna sylwetke , zawsze cos madrego do powiedzenia , ciekawe hobby , swietny sposob bycia oraz zachowanie i super charakter . Na atrakcyjnosc wplywa o wieeeeeeeeeele wiecej czynnikow , poza tym widze co dzieje sie w otoczeniu ;) . 2. Lepsze geny ? Wzrost czolowych komandosow nie przekraczal 1,75 m , poniewaz naukowo stwierdzono , ze organizm o takich wymiarach ma szybkie utlenienie podczas wysilku,dlatego jest bardzo wytrzymaly . Ludzie tacy maja rzadsze problemy z krazeniem niz wysocy , ktorych organizm musi bardziej sie wysilic, aby utrzymac stabilnosc . 3. Silniejszy ? Nie sadze zeby koles, ktory jest wysoki , a jego masa miesniowa bardziej pasuje do dziecka niz doroslego (duzo jest takich) dal rade typowi 1,70-1,80 , ktorego masa miesniowa (nie tluszczowa) wynosi 80-90 kg . Nizsi o wiele lepiej znosza sporty silowe , poniewaz maja krotkie kregoslupy . Jeden z najlepszych bokserow w historii - Mike Tyson liczyl "marne" 1,78 m wzrostu :) . 4. Ja osobiscie widze czesciej nizszych , ale i brzydkich z twarzy bogaczy niz tych wysokich i w dodatku atrakcyjnych , poniewaz typ nr 1 wie , ze zeby zwiekszyc swoje szanse i nadrobic potrzebuje hajsu , dlatego idzie w kierunku $$$ . 5. Co jak bedzie wyzsza ? Jakas tragedia ? Czy c*****y kraj stereotypowy jakim jest Polska ? Kobieta szuka partnera do zycia czy ozdobki do swoich obcasikow ? 6. To czy daje poczucie bezpieczenstwa zalezy od sily , umiejetnosci walki , negocjacji , pozycji psychicznej itd . W takim razie rozumiem, ze z Mikiem Tysonem strach wyjsc na ulice, bo nie czuje sie bezpiecznym :D ? 7. Jezeli chodzi o sam wzrost to sie zgodze , ale czy lepiej bedzie sie prezentowal od nizszego bedzie wplywac o wiele wiecej czynnikow niz sam gowniany wzrost , o ktorych wczesniej wspomnialem . 8 . Nie sadze . Podsumowujac mam 172 cm i wszystkie wyzej wymienione cechy oprocz wzrostu , od malolata mialem powodzenie , a aktualnie dziewczyne madra , inteligentna ladna i wyzsza ode mnie . Sobie mozecie p******ic , ze jestem jakims j****ym narcyzem , ale w*****a mnie jak ktos komus cisnie ze wzgledu na jedna jedyna ceche , na ktora nie ma wplywu i jest niby gorszy od tych , ktora ja akurat maja nie wiadomo jaki super by byl ? Panie sie oburza po tej wypowiedzi ? Jebie mnie to . Ciekawe gdyby ktos o Was w kolko pisal na necie , ze jestescie do kitu bo nie macie miski C i wyzej , nie wazne jak atrakcyjne byscie byly . Widac , ze internet swoje , a zycie swoje . Pozdrawiam . :)

Gość gość
Nie jest lepszy, ktoś ci głupot nagadał a ty w to uwierzyłeś :D

Gość gość
taaa8 od razu wiedzialem ze jestes niski:D czemu takie porownania wysoki brzydal vs nizszy przystojniak? a moze by tak odwrotnie wysoki przystojniak vs niski brzydal:D jak juz porownywac sam wzrost to zakladamy ze reszta jest taka sama

Gość gość
niestety ale samo bogacze których znam to niscy ludzie jeden ma z 1,60 moze ciut wiecej, jest bardzo bogaty ma taką gadaną że wbija w ziemie tych wyźszych poza tym jest naprawdę fajny Szczerze mówiąc wolała bym jego niż kogoś wyższego bo to przebojowy człowiek

Gość gość
no jak sam wzrost to lepszy wyzszy ale co tu porownywac jak bedzie wysoki i przystojny vs niski i brzydki ? przeciez to logiczne ze nie ma co i 100:0 dla tego 1 , ale dalem takie porownanie , ze akurat jest co porownywac . Tak sam jestem dosyc niski ,wiec bede bronil siebie i nie dam cisnac sie przez jedna jedyna ceche, na ktora nie mialem wplywu . To strasznie ograniczone zachowanie .

Gość gość
Ja tam uwielbiam mojego wysokiego faceta i fakt, że na wszystkich patrzy z góry. :-D

Gość taaa8
do gosc , no wiadomo , ze jakby porownac wysokiego i przystojnego vs niskiego i brzydkiego to wygrywa 1 , tak samo 2 identycznych ale jeden wyzszy to wygra wyzszy ... Dlatego dalem taki przyklad ze wygra ten nizszy wzrostem .

Gość gość
czemu są lepsi?, ano dlatego że wysocy krócej żyją i zostajecie głupie p***y same a przed wami jeszcze kilkadziesiąt lat życia w samotności. Ot i tyle.

Gość gość
z jednym punktem sie nie zgodze ! Silni to oni nie sa ! Moze poza bracmi kliczko w boksie :D

Gość gość
wysoki lepszy? to tylko wymysł kobiet!

Gość gość
Wysoki ma lepsze geny? To znaczy? Boże ale bzdury. Wzrost nie koreluje w żaden sposób z możliwościami samca do przetrwania i wychowania potomstwa a to rozumie się poprzez dobre geny. Wyżsi są silniejsi? A od kiedy siła jest tożsama ze wzrostem? Wystarczy spojrzeć na siatkarzy by zobaczyć, że to chuderlaki w większości. Mięśnie zdobywa się "pracą" a nie wzrostem. Reszta punktów jest prawdziwa.

Gość Uhuhuhu
Do wyboru do koloru ;) Jednej kobiecie będzie się podobał wysoki a drugiej niższy ;) ja mam 173 cm wzrostu ;) A lubie mężczyzn troszkę wyższych ode mnie ;) 176 cm jest ok ;) A i nie skreslam faceta jeśli jest mojego wzrostu np.:P ale max 180 cm ;) 185 Jest dla mnie za dużo ;) Choć wzrost nie jest dla mnie wyznacznikiem ;)

Gość gość
Ja przez cale zycie szalalam za wysokimi facetami, tylko na takich zwracalam uwage, az przypadkiem los zetknal mnie z facetem majacym 172 cm, w ktorym zakochalam sie na smierc i zycie. Dzis jestesmy 4 lata malzenstwem i mamy sliczna coreczke :)

Gość gość
Wybacz, złotko, nie dane mi było wybrać wzrostu przy narodzinach. W ogóle ekran wyboru czegokolwiek mi się nie wyświetlił, wszystko losowo:( Ale mam te wasze, nie wiadomo za bardzo skąd wzięte, 180, także możesz się cmoknąć w czółko:*

Gość nie dajcie sie dfig
nienawidze wysokich i cienkich patyków zresztą zadna kobieta takich nie lubi

Gość gość
Ja wole mezczyzne niskiego ale z pasjami, wysportowanego, umiesnionego i dobrze zarabiajacego niz wysokiego patyka. Co mi po jego wzroscie jak w dzisiejszych czasach licza sie pieniadze.

Gość gość
Na pewno, przy takim kobieta czuje się bezpieczna.

Gość gość
Dla osób, którym zależy na wzroście masy mięśniowej i zadbanie o idealną rzeźbę - polecam suplement largomass, oczywiście przy odpowiednim programie treningowym.

Gość gość
Wysoki lepszy bo nie muszę klękać do loda :P